A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:0-ra nyert a Sümegi RE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójában. Nem voltak jók az előjelek egyik csapatnál sem a mérkőzés előtt. A vendégcsapatból sérülés miatt hiányzott Vincze Tímea, míg hazai oldalon többen is betegséggel küzdöttek a héten, Mészáros lázasan vállalta a játékot, Héger betegsége miatt nem tudott rendelkezésre állni.

Lelkesen kezdtek a csapatok. felváltva estek a pontok. Tar ütései találtak utat a hazai sánc mellett, Németh azonban remekül mozgatta csapatát. Labdáiból több esetben is sánc nélkül támadhattak társai. 8:8 után ritmust váltottak a szombathelyiek. Német nyitásai meglepték a vendégeket. Felgyorsult támadójátékukkal, hamar tetemes előnyre tettek szert a vasiak, bő negyed óra alatt hozták is az első szettet (25:16).

Parádésan kezdte a második játszmát a Sümeg. Szimpatikus, lelkes játékuk eredményeként a szett közepére ötpontos előnyt harcoltak ki (6:11). Kapaszkodott a szombathelyi csapat, Wlassits mezőnyben, majd a hálónál is jól teljesített. A Sümeg kiváló mezőnymunkával tartani tudta néhánypontos előnyét a végjátékig. Jól időzítve 22:22-nél érte utol ellenfelét a Vasi Sportakadémia, és azzal a lendülettel állva is hagyta, megnyerve a második játszmát a végig lelkesen, nagy akarattal játszó vendégek előtt (25:22).

Nagyobb koncentrációval kezdte a harmadik részt a hazai csapat. Úgy tűnt, a Sümeg az előző játszmában ellőtte puskaporát. Mészáros, majd Wlassits nyitásaival elhúzott ellenfelétől a VSA. A mérkőzés ezen időszakában jobban működött a hazaiak védekezése. Támadásban Náray kereszt-, valamint Simon leforgó ütései találtak utat az ellenfél térfelére. A szett közepére ugyan magukra találtak a vendégek, de ez a lendület sem segített játszmát nyerni számukra. Wlassits került a nyitóhelyre, és újabb jó nyitásaival lezárták a játszmát és a mérkőzést az Akadémisták (25:19).

Összegezve elmondható, hogy jó szórakozást nyújtott a találkozó a kilátogató szurkolók számára. A vendégek lelkes mezőnyjátékkal próbálták kompenzálni az Akadémia nagyobb ütőerejét. Támadásban Tar és Stubán centerjátéka eredményezett szép pontokat a vendégeknek. A hazai csapatnál örömteli volt látni, hogy a fiatal irányító, Németh több esetben is tisztára játszotta ütőit. Lassan kezd összeszokni Nárayval, több és hatékonyabb centerjátékkal tovább javíthatna csapata támadásain. A sérülésből visszatérő Kiss, valamint Sipos jó teljesítményt nyújtott. Simon lefogóban mutat egyre jobb formát, több esetben jó feladásokból mattolta a sümegi védelmet.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Ma jól játszott csapatom a nagyon szimpatikusan küzdő Sümeg ellen. Örülök, hogy jól működtek a feladó-ütő kapcsolataink, ami biztató a jövő heti rangadó előtt.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 12. forduló

Vasi Sportakadémia – Sümegi RE 3:0 (16, 22, 19)
Szombathely, 40 néző. Játékvezetők: Vasák, Kiss
VSA: Németh, Tarlaczné, Mészáros, Simon, Náray, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Kiss. Edző: Mucsi Péter
Sümeg: Holczer, Simon, Tar, Kecskés, Tihanyi, Stubán. Csere: Kaposi

További eredmények
Szombathelyi Egyetemi SE – Haladás VSE 3:0
Pécsi TE-PEAC – Tatabányai Volán SE 2:3

A Nyugati-csoport állása
1. Vasi Sportakadémia 20 pont
2. Tatabányai Volán SE 20 pont
3. Pécsi TE-PEAC 17 pont
4. Szombathelyi Egyetemi SE 14 pont
5. Sümegi RE 14 pont
6. Győri Dózsa SE 12 pont
7. Haladás VSE 10 pont

Címkék: szombathely röplabda sümeg nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202643483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása