Az Újpesti TE ebben a szezonban négy meccsből negyedszer is nyert a Békéscsabai RSE ellen. A hagyományos ötjátszmás csata azonban most elmaradt, a fővárosiak a női Extraliga 5-8. helyéért rendezett középszakaszának hatodik, utolsó fordulójában 3:1-re győztek idegenben.

A vendégek meglehetősen hosszú cserepaddal érkeztek, edzőjüknek kellemes gondja volt, kinek is szavazzon bizalmat a kezdőcsapatba. Ennek megfelelően lendületesen kezdtek, de ez csupán három percig tartott. Ezután a csabaiak vették át a játék irányítását, jobbára hárompontos előnyük volt a második technikai szünetig. Ez annak volt köszönhetően, hogy hatékonyabban védekeztek, és a támadások is pontosabbak voltak, annak ellenére, hogy egy meglehetősen magas sánccal néztek szembe. A játékrész finisében veszített a lendületből a Békéscsaba, az Újpest támadásai viszont hatékonyabbnak bizonyultak, és a sáncmunkájuk is javult. A hazaiak játékán az időkérés és a cserék sem javítottak, így elvesztették a szettet (0:1).

A következő játékrész nyitányaként megrázta magát a hazai csapat, amely lemásolta az előző szett elejét. Sőt, a technikaira hatpontos előnyre tett szert, amelyet még növelt is. Ebben a szakaszban remekül védekeztek a házigazdák, és néhány szép pontot is szereztek. A lendület ezúttal kitartott a szett végéig, és megérdemelten egyenlítettek. Az Újpesten a cserék és az időkérések sem segítettek, bár a 12 pontos hátrányból valamennyit ledolgoztak (1:1).

A harmadik szett eleje szorosan alakult, a csabaiak minimális előnyre tettek szert, ám ezt követően jöttek a hibák, amit ki is használtak a fővárosiak. A játékrész közepén a vendégek néhány játékvezetői ítéletet reklamáltak, ami kizökkentette őket a ritmusból és egyenlítettek a hazaiak. Ezután fej-fej mellett gyűjtötték a pontokat a csapatok. A második technikai után négypontos előnyre tett szert az Újpest, amit a szett végéig még növelni is tudott (1:2).

A negyedik játékrész elején a vendégek ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták, és hamarosan jelentős előnyre tettek szert. Aztán Pallag Ágnes pazar ütését követően ismét megjött a hazaiak játékkedve, és az első technikaira fordítottak. Remekül védekeztek, és a jó támadásokkal demoralizálták ellenfelüket. A fővárosiak nem adták fel, szívós munkával utolérték a viharsarki együttest, sőt fordítottak. Tehették, mert újra gödörbe került a Békéscsaba. Három-négypontos volt a vendégek előnye, s innen kezdve már nem aludtak el, mindezt megőrizték, s végül megnyerték a meccset, nem is érdemtelenül (1:3).

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló

Békéscsabai RSE – Újpesti TE 1:3 (–22, 15, –19, –21)
Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Éva T., Mezei
Békéscsaba: Molcsányi R. 17, Sherman 7, Jezerniczki 5, Fésüs E. 3, Soós N. 10, Pallag 13. Csere: Bucsi (liberó), Czina 4, Bozóné 3. Edző: Nagy Attila
Újpest: Lutter E., Kovács T. 10, Dambendzet 22, Kapuvári 16, Várhegyi 5, Battlay 1. Csere: Ancsin I. (liberó), Szombathelyi K., Papizsanszka 1, Rácz 3, Ancsin K. Edző: Farkas Mihály

Jók: Molcsányi R., Pallag, illetve Kovács T., Dambendzet, Kapuvári

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:3, 8:6, 12:9, 19:15, 20:24. 2. játszma: 4:1, 10:2, 14:7, 18:8. 3. játszma: 3:1, 6:5, 8:11, 13:13, 16:20. 4. játszma: 1:5, 8:6, 8:8, 15:11, 16:16, 17:20, 19:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Gratulálok az Újpestnek!
Farkas Mihály: – Nagyon nagy küzdelemre késztetett bennünket a Békéscsaba, minden egyes pontért meg kellett küzdenünk.

(forrás: brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda ute újpest extraliga brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr252643415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása