Magabiztos játékkal nyerte meg a férfi röplabda Extraliga szombati 10. fordulójának Kométa-Kaposvár elleni rangadóját – hazai környezetben – az éllovas Vegyész RC-Kazincbarcika együttese.

A 25:8 nyomában
Az ide kattintva elolvasható beharangozónkban jeleztük, hogy nem találtuk meg egyetlen internetes archívumban sem a 2004 novemberében megrendezett Kazincbarcika–Kaposvár férfibajnoki rangadó tudósítását. A meccs arról maradt emlékezetes, hogy az első szettet megdöbbentő fölénnyel, 25:8-ra nyerték a házigazda borsodiak. A szezon végén egyébként a somogyiak ünnepelhettek bajnoki címét, a kupát viszont a Vegyész nyerte. Nos, az Észak-Magyarország című napilap, illetve a Borsod Online című internetes lap munkatársa, Pásztor Attila elküldte nekünk a hiányolt anyagot! Köszönet érte!

Az utóbbi hetekben somogyi riválisánál lényegesen többet játszó Vegyész RC gárdája villámrajtot vett a presztízsmérkőzés első szettjében. Kárpáti és Szalai szép sáncolással, Schildkraut remek szervával nyitotta a pontok sorát. Geiger találatánál már érezni lehetett a barcikai legényeken, hogy nagyon akarják ezt a győzelmet. Tomanóczy keresztbe megütött pontos labdáját követően jöhetett az első pihenő (8:2). A folytatásban Safranov, Szalai, Tomanóczy gyűjtögetett. 18:4-es állásnál a vendégek edzője időkéréssel próbálta megtörni a lendületet, de mindhiába. A szett-pontot Geiger egy ziccer értékesítésével szerezte meg (25:8).

Szorosabban, de biztosan
A második játékrész eleje már kiegyenlítettebbnek bizonyult. A hazaiaknál szinte egyenlő arányban osztották el maguk között a pontokat a kezdőjátékosok, míg a Kométánál akkoriban Gelencsér, Kovács és az utánpótlás-válogatott Németh Szabolcs jeleskedett (7:6). Gubik szemfüles ütése a találkozó első egálját jelentette 14:14, sőt a második hivatalos pihenőnél már a Kaposvár vezetett 16:14-re. Geiger egy szép sánccal vette vissza a vezetést. A hajrában az ismét jól koncentráló Vegyésznek Tomanóczy és Safranov bombája, Schildkarut necces, de sikeres szervája hozott pontot. Az utolsó labdát Szalai pöttyintette be az ellenfél térfelére (25:21).

Megrázták magukat
A befejező szettben ismét megrázta magát a vendéglátók legénysége. Előbb 8:3-ra majd többek között Safranov kiváló centerezéseinek, Schildkraut szinte egymás után bemutatott két szemtelenül pontos ejtésének és Kárpáti jó szervájának betudhatóan 18:10-re módosult az állás. A tabella élén tanyázó barcikaiak ekkor már a tarsolyban érezhették az összecsapást a rangsorban jelenleg második, rossz napot kifogó Kaposvár ellenében. Ez együtt járt némi kihagyással, de miután Oravec-mester 21:15-nél még egyszer eligazította fiait, onnantól kezdve már nem volt pardon. Safranov és Kárpáti a hálónál segítette ponthoz társait (24:16), majd Szalai és Dávid egy-egy rossz szervája után megszólalhatott a befejezést jelző sípszó (25:17).

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kométa-Kaposvár 3:0 (8, 21, 17)
Kazincbarcika, 500 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mezőffy
Kazincbarcika: GEIGER, SAFRANOV, Szalai, SCHILDKRAUT, Kárpáti, TOMANÓCZY. Csere: Bencsik (liberó), Kovács II Z. Edző: Daniel Oravec
Kaposvár: Bánhegyi, GUBIK, Pásztor, NÉMETH SZ., Dávid, Pampuch. Csere: Németh G. (liberó), Kovács B., Laszczik, Gelencsér. Edző: id. Laszczik Iván

Daniel Oravec: – A Kaposvár nagyon akart, de mi a hibátlan első szettel, ahol főleg a blokkunk volt szenzációs, megállítottuk őket. A középső játékrészben nem koncentráltunk megfelelően, ezért volt szorosabb az eredmény, a harmadikban azonban visszaállt a rend. Ez a meccs fejben nehezebb volt, mint a pályán.
Id. Laszczik Iván: – Érthetetlenül állok a történtek előtt, hiszen az utóbbi hetekben nyújtott játék alapján nem ezt vártam. Mintha nem is mi lettünk volna a pályán az egyébként remekül teljesítő hazaiakkal szemben. Remélem ez csak egy pillanatnyi rövidzárlat volt a részünkről.

Pásztor Attila

Címkék: kaposvár röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62636305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása