Jelentős hagyományokkal rendelkező rangadókra kerül sor a férfi Extraliga felsőházában, a középszakasz harmadik fordulójában, amely már csütörtökön, Kecskeméten kezdetét veszi. A Kazincbarcika és a Kaposvár négy év után játszik ismét bajnoki meccset egymás ellen. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, alapszakasz, az 1-4. helyért, 3. forduló

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – DUNAFERR SE
(Február 3. csütörtök, 18 óra)
Nincs könnyű helyzetben a Dunaferr, ha el akar mozdulni a negyedik helyről, hiszen Kaposváron, és odahaza a Kazincbarcikától is kikapott. Az előrelépéshez mindenképpen bravúrra van szükségük a dunaújvárosiaknak, akik közül a Hild József Szakközépiskolában tanuló fiatalok a saját szalagavatójukra hivatalosak pénteken, ezért játsszák a meccset egy nappal korábban. A kecskemétiek rendkívül sportszerűen beleegyeztek az időpont-módosításba. Az alapszakaszban mindkét alkalommal az alföldiek nyertek 3:2-re.
„Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny – mondta Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője. – A kaposváriakat idén még csak a televízióban láttam, így róluk nem nyilatkoznék, de a Kazincbarcika, a Dunaferr és a Kecskemét teljesen egyforma játékerőt képvisel. A három csapat meccsein mindig az lehet a győztes, aki éppen jobb napot fog ki, szerencsésebb, vagy kevesebb a sérültje. Egy meglepetés már született a középszakaszban, amikor a Kazincbarcika idegenben verte meg a Dunaferrt. Csütörtöki vendégünk egyértelműen győzni szeretne ellenünk, mi viszont nem akarunk kikapni, így aztán nagyon kiélezett, kemény mérkőzésre számítok. Én is csak a megyei napilapból tudtam meg, hogy Tóth II Gábor nem kezdi meg az edzéseket február elején. Velünk nem közölte, hogy a legutóbbi vizsgálat szerint további kezelésekre van szüksége, és ha azok sem segítenek, akkor meg kell műteni a vállát. Telefonon beszéltem vele, és abban maradtunk, hogy ha sikeresek lesznek a kezelései, akkor február végén kapcsolódik be a közös munkába.”

Régi idők röpije

2002

Dunaferr SE – Phoenix Mecano-Kecskeméti FRC 2:3 (23, –19, –18, 21, –14)
Dunaújváros, 200 néző. Játékvezetők: ifj. Juhász, Mocsnik
Dunaferr: Nagy A. 4, SZEKERES 22, Urfi 9, Tóth G. 1, Forgó 5, Németh Sz. 8. Csere: Szűcs (liberó), Mózer 9, Pajor, Szabó G., TÓTH T. 11. Edző: Ruffing Péter
Kecskemét: TAMÁS 17, SOMODI 12, Buday 8, ifj. Nagy 17, Kása 1, CSALA 19. Csere: Rácz (liberó), Rapi, Péterfy 1. Edző: id. Nagy Péter

2003

Dunaferr SE – Phoenix Mecano-Kecskeméti FRC 3:0 (21, 22, 20)
Dunaújváros, 200 néző. Játékvezetők: Adler, Ujházi
Dunaferr: BOKOR 18, MÓZER 12, Tóth G., PAJOR 7, FORGÓ 7, Németh Sz. 9. Csere: NÉMETH G. (liberó), SZABÓ G. 1, Lukács A. Edző: Ruffing Péter
Kecskemét: SOMODI 7, SZABÓ Z. 2, Buday 3, ifj. Nagy P. 12, Kodácsy 6, Urfi 7. Csere: RÁCZ (liberó) 2, Rapi 4. Edző: Karagics Mátyás

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – FINO-KAPOSVÁR
(Február 5. szombat, 17 óra 30 perc)
Hát eljött végre a nagy rangadó! Négy év után újra bajnoki meccset játszik egymás ellen a magyar férfi röplabdasport két meghatározó csapata, amely megannyi emlékezetes mérkőzéssel ajándékozta meg a borsodi és a somogyi szurkolókat! 2007-ben még ez a két együttes szerepelt az Extraliga, valamint a Magyar Kupa döntőjében, aztán a Kazincbarcika nehéz anyagi helyzete miatt előbb meggyengült, majd a szövetség adminisztratív döntése miatt az NB II-be zuhant a Kazincbarcika. Az élet azonban szerencsére nem állt meg a város röplabdasportjában, megszűnésről szó sem volt, az együttes szinte teljes vérfrissítésen, fiatalításon ment keresztül, így egy tehetség, lendületes, ügyes, elszánt, motivált csapat tért vissza az élvonalba, amely az elmúlt esztendőben tovább fejlődött, s mostanra minden riválisnak méltó ellenfele. Ezt bizonyították az alapszakasz eredményei is. A régiek közül Toronyai Miklós, Szántai Balázs, Kovács II Zoltán és Lehóczky László manapság is a Vegyész színeiben szerepel, ők még emlékeznek, micsoda presztízsmeccs volt annak idején a Kazincbarcika–Kaposvár! Érdekesség, hogy a somogyiaknál már senki sem maradt, hiszen Kántor Sándor (aki kedden ünnepelte a negyvenedik születésnapját) abban az időszakban külföldön élt.
A 2004-es 25:8 emléke örökké élni fog a borsodi város szurkolóinak szívében, lelkében, emlékezetében. Sajnos arról a meccsről nem találtunk jegyzőkönyvet az internetes archívumban. Hogy manapság mire lehet képes a két csapat egymás ellen, az talány. Persze, inkább a címvédő Kaposvár számít esélyesnek, hiszen fiatal játékosai a nemzetközi szereplés miatt tapasztaltabbak, mint a hazai bajnokságban edződött borsodiak. A Vegyész RC érthetően nem tudta pótolni Szalai Szabolcsot, aki nagyon hiányzik a pályáról, érezhetően és láthatóan más volt az együttes játéka ősszel, amikor ő még itthon röplabdázott. Mindenesetre érdekes, pikáns és fontos meccs lesz, a teljesen biztos! Remélhetőleg a régi időket idéző színvonallal, teltházas csarnokkal és pokoli hangulattal!

Régi idők röpije

2003

2005

2006 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 2:3

Extraliga, férfiak, alapszakasz, az 5-9. helyért, 5. forduló

DÁGI KSE – HPQ-SZEGEDI RSE
(Február 4. péntek, 18 óra)
Az NB I első helyezettje fogadja az Extraliga utolsóját. Legalábbis az alapszakaszban ez volt a helyzet. Dágon a folytatásban is tovább tartott a lendület, hiszen a kistelepülés csapata odahaza legyőzte a MAFC-ot, de aztán nagy meglepetésre kikapott a Csepeltől, szintén hazai környezetben, sőt a tartalékos Veszprém otthonában is vesztett. Leginkább a szervák kivitelezése és hatékonysága nem stimmel, ez pedig rányomja bélyegét az egész játékra. Ha ezen tudtak javítani a dágiak a bajnoki szünetben, akkor megint sikeresek lehetnek. Annál is inkább, hiszen úgy tűnik, a Szegedben ebben a szezonban már nem fog játszani Petheő Gábor és Csíkos Gábor sem, és Nacsa Gábor visszatérése is erősen kétséges. Pedig a jelenlegi létszámhiányos, kiesés által fenyegetett helyzetben nagyon jól jönne a remek ütőjátékos, Nacsa segítsége a csapatnak. A közelmúltban a Veszprém és a Szolnok elleni siker egyértelműen bizonyította, hogy korai lenne leírni a csongrádiakat, de ilyen tartalékos összeállításban bizony nagy bravúr lenne a szoros eredmény Dágon.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

MAFC-BME-MAPEI – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Február 5. szombat, 14 óra)
Az alapszakaszban a három közé kerülést célozta meg a Veszprém, hogy a bajnokság második fázisában a felsőházban szerepelhessen. Először a MAFC otthonában elszenvedett vereség alkalmával bicsaklottak meg bakonyi próbálkozások. Aztán a két együttes második meccsét már simán nyerték a dunántúliak, de annak már nem sok tétje volt. Visszatértek a sérültek és a síelők is Veszprémbe, így ezen a héten már hellyel-közzel teljes keretnek vezethet edzéseket Nyári Sándor edző. A fővárosiaknál a legutóbbi kupameccsen három alapember is hiányzott, ha ők is Vocskó György rendelkezésére állhatnak szombat délután, akkor bizony ismét szoros, izgalmas meccs kerekedhet ebből a párosításból a szűk káposztásmegyeri teremben. A lelkesedéssel mostanság talán nem lehet gond, hiszen a Kecskemét elleni kupavisszavágón teljesen esélytelen helyzetben is dicséretesen küzdöttek a fővárosiak, a bakonyiak pedig a Dág ellen, tartalékos összeállításban mutatták meg, hogy mit jelent a győzni akarás!

Tippjeink
Kovács Gábor 0:3
Rodics Dániel 2:3

Szabadnapos: Csepel

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Veszprém 7 pont (10:6, 4 mérkőzés)
2. Csepel 6 pont (8:9, 4 mérkőzés)
3. Dág 4 pont (6:7, 3 mérkőzés)
4. MAFC 4 pont (5:6, 3 mérkőzés)
5. Szeged 3 pont (3:4, 2 mérkőzés)

NB I, férfiak, középszakasz a 10-14. helyért, 5. forduló

KODOLÁNYI-MASITA FRKE – SOLLIGHT-NYÍREGYHÁZI FRK
(Február 5. szombat, 11 óra)
Már megint ez a délelőtt 11 órás kezdés... A nyíregyháziak biztosan nagyon boldogok, hiszen két amatőrcsapat meccse miatt kelhetnek hajnalok hajnalán, hogy átutazzák a fél országot egy szinte tétnélküli találkozóért. Azért csak szinte, mert a székesfehérváriak nyilván menekülnének a kiesés elől, ezért is találták ki ezt a remek kezdési időpontot a mérkőzésnek. Jobbak a nyíregyháziak, azonban vélhetően rendkívül fáradtak és elnyűttek lesznek, mire a játékvezető jelt ad a kezdésre, azonban ha csak azért is meg akarják mutatni, hogy velük ilyen ezeréves, olcsó trükkökkel nem lehet kibabrálni, akkor bizony nincsenek biztonságban a hazaiak.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 1:3

A Sümegi RE – Szolnoki Főiskola RK-SI mérkőzést január 29-én, szombaton már lejátszották (0:3). A meccs tudósítása ide kattintva olvasható!

Szabadnapos: Debreceni EAC

(forrás: kecskemetilapok.hu)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr782634113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botya 2011.02.02. 21:06:26

2002 az már régi idők röpije?

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.02.02. 23:53:00

@Botya: Jajjj Botya, hát persze, hiszen mi még szinte gyerekek voltunk akkor! Sőt... :)
süti beállítások módosítása