A Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0-ra nyert a Sümegi RE otthonában a férfi NB I 10-14. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójából előrehozott mérkőzésén.

Bede Gábor, Bodonyi Ákos és Tóth III Gábor nélkül, mindössze nyolc játékossal érkezett Sümegre a Magyar Kupa-elődöntős Szolnok csapata. A Rása-fivérek, valamint Tarjányi Tibor pontjaival remekül kezdett a Szolnok (0:3), de Kaposi Tamás ásznyitása után már szoros volt az állás (2:3). Változatos, izgalmas küzdelem zajlott a pályán az első pillanattól kezdve, a hazaiak többet rontottak, így az első technikainál megint hárompontos hátrányban voltak (5:8). Csépke Gábor nyitásrontása után a vendégek edzője, Juhász György időt kért (7:10). Kaposi Tamás rövid időn belül másodszor is támadást rontott, és elhibázott egy nyitást is. A szolnokiak remekül mezőnyöztek, de a dunántúliak nem hagyták magukat, így a különbség ekkor még nem nőtt tovább. Bezzeg, amikor Kovács Sándor két blokkjával meglépett a látogató, akkor már Markó Gábor, a hazaiak játékos-edzője is időkérésre kényszerült (9:15). Csépke Gábor is blokkolt egy nagyot, így jöhetett a második technikai szünet (9:16).

Porkoláb triplájával és Kaposi pontjával tartotta magát a Sümeg, aztán Koós Krisztián is betalált, Kaposi pedig blokkolt egy nagyot. Porkoláb ászértékű nyitásával újra látótávolságba került a házigazda, ezért Juhász György, a szolnokiak trénere időt kért (17:19). Szöllősi Tamás törte meg a látogatók rossz sorozatát, Kaposi ütést tévesztett, s a sümegi játékos-edző, Markó Gábor rögtön időt kért (17:21). Soós András és Tarjányi Tibor ütésváltása után Kaposi Tamás ászt nyitott, a Szolnok támadást rontott, de Szöllősi pontja ezúttal is legjobbkor jött a vendégek szempontjából. A Szolnok kisvártatva lezárta az első játszmát, amelyet két kisebb hullámvölgy ellenére is magabiztosan megnyert, leginkább a hazaiak bizonytalan nyitásfogadása miatt (21:25, 0:1).

A második felvonást is a Rása-fivérek pontjai indították, aztán a sümegi csapatkapitány, Petre Eduárd duplájával máris egyenlő volt az állás (2:2). Koós Krisztián ászt nyitott, ezzel együttese átvette a vezetést (4:3), majd Petre remek támadásainak köszönhetően tovább növelte előnyét. Kaposi is eredményes volt, ezután jött az első kötelező pihenő (8:6). Lendületbe jöttek a dunántúliak, és a szünet után is termelték a pontokat, de egy jó szolnoki nyitást, és Rása Alex pontját követően megint szoros volt az eredmény (10:9). Tarjányi Tibor rendkívül rutinos támadómunkája nagyon kellett a Szolnoknak, amely a tapasztalt ütőjátékos ászértékű szervájával egyenlített is (12:12). Egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán Tarjányi remek blokkjával a Szolnok mehetett előnnyel a szünetre (15:16).

A sümegiek a visszatérést követően sem tudták tartani Tarjányit, így Markó Gábor időt kért (16:19). A hazaiak szórványos hibákkal segítették a Szolnokot, így megint jött egy időkérés (17:21). Kaposi Tamás ütése visszahozta a dunántúliak reményeit, de a rendkívül rutinos Tarjányi továbbra sem hibázott. Porkoláb blokkolt, a szolnoki csapatkapitány, Kovács Sándor ütött, majd Porkoláb támadásból is eredményes volt (20:23). A legvégén megint jött Kovács, és játszmalabdához juttatta együttesét (20:24). A hazaiak szépítettek, Juhász György edző időt kért, aztán Kovács Sándor ütésével véget ért a második szett is (21:25, 0:2).

Kaposi Tamás blokkról lepattanó ütése indította a harmadik részt, majd Petre Eduárd pontjai következtek. A Szolnok átvette a vezetést, de a Sümeg a feladó, Markó Gábor megmozdulásával fordított (7:6). Kaposi Tamás megint beütötte, így a házigazda mehetett egypontos előnnyel az első technikaira. Koós Krisztián blokkjával folytatódott a játék, majd újfent Tarjányi ütött. Gőczi Roland duplázott, ezért a Szolnok gyorsan időt kért, hiszen ekkor a dunántúliak már két ponttal vezettek (11:9). Csépke Gábor blokkolt, Gőczi rontott, ezzel ismét egyenlő volt az állás, aztán Petre is tévesztett, a Sümeg pedig időt kért (11:12). Hősiesen küzdött mindkét együttes, de a házigazda többet hibázott, így nőtt a Szolnok előnye. Csépke Gábor blokkja után jött a második technikai (13:16).

Csépke újabb sáncára Koós Krisztián válaszolt egy ütéssel. Amikor Kaposi megint ütést rontott, közeledett a meccs vége, ám a fiatal ütőjátékos javított (16:20), ráadásul Gőczi Roland blokkolta Tarjányi próbálkozását, és Kaposi visszabombázott egy átpattanó labdát. Ekkor már Juhász Györgynek kellett időt kérnie (18:20). Rása Alex megszakította együttese rossz sorozatát, de Kaposi sem hibázott (19:21). Tarjányi ismét beköszönt, Kovács Sándor is eredményes volt (20:23), de a csereként beállt Soós András is letette a névjegyét. Kovács meccslabdához juttatta a Szolnokot, Koós az elsőt még megoldotta egy remek ejtéssel, Soós a másodikat hatástalanította egy szép blokkal (23:24), de Csépke Gábor centerütésével véget ért a mérkőzést (23:25, 0:3). A szolnokiak örömujjongásban törtek ki, ami nem véletlen, hiszen Sümegen nyerni, ráadásul játszmaveszteség nélkül nem mindennapi dolog! Tegyük hozzá gyorsan: a Szolnok sikere teljesen megérdemelt volt, hiszen hatékonyabban támadott, jobb volt a nyitásfogadása, és mezőnyvédekezésben is jól teljesítetett.

A mérkőzés legjobbja
A győztes Szolnok rutinos liberója, Gulyás Ferenc nyitásfogadásban és mezőnymunkában is elsőrangú teljesítményt nyújtott, tartást adott csapatának, ezzel ő lett a mérkőzés legjobbja. Csapattársai közül Tarjányi Tibor és Kovács Sándor is rendkívül hatékonyan röplabdázott.

A hangulatról...
Hogy milyen a színvonal a magyar férfi Extraligában? Változó. Hogy milyen a színvonal a magyar férfi NB I-ben? Változó. Hogy milyen a hangulat a magyar bajnoki meccseken? Hát... A legtöbb helyen sajnos meglehetősen lagymatag, a színvonaltól függetlenül. Bezzeg Sümegen!! Dübörög a zene, a nézők szeretik és a hangulatfelelős szerepkörét is betöltő Rédei János vezérletével bíztatják a csapatot. És még a színvonal is jó volt! Amikor arról beszélünk, hogyan lehet egy sporteseményt városszerte izgatottan várt élménnyé varázsolni, valami ilyesmit képzelünk el... Gratulálunk, örülünk, hogy itt lehettünk, és köszönjük a szíves vendéglátását!

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, az 5. fordulóból előrehozott mérkőzés

Sümegi RE – Szolnoki Főiskola RK-SI 0:3 (–21, –21, –23)
Sümeg, 150 néző. Játékvezetők: Pőcze, Farkas
Sümeg: Markó 1, Porkoláb 8, Kaposi 14, Koós 10, Petre E. 8, Gőczi 5. Csere: Horváth Cs. (liberó), Soós A. 3. Játékos-edző: Markó Gábor
Szolnok: Rása G. 2, Rása A. 7, Kovács S. 13, Tarjányi 15, Szöllősi 5, Csépke 8. Csere: Gulyás F. (liberó), Tóth I. Edző: Juhász György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 8:14, 14:19, 17:21, 20:23. 2. játszma: 8:6, 14:14, 16:19, 20:23. 3. játszma: 8:7, 12:14, 15:19, 21:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Markó Gábor: – Ennyivel jobb a Szolnok, csak gratulálni tudok ellenfelünknek...
Juhász György: – Jobban akartuk a győzelmet, s ehhez még jobban is játszottunk. A liberónk, Gulyás Ferenc extrateljesítményt nyújtott.

Címkék: szolnok röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242623524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása