Február elsejétől bérleti díjat kell fizetniük azoknak a nyíregyházi csapatoknak, amelyek a Bujtosi Szabadidőcsarnokban edzenek, illetve ott játsszák a meccseiket.

Kellemetlen hírt tartalmazó levelet kaptak nemrégiben azok a nyíregyházi klubok, amelyek a Bujtosi Szabadidőcsarnokban edzenek, illetve ott játsszák a mérkőzéseiket. A hivatalos írás arról szól: kötelesek január 31-éig bemutatni a nyíregyházi önkormányzattal, vagy a megyei közgyűléssel kötött, 2011-re szóló támogatási szerződésüket, ellenkező esetben február elsejétől csak bérleti díj fizetése esetén edzhetnek, illetve rendezhetik mérkőzéseiket a csarnokban.

„Az élet kényszerítette erre a lépésre a csarnokot – kezdte a tájékoztatást Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidőcsarnok és Megyei Sportintézet igazgatója. – A fenntartó megyei önkormányzat és az üzemeltetési költségek hetven százalékát biztosító nyíregyházi önkormányzat kérése az volt, hogy mivel a csarnok fajlagos költségei magasak, racionális gazdálkodással, takarékossággal próbáljuk meg enyhíteni a gondokat. Sajnos amennyiben egy bajnoki meccset harminc, vagy ötven néző előtt játszanak, akkor is ki kell nyitnunk a kapukat, a költségek akkor is jelentkeznek. Helyzetünkön két módon lehet változtatni, a kiadások csökkentésével és a bevételek növelésével. A klubokat az előbbi miatt érinti ez a döntés. A bevételeket pedig részben úgy tudjuk növelni, hogy esténként, hétvégeken cégeknek, baráti társaságoknak óradíj ellenében kiadjuk a csarnokot. Egyébként a Bujtosi Szabadidőcsarnok idei költségvetéséről is csak akkor kapunk tiszta, valós képet, ha a megyei önkormányzatnak meglesz a közgyűlés által elfogadott idei büdzséje.”

Az ügynek öt érintettje van, pontosabban egyelőre négy. A Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdázói idén június 30-ig rendelkeznek a fentebb említett támogatási szerződéssel. Eddig itt edzett és játszotta bajnoki meccseit az NRK-Nyíregyháza női röplabdacsapata (Extraliga), a Sollight-Nyíregyházi FRK férfi röplabdacsapata (NB I), a Nyíregyházi KSK férfi kézilabdacsapata (NB I B), valamint a Kölcsey DSE női kézilabdacsapata (NB II). A közgyűlés által már elfogadott nyíregyházi sportkoncepcióban négy sportág szerepel kiemeltként, így a férfi kézilabdázóknak és a női röplabdázóknak van esélyük arra, hogy támogatási szerződést köthetnek a várossal.

A február elsejétől érvénybe lépő bérleti díj nem kevés, óránként 25 ezer forint plusz áfa. Ez azt jelenti, hogy az a csapat, amelyik eddig hetente négyszer edzett két órát, annak hetente 200 ezer plusz áfát, azaz havonta közel egymilliót kellene fizetnie, plusz a mérkőzések bérleti díját. A szorult anyagi helyzetben lévő klubok számára ez jelenleg szinte megfizethetetlennek tűnik.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr252617300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dungó 2011.01.27. 10:47:26

Elmehet mindenki oda ahova gondolom! :@
Nevetséges az egész...
süti beállítások módosítása