Váratlan fordulatot vett a marosvásárhelyi Torpi férfi röplabdacsapata kizárásának ügye az A1-osztályos bajnokságból. Egy helyi televízióműsorban Sorin Moldovan, a klub elnöke kijelentette: beperelik a szakszövetséget, mert jogtalanul zárták ki őket. A bajnoki idény megsemmisítését kérik a bíróságtól!

A klubelnök igencsak erős vádakat fogalmazott meg a szövetség ellen a helyi Stii TV sportműsorában. „Minden abból származik, hogy nem voltunk hajlandók ingyen átengedni a szövetségnek a televíziós közvetítési díjakat” – állította Moldovan, aki szerint egyáltalán nem igaz, hogy tartoznának, hiszen a szövetség egyetlen hivatalos számlát sem bocsátott ki a klub nevére.

„Telefonon szóltak át, hogy ennyit és ennyit utaljunk át egy alapítvány számlájára. Ezt nem tehettük meg, mert a várostól kapott támogatással hivatalosan el kellett volna számolnunk, az összeg kiadásának azonban nem volt semmilyen jogalapja” – közölte továbbá Moldovan. Hozzátette, számos férfi és női klub van, amelyek sokkal nagyobb összegekkel tartoznak, köztük Dávid Zoltán egyesülete, a CVM Tomis Constanta is, de csak a Torpit zárták ki.

A módszert szintén vitatja Sorin Moldovan, aki úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag nem kaptak hivatalos értesítést a kizárásról, a szövetség honlapjáról értesültek róla. Másrészt szerinte ilyen drasztikus intézkedést nem lehet hozni anélkül, hogy előtte felszólítást bocsátanának ki, márpedig szerinte ilyent sem kapott a klub.

A szövetség és vezetője, Gheorghe Visan ellen számos egyéb súlyos vádat is megfogalmazó klubvezető bejelentette: beperelik a szövetséget, s nem kevesebbet kérnek majd, mint az idei bajnokság eredményeinek megsemmisítését, mert szerintük a kizárással súlyosan és jogtalanul beleavatkoztak annak a menetébe. Sorin Moldovan kizárta annak a lehetőségét, hogy megegyezés szülessen, vagy hogy a csapatot visszavegyék és utóbb pótolják a mérkőzéseket, tekintve, hogy egyetlen játékos sem maradt Marosvásárhelyen. Véleménye szerint a föderációban már megbánták a döntést, s azt is állította, hogy telefonálgatásokkal próbálják őket meggyőzni, hogy mondjanak le perlési szándékukról.

Magabiztosan kezdte a visszavágókat a CSU Medicina
Három játszmában nyert idegenben a marosvásárhelyi CSU Medicina női csapata az alapszakasz 12. fordulójában, Nagyszebenben. A találkozón aratott siker nem számít rendkívülinek, hiszen a sereghajtó otthonában papírformának tekinthető a marosvásárhelyi együttes győzelme, amelyben bemutatkozhattak az új szerb idegenlégiósok is. A szintén megerősített csapattal rendelkező Nagyszeben az első két szettben ugyan elég jól tartotta magát, szorosan a CSU Medicina mögött maradt, a harmadikban azonban lélektanilag is feladta már a küzdelmet. A szebeni együttesben négyen is a marosvásárhelyi csapat volt tagjai, Scheau és Rogojan régebben, Cucu és Pintea viszont éppen most, a téli szünetben igazoltak át. A női röplabdázók számára elég meredeken indul az idény, hisz a 13. fordulót már szerdán játsszák, ennek keretében a CSU Medicina ellenfele a Dinamo Bucuresti lesz, amely ötjátszmás rangadót nyert a hétvégén a Piatra Neamt ellen.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 12. forduló

CSM Sibiu – CSU Medicina 0:3 (–20, –22, –15)
Sibiu:
Pintea, Scheau, Moga, Rogojan, Cucu, G. Dancu. Csere: L. Dancu (liberó)
Marosvásárhely: Szimanics, Salaoru, Baciu, Terzics, Ivanof, Maletics. Csere: Dimény (liberó), Jovanovics, Ciocian, Breban

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr722614363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása