Vasas–BSE 0:12

 2011.01.24. 01:11

Egy hétvége alatt immár másodszor találkozott egymással a Vasas és a BSE a női Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszában. A pénteki találkozót a városmajoriak könnyedén nyerték, így vasárnap egyértelműen a visszavágás volt az óbudaiak célja, de a címvédő a negyedik fordulóban is nagyon simán győzött. A két együttesnek ez volt a szezonbeli negyedik egymás elleni meccse. A mérleg a Vasas szempontjából négy vereség, 0:12-es játszmaarány...

A pénteki találkozó után Kőnig Gábor, a Vasas edzője azt nyilatkozta, reméli, csapata vasárnap megmutatja, hogy tud jól is játszani! Nos, mikor mutathatnák meg ezt a legjobban, ha nem hazai pályán, pont az örök rivális ellen. Visszatért eredeti posztjára Vatai Gabriella is, így ő volt az elsőszámú liberó, de Horváth Gabriellára továbbra sem számíthatott az óbudai együttes. A BSE-nél is akadt hiányzó, Gregori Martina betegség miatt nem vállalta a játékot, helyén Szűcs Kinga kezdett.

Az előző mérkőzésen remeklő Sándor Renáta két pontjával kezdődött a rangadó, amit Milovits Júlia hibája követett (0:3). Dékány Bernadett szerezte a Vasas első és második pontját is, előbb ütésből aztán pedig ejtésből volt eredményes (2:3). Ezután a vendégek legjobbja, Sándor Renáta vette át a főszerepet, és egymás után négyszer talált be (3:7). Borzalmasan játszott a házigazda, kedvtelen, álmos arcokat lehetett látni a pályán, nem is csoda, hogy az ellenfél akkor szerzett pontot, amikor csak akart. A hazai csapat vergődését hatpontos hátránynál unta meg Kőnig Gábor, ekkor kért időt (4:10). Azonban hiába az edzői utasítások, továbbra sem javult a játék, így a második technikai szünetig tovább nőt a Vasas hátránya (9:16). Ekkor már Jókay Zoltán a lelátóról szó szerint üvöltött a csapatával. Úgy tűnt, hiába minden szó, ezen a napon csak egy csapat akart röplabdázni. Nem sokkal a kötelező szünet után ismét idő kért Kőnig (10:17). Továbbra is hengereltek a látogatók, és 12:22-nél már tíz egységgel vezettek, amiből a folytatásban sem tudtak faragni a hazaiak (15:25, 0:1).

Dékány Bernadett rontásával kezdődött a második felvonás, amire Szűcs Kinga egy szervahibával válaszolt (1:1). Miklai Zsanett jó szériája után először vezetett a Vasas (7:4). Hiába a hárompontos előny, mert Milovits ismét hibázott, és Takács Zsófia is outot ütött (7:6). Miklainak köszönhetően azonban a kötelező pihenőnél még a hazaiaknál volt az előny (8:6). Ez azonban nem tartott sokáig, mert először Takács rontott, majd Kötél Dóra ütött pontot, és Borsos Lili is hibázott, így ismét a BSE vezetett (8:9). Ettől ismét sikerült összezuhannia az óbudai csapatnak, így 10:13-nál jött egy időkérés. Innen még volt visszaút, egy szép széria után 14:14-nél sikerült egyenlítenie a Vasasnak. Azonban hiába jött vissza a házigazda, mert a folytatásban a saját butaságai után két pontot a vendégeknek ajándékozott (14:16). Ezután még felcsillant a remény (17:17), ám a BSE gondoskodott arról, hogy elvegye a hazaiak kedvét a játéktól (17:19). A hajrában már nem sikerült ledolgoznia hátrányát a Vasasnak (22:25, 0:2).

A harmadik játszmában egy feltűnően kedvetlen, fáradt csapat benyomását keltette a Vasas. Nem is volt meglepő a borzalmas kezdés, ami után több hazai- szurkoló a fejét fogta, nem is ok nélkül (1:6). Továbbra sem csökkent a hátrány, igaz, ehhez kellett az is, hogy hibát hibára halmozzon a Vasas (7:14) Ekkor már látszott, hogy lélekben teljesen feladták a hazaiak, olyan érzése volt az embernek, mint ha már azt várnák a játékosok, hogy legyen vége ennek az egésznek, felejthessék el ezt a három napot. 11:16-nál még egy pillanatra felcsillant a remény, ám a BSE rutinosabb csapat annál, hogy ezt az előnyt leadja. 16:22-nél már végleg elúszott a lehetőség a talpra állásra a Vasas számára, tudták ezt a lányok is. Ez meg látszott a koncentráción, Milovits egymás után kétszer nyúlt át a háló felett, amivel meccslabdához jutott a BSE. A szervát Takács Zsófia elnézte, így hatvanhat perc alatt tudott győzni a Folyondár utcában a címvédő (16:25, 0:3).

Bántó volt látni a Vasas-játékosok arcát. Kedvetlen, unott tekintetek, fásult játékosok voltak ezúttal a pályán. A lefújás után Vatai Gabriella arcán volt leginkább érezhető a csalódottság, nem is csoda, hiszen ezúttal egyedül ő nyújtott elfogadható teljesítményt. Egy biztos, amennyiben ilyen játékkal rukkol elő az óbudai csapat csütörtökön, az Újpest otthonában, akkor borítékolható a kiesése a Magyar Kupából. Sikerével a címvédő BSE a további eredményektől függetlenül megnyerte a csoportot, magyarul a rájátszás minden párharcát pályaelőnyben kezdi az egyes sorszámnak köszönhetően.

A mérkőzés legjobbja
Ezúttal is Sándor Renáta volt a találkozó legjobbja. Most nem szerzett annyi pontot, mint pénteken, de játéka nagyon hasznos volt csapata számára. Jól teljesített még a feladó, Gudmann Csilla, aki remekül szolgálta ki társait, valamint a liberó Tóth Andrea is. A Vasasban egyedül Vatai Gabriella teljesítménye dicsérhető.

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 4. forduló

Vasas Duna Autó Óbuda – BSE-FCSM 0:3 (–15, –22, –16)
Folyondár utca, 250 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Éva T.
Vasas: Borsos 4, Takács 9, Dékány 11, Nagy E. 2, Milovits 3, Miklai 12. Csere: Vatai (liberó), Lutter L., Lévai. Edző: Kőnig Gábor
BSE: Szűcs K. 1, Tóthné 8, Gudmann 2, Sándor 22, Hackl 5, Kötél D. 5. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Hollósy László

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kőnig Gábor: – Rengeteg javítanivaló van, ma is a nyitásfogadás volt a legnagyobb gondunk. Többször próbáltunk rájönni, mi az oka a csapat mostani gyengébb teljesítményének, eddig még sikertelenül. Csütörtökön egy tűzzel teli Vasast szeretnék látni.
Hollósy László: – Kifejezetten örülök annak, hogy koncentráltan játszottunk, és komolyan vettük a találkozót.

Extraliga, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. BSE 18 pont (28:10)
2. Gödöllő 15 pont (21:18)
3. NRK-Nyíregyháza 14 pont (17:25)
4. Vasas 13 pont (14:25)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282608848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása