Ahogy ebben a szezonban már kétszer, úgy a női Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának harmadik fordulójában sem tudott szettet nyerni a Vasas a BSE ellen. Az örökrangadót ezúttal a Városmajorban rendezték, vasárnap pedig Óbudán találkoznak a csapatok.

A szerdai kupameccsek után nem volt sok idejük pihenni a csapatoknak, hiszen ma már ismét pályára kellett lépniük, ráadásul az örökrangadón. Az Újpest elleni felálláson nem változtatott Jókay Zoltán, a Vasas eltiltott edzője, így Miklai Zsanett ezúttal is szélütőként szerepelt, centerben Borsos Lili kapott lehetőséget, míg Lévai Vivien látta el a liberó szerepkört. Érdekesség, hogy Vatai Gabriella ezúttal mezőnyjátékosként volt nevezve a találkozóra.

Jobban kezdték a hazaiak a rangadót, és Sándor Renáta vezérletével hamar el is léptek (6:2). Már a technikai szünet előtt kikérte első idejét Kőnig Gábor, de ez sem használt a lányoknak, akiket úgy ütöttek át, mintha ott sem lettek volna. Nem is csoda, hogy 10:2-nél ismét a csengőhöz sétált az edző. Újabb Sándor Renáta-pont, majd egy jó bejátszás után Milovits Júlia adta fel az antennának a labdát, így már tíz volt a különbség (12:2). Pocsék volt a Vasas sáncmunkája, így a mezőnyözés is értékelhetetlen volt. Nyitásfogadásban is komoly problémái akadtak az óbudai együttesnek, érezte ezt Kőnig edző is, és 17:7-nél cserélt. A hátsó sorból lehozta Miklai Zsanettet, és beküldte Vatai Gabriellát.

A csere elérte a célját, egy csapásra stabilabb lett a Vasas, és Nagy Eszter centertámadását követően még három jó blokkra is futotta (18:12). Azonban hiába kezdte el a felzárkózást a látogatók, újabb gyermeteg hibákat vétettek, Sándor Renátát pedig egyszerűen képtelenek voltak feltartóztatni (22:12). Ezután még némiképpen kozmetikázni tudták az eredményt, de így is csak 15 pontig jutottak (25:15, 1:0).

A fordulást követően annyi változás történt, hogy a BSE játéka látványosan visszaesett. Ráadásul Dékány Bernadett magabiztosnak tűnt, és Miklai is beütögette a labdákat, így az első technikai szünetnél vezetett is a Vasas (6:8). A pihenő sem törte meg az óbudaiak lendületét, Dékány okos ejtése után és Tóthné hibáját követően Hollósy László kért időt (6:10). Le is hordta a csapatát alaposan, csak úgy zengett a csarnok! Két Vasas-hiba után Jókay Zoltán is kezdte elveszíteni a türelmét. Egy csapásra megszűnt a sáncmunka, a nyitásfogadás pedig értékelhetetlen volt, ráadásul Sándor Renáta is az első sorba forgott, aminek az lett az eredménye, hogy a második technikai szünetnél 16:12-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A pihenéstől megnyugodott egy picit a Vasas, és Dékány okos pörgetésével, valamint Borsos Lili ásznyitásával elkezdte a felzárkózást (16:14). Kezdtek megzavarodni a hazaiak és egy rossz fogadás után újabb pontot szerzett a látogató, majd Dékány egyenlített (16:16), aztán sáncolta Kötél Dórát, ezzel a vezetést is átvette csapata (17:18).

Jött is a hazai időkérés, majd a visszatérés után rosszul állt fel a BSE, amit le is fújtak a játékvezetők (17:19). A hazaiak edzője hosszasan reklamált Hóbor Bélánál, ám a játékvezetőt nem sikerült meggyőznie. Ez a közjáték érdekes módon a Vasas játékán érződött a folytatásban, hiszen Kötél Dóra két pontjával már ismét egyenlő volt az állás (19:19). Hiába kért időt a vendégcsapat, Dékány rontásával újra vezetett a BSE (20:19). Ekkor még Takács Zsófia egalizált, ám együttese ismét beragadt, sőt a csapatkapitány a legrosszabbkor hibázott, amivel ismét játszmalabdához jutottak a hazaiak (24:20). Sándor Renáta az elsőt elrontotta, majd Dékány által újabb pontot szerzett a Vasas, de ekkor ismét Sándor következett, s ezt már nem tudta kivédeni a látogató (25:22, 2:0).

Hiába vezetett a harmadik felvonás elején már hárommal is az óbudai együttes (2:5), az első technikai szünetig több pontot már nem szerzett (8:5). Innen aztán ismét elindult a BSE, és meg sem állt egészen 16:12-ig. Itt is csak azért, mert a második kötelező pihenőre kellett menniük a csapatoknak. A folytatásban sem tudott méltó ellenfele lenni riválisának a Vasas, ráadásul a biztos előny tudatában Gudmann Csilla is elkezdte variálni a játékot, amivel véglegesen szétszedte az amúgy is összeszakadt vendégcsapatot (20:13). A hajrában sem sikerült csodát tennie a Vasasnak, amely a hátralévő időben összesen három pontot szerzett, így ismét 3:0-s vereséget szenvedett az örökrangadón, és továbbra is a tabella negyedik helyén áll (25:16, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
Ezúttal a hazaiak játékosa, Sándor Renáta lett a mérkőzés legjobbja, aki ezúttal is szétütötte a Vasast. Ráadásul háromszor annyi pontot csinált, mint az utána következő legeredményesebb csapattársa, Tóth Gáborné. Jó mezőnymunkája miatt Kötél Dóra is említést érdemel, elképesztő mentések fűződtek a nevéhez, ráadásul a támadásokban is megállta a helyét. A végén pedig Hackl Szilvia is bizonyította tudását, a harmadik szettben nagyon jó támadójátékot mutatott be. A Vasasban ezúttal Lévai Vivien teljesítménye dicsérhető, az ifjú liberó a nyitásfogadásokat remekül oldotta meg, mezőnyben azonban ezúttal nem tudott villogni, bár ez a csődöt mondó sáncmunkának is köszönhető.

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 3. forduló

BSE-FCSM – Vasas Duna Autó Óbuda 3:0 (15, 22, 16)
Városmajor, 300 néző. Játékvezetők: Hóbor, Szabó Zs.
BSE: Gregori 5, Tóthné 7, Gudmann 1, Sándor R. 27, Hackl 6, Kötél D. 6. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Hollósy László
Vasas: Milovits 4, Miklai 5, Borsos 4, Takács Zs. 4, Dékány 17, Nagy E. 6. Csere: Lévai (liberó), Lutter L., Vatai. Edző: Kőnig Gábor

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 1:1, 12:2, 15:5, 22:13. 2. játszma: 3:3, 6:10, 14:16, 21:21. 3. játszma: 2:2, 9:5, 14:9, 21:13

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Hollósy László: – A rájátszás szempontjából fontos presztízsmérkőzést nyertünk meg. Bizonyítottuk magunknak, hogy nem felejtettünk el röplabdázni.
Kőnig Gábor: – Nyitásfogadás nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, remélem, vasárnap sokkal jobb teljesítményt nyújtunk, megmutatjuk, hogy jó csapatunk van.

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr372604066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása