A múlt héten bajnoki duplaforduló, hét közben Magyar Kupa-negyeddöntő, hétvégén duplaforduló, a jövő héten kupavisszavágók. Ez a program a legjobb női csapatok mezőnyében. Hogy kinek jó ez az erőltetett menet, azt egyszerűen képtelenek vagyunk felfogni, de az biztos, hogy néhány csapatnál legszívesebben rituálisan felgyújtanák a versenynaptárt. Beharangozó!

A női Extraliga középszakaszának pénteki harmadik fordulója három slágermeccset is tartogat. A kérdés csak az, hogy a csapatok képesek lesznek-e minőségi játékkal szórakoztatni a közönséget ezeken a nagy érdeklődéssel várt rangadókon, vagy lassacskán mindenkit legyőz a fáradtság...

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 3. forduló

BSE-FCSM – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(Január 21. péntek, 17 óra)
Az örökrangadó, amely ebben a szezonban eddig nem volt rangadó... Az alapszakaszban mindkétszer 3:0-ra nyert a címvédő, amely a középszakaszt két szoros, ötjátszmás meccsel kezdte. A Gödöllő ellen győzött a BSE, Nyíregyházán viszont kikapott, aztán a Békéscsabát 3:0-ra verte a kupameccsen. A Vasasnak a közelmúltban ha lehet, egy kicsivel még húzósabb programja volt, hiszen öt szettet játszott az NRK, a Gödöllő és az Újpest ellen is. Ha valamikor, úgy tűnik most meg lehetne karmolni a BSE-t, és ha valamikor, akkor most, az Újpest elleni győzelem okozta lélektani plusz birtokában képes lehet a bravúrra a Vasas. Fontos kérdés, hogy az Oláh Vivienen és Szalma Alexandrán kívül betegség miatt szerdán szintén hiányzó Vatai Gabriella, Horváth Gabriella és Lakatos Enikő közül ki lesz hadra fogható, illetve ki milyen állapotban lesz pénteken. Úgy tűnik, ebben a szezonban az NRK-n kívül minden csapatban BSE-fóbiája van, kíváncsian várjuk, hogy az óbudaiak ezúttal levetkőzik-e a gátlásaikat, vagy megint beleszaladnak a késbe.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Erdős Levente 3:2
Rodics Dániel 3:0

NRK-NYÍREGYHÁZA – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(Január 21. péntek, 18 óra)
A középszakaszban először találkozik egymással az a két csapat, amely a téli szünetben meggyengült. Elvileg! Illetve hát a gyakorlatban is, de ez a pályán eddig nem látszott, az NRK ugyanis megszorította a Vasast és legyőzte a BSE-t, a Gödöllő pedig éppen fordítva: megszorította a BSE-t és megverte a Vasast! A hétközi kupameccsek pluszterhelése miatt nyilván mindkét csapat meglehetősen fáradt, de nincs megállás, ezen a fontos rangadón a győztes komoly lépéselőnybe kerül. De hogy ki jár sikerrel? Az bizony megjósolhatatlan!
„Nem értem a lányokat, roppant hullámzó a teljesítményük – mondta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Olykor szinte csodákra képesek, máskor meg nem lehet rájuk ismerni. Azt azért tudni kell, hogy Ilyés Bettina belázasodott, így a hétközi meccsen ismét meg kellett bontani a csapatot, ráadásul nyoma sem volt a BSE ellen mutatott játéknak. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, a Bem iskolában nem lesz gond a harci szellemmel, annál is inkább, mivel legalább az egyik meccsen ildomos lenne legyőzni a Gödöllőt.”

Tippejink
Kovács Gábor 3:2
Erdős Levente 3:2
Rodics Dániel 2:3

Extraliga, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 2 forduló után
1. BSE 14 pont (22:10)
2. NRK-Nyíregyháza 12 pont (16:19)
3. Gödöllő 11 pont (15:17)
4. Vasas 11 pont (14:19)

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 3. forduló

BÉKÉSCSABAI RSE – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(Január 21. péntek, 17 óra)
Szerencsétlenül elbukott rangadók szegélyezik a Békéscsaba útját ebben a szezonban. A legutóbbi, MÁV Előre elleni hazai meccs éppen kivétel, hiszen a viharsarkiak 3:1-re győzni tudtak, és nyilván ezt tervezik a továbbra is nyeretlenül sereghajtó szabolcsiak ellen is. A Nyíregyháza sorsát ez a hétvége dönti el, a csapatnak mindkét meccsen győznie kell, különben matematikai esélye sem maradt arra, hogy megkapaszkodjon az élvonalban.
„Egyértelmű a helyzet, a folytatást illetően akkor van miről beszélni, ha előbb idegenben, aztán vasárnap hazai pályán is megverjük a Békéscsabát – fogalmazott tömören és velősen Kolozsi János, a Főiskola SE edzője. – Mindenkit felteszünk egy lapra, no és megpróbáljuk feltámasztani valamennyi játékosunkat. A gödöllői kupameccset kicsit beáldoztuk ennek érdekében, a rutinosabb emberek úgymond rápihenhettek a csabai meccsre, illetve kúrálhatták magukat, a fiatalok pedig ismét értékes tapasztalatokat szerezhettek.”

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Erdős Levente 3:0
Rodics Dániel 3:0

MÁV ELŐRE SC – ÚJPESTI TE
(Január 21. péntek, 18 óra)
A középszakasz ötödik helyéért harcol a fehérvári és az újpesti csapat. A téli szünetben tovább erősített az UTE, amely a Békéscsaba ellen csak nagy keservesen, a Nyíregyházi Főiskola ellen pedig simán tudott nyerni, a tartalékos Vasastól viszont kikapott a kupameccsen. A MÁV Előre már nem érdekelt a Magyar Kupában, ezért pihenten várja aktuális vendégét, míg az újpestiek egy nagy csata, a Vasas otthonában elszenvedett 3:2-es vereség után utaznak Székesfehérvárra. A hazaiak biztosan nagyon motiváltak az alsóházi rangadó előtt, most az is kiderül, hogy a fővárosiak fizikailag és pszichikailag bírják-e a sorozatterhelést.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Erdős Levente 1:3
Rodics Dániel 3:1

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért,
Az állás 2 forduló után
1. Újpest 15 pont (21:10)
2. MÁV Előre 14 pont (20:9)
3. Békéscsaba 11 pont (17:17)
4. Nyíregyházi Főiskola 8 pont (2:24)

(forrás: szon.hu)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr262599520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása