Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a pécsi férfiak sikerrel kezdték az újévet. Nos, a Pécsi TE-PEAC női csapata is nyert az esztendő első tétmérkőzésén. A baranyaiak hazai pályán 3:0-ra verték a Szombathelyi Egyetem SE csapatát.

Az első szett óriási hajrával indult, és a pécsi csapat hamar négy-ötpontos előnyhöz jutott. A szett közepén azonban kisebb-nagyobb figyelmetlenségek követték egymást, és úgy tűnt, kicsit megtört a pécsiek lendülete. A Szombathely csapatkapitányának nyitássorozatával egyenlő lett az eredmény, majd a vendégek át is vették a vezetést. Az időkérések és a cserék hatására magára talált a házigazda, amely az első játékrészt egy szép végjátékkal megnyerte (25:21, 1:0).

Az első szett végére visszanyert lendület elaltatta a pécsi lányokat, szétesett a koncentráció, a második periódus elejét kapkodás és négy-ötpontos vendégvezetés jellemezte. A pontatlan bejátszások és a hibás nyitások mind erről tanúskodtak. A szett közepére magára talált a PEAC, forgásról forgásra dolgozta le a hátrányt, majd hárompontos előnyt szerzett. 17:14-es állásnál nagyobb szünet szakította félbe a mérkőzést, ugyanis a szombathelyiek centere, Berta Anikó első látásra súlyosan megsérült (a diagnózis térdficam, ezúton is jobbulást kívánunk neki). Nem csak az ellenfél, de a pécsiek is megijedtek, hiszen pontosan senki nem tudta, mi történt. A vasiaknál élete első NB II-es meccsén lehetőséget kapott az új szerzemény, Tischlér Csilla is. A körülbelül tízperces kényszerszünet végén, a mentők távozása után folytatódhatott a játszma. Kissé meghökkenve, de annál nagyobb erővel lépett pályára a pécsi csapat, és pontos játékkal hamar lezárta a második játékrészt (25:20, 2:0).

A harmadik szettben újra visszatért a hajrá-csapatszellem, míg az ellenfél a történtektől teljesen magába zuhant, így a baranyaiak szorgosan gyűjtögették a pontokat. A pontos nyitások, agresszív támadások meghozták eredményüket, és nagyobb erőfeszítés nélkül hozták az utolsó játékrészt is (25:13, 3:0).

A tabella harmadik helyén álló pécsi csapat ezzel a győzelemmel közelebb lépett az első két helyezetthez.

Storcz Tamás, a Pécs edzője: – Nehéz egy ilyen mérkőzést objektíven értékelni. Az látszott, hogy ha a saját játékunkat játsszuk, esélyesebbek vagyunk, de a tartalékos ellenfél és a sérülés miatt ez a nap nem a röplabda szépségeiről szólt!

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Pécsi TE-PEAC – Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (21, 20, 13)
Pécs, 100 néző. Játékvezetők: Jager, Szekér
Pécs: Böröczki, Császár, Gregor, Mihályfi, Pesti, Szilágyi. Csere: Szalai (liberó), Bagdi, Bauer, Fridrich, Molnár, Takács. Edző: Storcz Tamás
Szombathely: Koronczai, Horváth, Berta, Németh, Tóth, Szanyi. Csere: Tischlér. Edző: Lajkó György

(forrás: pecsinapilap.hu, Vas Népe))

Címkék: pécs szombathely röplabda pte nb ii peac szombathelyi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr132595041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása