A Pécsi TE-PEAC 3:0-ra nyert Keszthelyen a Gyenesdiási Kinizsi ellen a férfi NB II alapszakaszának tízedik fordulójában. A baranyaiak továbbra is a tabella élén állnak, a Balaton-partiak viszont továbbra is nyeretlenek.

A pécsiek voltak a mérkőzés esélyesei, de hazai pályán több szoros szettet is játszott már a Gyenesdiás, ezért volt nagyon fontos a jó kezdés. A PEAC-ból hiányzott Storcz Tamás és Balla Péter, de összességében erős kerettel tudott kiállni a mérkőzésre a baranyai együttes. A hazaiak a pécsi mérkőzéshez képest erősítettek néhány játékossal, de az összeszokottság hiányzott náluk.

A játékot végig a Pécs irányította, a második szettben a kiváló sáncmunkának köszönhetően ritkán látható nagyarányú lett a különbség. Horváth Balázs keszthelyi származású, így számára hazai volt a környezet, ami a kiváló, ponterős, motivált játékán is látszott. Kiss Nicholas több blokkjánál is felhördült a közönség, mert ezek szinte a fizikai törvényeket meghazudtoló, látványos megmozdulások voltak. A második játszmától folyamatosan jöttek be a cserék, így a meccs végéig mindenki lehetőséget kapott a játékra.

A keszthelyi mérkőzésről hazafelé a pécsiek megtekintették a Kaposvár–Dunaferr Extraliga-mérkőzést, ahol a hazaiaknál végig szerepelt Gergye Roland és Deák Márk, ők a juniorcsapatban az NB II-ben is játszanak. Az igazán nagy feladat most következik a baranyaiak számára, január 22-én 16 órakor a Kaposvár juniort fogadják a listavezető pécsiek, remélhetően szép számú közönség előtt.

NB II, férfiak, alapszakasz, 10. forduló
Gyenesdiási Kinizsi SK – Pécsi TE-PEAC 0:3 (–14, –8, –13)

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: – Fegyelmezett játékunknak köszönhető, hogy ilyen arányú lett a győzelem.

Címkék: pécs gyenesdiás röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr762589805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása