Nincs az a mélység, ahonnan ne tudna visszakapaszkodni az NRK-Nyíregyháza. A nyári csődveszély, az őszi megpróbáltatások után, a téli gyötrelmek kellős közepén a női Extraligában szereplő csapat immár ezredszer bizonyította: többet érdemelne!

A szabolcsiak mindazonáltal nem sírnak, nem panaszkodnak, továbbra is teszik a dolgukat, holott bőven lenne miről beszélniük. Például arról, hogy február elsejétől kiszorulhatnak otthonukból, a Bujtosi Szabadidőcsarnokból, mivel képtelenek a meghatározott teremköltséget fizetni, így kérdéses, hol edzenek és rendezik a hazai meccseiket a jövőben!

A legfontosabb, hogy a klub még létezik – egyelőre. Küzd, harcol, miként a középszakasz nyitányát jelentő hétvégi dupla fordulóban. Nem is akárhogy: pénteken és vasárnap egyaránt ötjátszmás összecsapásokat vívott a szabolcsi együttes. A Vasas otthonában elbukott, a címvédő BSE ellen viszont nyert az NRK! Mindkét alkalommal több mint két órát töltöttek a pályán a nyíregyháziak, akik tizenévesekkel a soraikban másodszor kapták el a listavezető fővárosiakat, ami rajtuk kívül még senki nem sikerült ebben az idényben.

„Emlékezetes csatát vívtunk a BSE-vel, az ötödik szett kimondottan magas színvonalú játékot hozott – mondta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Ha meg is történt korábban, nem tegnap lehetett, hogy kilenc meccslabda szükségeltetett a győzelmünkhöz. Felemelő érzés volt tapasztalni a közönség ünneplését, való igaz, a csapat minden tekintetben rászolgált erre. Hozzáteszem, ha ezt a meccset nem nyerjük meg, ugyanazt nyilatkoznám. Külön dicséretes, hogy a fiatalok felnőttek a feladathoz, pedig hatalmas feszültség munkálkodott bennük: Erdős Zsófia és Poór Alexandra zokogott a végén, persze, ilyen hangulatú mérkőzésen talán még soha nem szerepeltek. Arról nem beszélve, a húsz pontot szerző, ebből nyolcat a döntő játszmában, tehát a legfontosabb pillanatokban ütő Ilyés Bettina tizenöt évesen vált húzóemberré, elévülhetetlen érdemei vannak a sikerben.”

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda bse extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr322593030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása