A Company Nyelviskola-Veszprémi RC hazai pályán 3:1-re nyert a Csepel ellen a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. A két csapat pénteken is találkozott, akkor a fővárosban nyertek ugyanilyen arányban a bakonyiak, de ez lényegesen jobb, színvonalasabb, élvezetesebb meccs volt.

Az első pillanatoktól látszott, hogy a pénteki jó rajt után a Veszprém otthon is bizonyítani akar. A Csepel ugyanolyan harcosan lépett pályára, mint két nappal korábban, saját csarnokában. Az első technikai szünetig a Veszprém akarata érvényesült, elsősorban kiváló támadó nyitásai jelentettek életveszélyt a vasgyáriak számára. Csupán 2:2-ig tudta tartani a lépést a vendégcsapat a bakonyiakkal, majd az ászértékű nyitásokkal jelentkező Czintula Mihály és Cziczó Gábor vezérletével fokozatosan növelte előnyét a Veszprém.

Olykor színvonalas játék, nagy adok-kapok zajlott a pályán, mindkét csapat sebezhető sáncjátékával, de végig a házigazda akarata dominált. Az első technikai időnél már 8:4-re vezetett Nyári Sándor együttese, majd 13:8-nál hiába kért időt a kollégája, Tamás Zoltán, a második kötelező szünetben is kétszer annyi volt a hazai pontok száma (16:8). Sok nyitást rontott a Csepel, Németh Zoltán viszont ászt szervált. A másik oldal sem tétlenkedett persze, Daróczi Gergely kettőt blokkolt, de Tóth Tibor védhetetlen nyitásával tartotta magabiztos előnyét a házigazda.

A hajrára 20:14-nél fordultak a csapatok, így borítékolható volt a hazai részsiker, ami talán túlságosan is megnyugtatta a srácokat. Daróczi is nyitott egy ászt, Tóth Tibor a hátsó sorból, a levegőben úszva bombázott, majd egy a változatosság kedvéért megint egy ásznyitás következett, ezúttal Czintula jóvoltából. Néhány elkönnyelműsködött pont után Nyári Sándor megnyugtatta és kellő koncentrációra szólította fel őket, így Buzás Miklós ásznyitása ellenére, Németh Zoltán ütésével és Cziczó remek befejezésével sikerült abszolválniuk a játszmagyőzelmet. (25:20, 1:0).

A folytatásban semmi nem változott, a pénteki, csepeli találkozónál lényegesen jobb röplabdát láthatott a veszprémi közönség. A bakonyiak tették a dolgukat, taktikailag fegyelmezettek voltak, szemmel láthatóan jó volt az összhang az edző és csapata között. A második szett elején 1:0-ra ugyan még a vendégek vezettek, az előny az egész játszma során a bakonyiaknál volt. A négypontos differenciát az előző szetthez hasonlóan már az első technikai időnél sikerült kialakítania a Veszprémnek Czintula Mihály jó nyitásainak és befejezéseinek is köszönhetően, de a csepeli támadásrontások is kellettek a dunántúliak eredményességéhez. Cziczó Gábor nyitott egy szerencsés ászt (8:4).

Ebben az időszakban továbbra is jól szervált és pontosan fogadott a Veszprém. Szabó-Erdélyi Mátyás blokkolt, a csepeliek azonban 13:7-nél időkérésre kényszerültek, a visszatérés után fel is jöttek kettőre (13:11), de Tóth Tibor pontjai jókor jöttek, így a fővárosiak nem tudtak egyenlíteni. A második technikai szünetet megelőzően Németh Zoltán bombázott egy ászt, a pihenőnél öt pont volt a különbség (16:11), amit a hajráig a szórványos nyitásrontások ellenére nagyjából sikerült is megtartania a házigazdának (20:16).

A játszmavégi koncentrációval ismét akadtak kisebb problémái a veszprémieknek, leginkább Lipcsei Attila nyitásainak megszelídítésével, aztán Tamasi István blokkolta Tóth Tibor ütését, ezért 22:20-nál Nyári Sándor időt kért, majd sikerült is befejeznie a szettet csapatának, köszönhetően Puspán Balázs blokkjának és Cziczó ismételten jó befejezésének (25:22, 2:0).

A harmadik játszmában már az elején érezhető volt, hogy a rendkívül lelkes, helyenként stílusosan játszó fővárosiak ezúttal sem adják olcsón a bőrüket. A mérhetetlen alázattal és szívósan küzdő Csepel fokozatosan felőrölte a picit elkényelmesedő hazaiakat. A Veszprém ritmustalansága, olykor gyermeteg hibái vészesen emlékeztettek az őszi hiányosságokra. A szett bővelkedett a fordulatokban, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, rendre a veszprémiek vezettek, de 3:3-nál, 6:6-nál és 9:9-nél is döntetlen volt az állás, és továbbra is sok a nyitásrontás.

A csereként beállt Pajor Arnold pontot szerzett, aztán blokkolta őt Cziczó Gábor. Amikor Pajor ászt nyitott, 10:9-nél átvette a vezetést a Csepel, majd az előnyt 14:11-ig háromra növelte, Nyári Sándor azonnal időt kért. Jöttek a hibák és a gyengébb nyitások, így a második technikai időnél még midig három pont volt a vendég előny (13:16), amit a hajráig sem sikerült csökkentenie a házigazdának, 17:21-nél jöhetett az újabb hazai időkérés, majd két csere. Igyekeztek a bakonyiak csökkenteni a hátrányt, de a vendégek nagyon akarták a játszmagyőzelmet, amit egy büntetőpont ellenére meg is szereztek.

Történt ugyanis, hogy Szabó-Erdélyi Mátyás helyett Fogl Csaba lépett pályára, de később a liberó helyett már a csapatkapitány ment vissza. Az első játékvezető ezt észre is vette, de ennek ellenére sem szakadt össze a vendégcsapat. A bakonyiak egyszerűen nem találtak át a háló nyitásból, a legvégén Kunert Mátyás is beköszönt, a szettet pedig Pajor Arnold pontja zárta le, a Csepel simán nyerte a játszmát (20:25, 2:1).

A negyedik részben a dráma fokozódott, Nyári edző próbálta cserékkel tördelni a lendületbe jött, és végtelen önbizalommal játszó csepeliek dolgát, ami nem igen akart sikerült. Átvette az irányítást a Csepel, és a veszprémieknek kellett futniuk az eredmény után. Tamasi István ászt nyitott (1:3), aztán 3:3-nál döntetlen volt az állás, de Daróczi triplájával 6:3-nál, aztán 8:4-nél, majd 12:6-nál ismét a vendégek vezettek. Sokat hibázott a Veszprém, a második technikai időnél 11:16-ra állt, és veszni látszott a negyedik játszma a házigazda számára. Egy fantasztikus labdamenet végén Tóth Tibor volt eredményes, de Puspán Balázs nyitást rontott, és Pajor Arnold sáncolt. A mindkét mérkőzésen átlagon felüli teljesítményt nyújtó Németh Zoltán bombanyitásaival ismét visszajött a remény, Tóth, Cziczó és Czintula pedig a hálónál vitézkedett (16:16). Innentől kezdve óriási küzdelem alakult ki.

Czintula Mihály remekül teljesített, Puspán Balázs igyekezett megnyugtatni a csapatot. Érezhető volt, ha a Csepel egyenlít, bármi megtörténhet. Az igazi izgalmak csak ekkor kezdődtek, 21:20-nál már vezetett a hazaiak, Tóth Tibor megint beköszönt, majd Németh Zoltán előbb ejtett, aztán nyitást rontott. 24:22-nél jutottak először meccslabdához a bakonyiak. Nem adta fel a Csepel, három játszmalabdát is hárított, de a veszprémieknek helyén volt a szívük, és a reménytelennek tűnő negyedik játszmát óriási akarással és helyenként nagyszerű játékkal abszolválták, így oda-vissza verték a Csepelt a középszakaszban (27:25, 3:1).

Újabb győzelmükkel a dunántúliak igazolták, hogy a kitűzött cél, az alsóház megnyerése nem illúzió!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 2. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Csepel 3:1 (20, 21, –20, 25)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Ujházi, Bátkai-Katona
Veszprém: Puspán 1, Németh Z. 15, Cziczó 19, Tóth T. 14, Czintula M. 18, Seck 3. Csere: Horváth Á. (liberó), Kráml, Dolgos, Németh E. Edző: Nyári Sándor
Csepel: Buzás 4, Szabó-Erdélyi 3, Tamasi 19, Budaházi 1, Daróczi G. 14, Kunert 9. Csere: Kelemen (liberó), Fogl, Pajor 5, Lipcsei. Edző: Tamás Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 14:8, 19:13, 23:17. 2. játszma: 8:4, 14:10, 19:13, 23:19. 3. játszma: 8:6, 11:14, 16:19, 19:23. 4. játszma: 4:8, 10:14, 11:16, 16:16, 23:23, 24:22, 24:24

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – Pénteken és ezúttal sem játszottunk csúcsformában, néhány játékosom azonban kiemelkedőt nyújtott. Kettő-nulláig jobban játszottunk, mint Csepelen, irányítottuk a mérkőzést, bár ellenfelünk is jobb volt, mint otthon! Ez színvonalasabb, sokkal jobb mérkőzés volt. Sajnos a harmadik felvonásban már a zsebünkben éreztük a sikert, és ez megbosszulta magát. A negyedikben viszont azt a Veszprémet láttam, amiről eddig már sokat beszélgettem a fiúkkal, de élő, egyenes adásban még nem volt hozzá szerencsém, ugyanis teljesen reménytelen állásnál a szívüket-lelküket kitették a pályára, és megfordítottak egy veszni látszó játszmát. Ehhez gratulálok! Kettőből két győzelem, indításnak nagyon jó eredmény! A csapat egységesnek tűnik, jó úton haladunk!
Tamás Zoltán: – A jelenlegi szezonban sajnos eddig sem sikerült a rangadóinkat megnyernünk, miért most sikerült volna... Az edzéseken kell elsősorban változtatni, aztán egyszer átlépni az árnyékunkat!

Címkék: veszprém csepel röplabda extraliga vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr962589211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása