A Palota-Böllhoff hazai pályán 3:2-re nyert a Veszprémi Egyetemi SC ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. A fővárosiak úgy győztek, hogy négy meghatározó játékosuk egyébként is hiányzott, ráadásul a meccs közben az elsőszámú ütőjüket is elvesztették sérülés miatt.

Ahogyan az alapszakaszban, úgy ezúttal is tartalékos összeállításban volt kénytelen pályára lépni a Veszprém ellen a Palota. Balog Dorinán kívül Keppel Barbara, Péter Krisztina és Soós Ivett is hiányzott, míg a vendég bakonyiak csak a liberójukat, Kelement nélkülözték.

Rögtön egy hosszú, látványos labdamenettel kezdődött a meccs, Valasik Marietta pontjával a fővárosiak szereztek vezetést. Gyorsan fordított a Veszprém, de kisvártatva megint a házigazda vezetett kettővel (4:2). Jól védekezett mindkét csapat, ezért gyakoriak voltak a hosszú, remek labdamenetek. Jól haladt a Palota, de Chován Ágnes két támadási hibája miatt az első technikai szünetben már a bakonyiak vezettek egy ponttal (7:8). A folytatásban a röplabda szépségei helyett inkább a küzdelem dominált. Néha egészen döbbenetes dolgok történetek a pályán, de szép jelenetekre, tervszerű, jól kivitelezett támadásokra is volt példa. A lelkesebb Palota jól tartotta magát, és Szepesi Gabriella duplájával visszavette a vezetést (14:13).

Hullámzott a játék, felváltva vezettek a csapatok, a második kötelező pihenőnél Karácsonyi Júlia ászértékű szervájával megint a hazaiak álltak jobban (16:15). A visszatérés követően a VESC edzője, Oláh János kikérte első idejét, mert játékosai támadási hibákat követtek el, és már két pont volt a hátrányuk (19:17). A tendencia folytatódott, a hazaiak csapatkapitánya, Balogh Beatrix szépen blokkolt középen, ekkor a vendégek szakvezetője ismét időt kért (21:17). A hajrában Környei Dóra ütésben nem hibázott, nyitásban igen. A csapatkapitány, Kovács Anikó duplázott, ekkor már Szalayné Sebők Évának kellett időt kérnie, mert a hajrában megtorpanni látszott együttese (22:20). Játékkommunikációs zűrzavarok nehezítették a Palota dolgát, Szelle Dóra ejtésével egyenlített a Veszprém (22:22). A hazaiak feladót cseréltek, Kása Enikőt váltotta Kiss Regina, majd újra meglódult a fővárosi együttes, és Szepesi Gabriella triplájával lezárta az első szettet (25:22, 1:0).

A második részt is jól kezdte a házigazda (2:0), de aztán többször is hibázott támadásban, így hátrányba került (3:5). Valasik duplája egyenlítést, Chován ütése vezetést eredményezett a rákospalotaiak számára (6:5), de ebben a periódusban is hullámzott a játék, a technikainál megint a VESC állt jobban (7:8). Kovács Anikó ásznyitásával már két pont volt a bakonyiak előnye, Szalayné időt kért (10:12). Úgy tűnt, lendületbe jött a Veszprém, amely Földesi Nóra védhetetlen ütésével tovább növelte a különbséget (12:16). A vége felé sem változott a helyzet, Szalayné kikérte második idejét is (15:20), de a bakonyiak magabiztosan tartották vezetésüket. Szepesi újabb duplájával ismét megcsillant a halvány esély a Palota előtt, de két elrontott akció megpecsételte a házigazda sorsát (17:13). Oláh János kisvártatva időt kért (19:23), a folytatásban Szepesi nyitásrontása segítette a Veszprémet, amely Földesi Nóra ütésével kiegyenlítette a játszmaállást (19:25, 1:1).

A csapatkapitány, Kovács Anikó pontjával a harmadik felvonásban a látogatók szereztek vezetést. Környei Dóra egy rossz nyitásfogadás után támadást rontott egy labdameneten belül, majd Kovács Anikó eszén is túljárt Szepesi Gabriella szervája. Chován Ágnes kétszer is beköszönt, Oláh János időt kért, mert játékosai megint leblokkoltak, és gyorsan négypontos hátrányba kerültek (6:2). Próbálkozott derekasan a VESC, de a lelkes, és támadásban egyre pontosabb házigazda tartotta előnyét (8:4). Az első technikai után Chován vezérletével tovább száguldott a Palota (10:4), de Földesi duplájával és Kovács Anikó pontjával kikecmergett a gödörből a Veszprém, Szalayné ezért rögtön időt kért (11:7).

Egy sikeres ütés után Chován Ágnes fájdalmas arccal zuhant a parkettre, a bal térde sérült meg. A játék megállt, a hazaiak elsőszámú ütőjátékosa természetesen nem tudott visszatérni. Az egyébként is sérülésektől tizedelt, de nyerő helyzetben lévő csapat elvesztette a legmagasabb emberét (12:8). Örsi Anna lépett pályára Chován helyén, és tartani tudta a különbséget a fővárosi együttes (15:11)! Úgy tűnt, a súlyos sérülés a vendégeket vetette vissza jobban. Környei rontásával már hat pont volt a hazaiak előnye (18:12). Szelle is rontott, Valasik ugyanakkor nem hibázott, a VESC hátránya tovább nőtt (13:21). Molnár Bettinát és Kintli Tímeát is pályára küldte Oláh János, de csapatából csak Földesi Nóra és Kovács Anikó tudott hatékonyan támadni. A másik oldalon Örsi Anna bátran játszott, de a cél előtt megtorpanni látszott az együttes, Szalayné kikérte második idejét (23:17). Balogh Beatrix gyönyörű ejtésével játszmalabdához jutott a Palota, majd Kintli nyitásrontásával el is dőlt a szett, csodák csodájára kulcsembere kiválása után is sikerrel járt a házigazda (25:18, 2:1).

A kérdés az volt, hogy ez a lendület kitart-e a negyedik szettre? Jól tartotta magát a Palota az elején (3:3), de a folytatásban gyorsan ellépett a Veszprém (3:8). Szalayné időt kért és cserélt (4:11), de ebben a szettben egyszerűen semmi nem jött össze együttesének, a védekezés hiányosságai okozták a legnagyobb problémát. Ezt jól használták ki a vendégek, akik ebben az időszakban hatékonyan támadtak, és problémamentesen tartották előnyüket (8:16). Tízpontos Veszprém-vezetés (8:18) után néhány perc alatt a felére csökkent a differencia (és a színvonal...), ezért Oláh János időt kért (14:19). Kása Enikő ászt nyitott, majd rontott, aztán Oláh mester egy tévesnek vélt ítélet után tehetetlen dühében megrángatta a hálót, sárga lapot kapott.

A mentők is megérkeztek, zajlottak az események bőven! Egy hazai ásznyitás után már csak kettő volt közte (18:20), de Földesi és Telek pontjai a legjobbkor jöttek a Veszprém számára (18:22). Saját hibái miatt nem sikerült a nagy bravúr, az egyenlítés a Palota számára. Bár újra felzárkózott a házigazda (21:23), Valasik az antennát találta el nyitásból, Molnár Bettina játszmalabdánál nem hibázott, így nagy nehezen egyenlített a VESC, jöhetett az ötödik felvonás (21:25, 2:2).

Szepesi pontjával a Palota szerzett vezetést, majd Kovács Anikó egyenlített. Továbbra is sok helyzetet hagyott kihasználatlanul a házigazda, de Karácsonyi Júlia sánca és Kovács Anikó hibája után mégis kettővel vezetett. Kovács és Szelle jóvoltából egyenlített a VESC (3:3), de Szepesi megint beköszönt. Egyik csapat sem tudott ellépni, továbbra is sokat bizonytalankodott mezőnyben a Palota, de Szepesi ütésével mégis egy ponttal vezetett a térfélcserénél (8:7).

Balogh Beatrix ászértékű nyitásával folytatódott a játék, Oláh János azonnal időt kért. Kovács Anikó volt eredményes, majd Karácsonyi Júlia duplázott, a hajrában már három ponttal vezetett a Palota (11:8). Kovács Anikó ejtést rontott, Oláh mester kikérte második idejét (12:8). Kása nyitást rontott, Szepesi keresztütése beesett! Ekkor már csak két pont választotta el a fővárosi csapatot az újabb nagy bravúrtól! Földesi Nóra pontja után Telek Nikolett megint szervát hibázott, meccslabda! Szelle Dóra ejtett, Balogh Beatrix ütött, ezzel ért véget az alsóházi rangadó, amelyen a Palota ismét, immár sokadszor bizonyította, hogy fantasztikus lelkesedéssel bármikor, a legkilátástalanabb helyzetben is szenzációs győzelemre képes (15:11, 3:2).

A mérkőzés legjobbja
Döbbenetes meccs volt, annyi szent! A bakonyiak simán nyerhettek volna a tartalékos hazaiak ellen, de saját magukat verték meg. A fővárosiak elképesztő lelkiereje, sportemberi tartása és lelkesedése győzelmet eredményezett. Az egyéni értékeléseket kezdjük a veszprémiekkel. Kovács Anikó és Földesi Nóra mindent megtett a győzelemért, az ő játékukra összességében nem lehetett panasz, bár előfordult, hogy egyszer-egyszer nagyon fontos helyzetben rontottak. A többieket sem szereznénk megbántani, és lehet, hogy ez egy kicsit durván hangzik, de kívülről úgy tűnt, hogy semmit nem tettek hozzá a meccshez.
A meccs legjobbjának eldöntése azért különösen nehéz, mert a győztes Palota igazából csapatként produkált zseniálisat ezen a délelőttön. Persze, ez közhely, de most nagyon igaz! A játékosok közül mindenki hibázott, ugyanakkor nagyon akart, és a végén sikerrel járt! A feladó, Kása Enikő végigrobotolt öt szettet, Karácsonyi Júlia nagyon fontos pillanatokban szerzett értékes pontokat, Kiss Regina keveset játszott, de a legvégén főszereplője volt a győzelemnek. Sajnálatos sérüléséig Chován Ágnes kevés hibával röplabdázott, hatékonyan támadott. Ezúttal nem szívesen nevezünk meg egyvalakit, de muszáj, úgyhogy a mérkőzés legjobbja Szepesi Gabriella volt, aki a legtöbbet vállalta a hazai csapatban, ennél fogva bizony rontott is, de összességében nagyon eredményesen és hasznosan teljesített!

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 2. forduló

Palota-Böllhoff – Veszprémi Egyetemi SC 3:2 (22, –19, 18, –21, 11)
Rákospalota, 50 néző. Játékvezetők: Prukner, Éva T.
Palota: Kása 3, Karácsonyi 12, Valasik 10, Balogh B. 12, Chován 15, Szepesi 20. Csere: Hajagos (liberó), Kiss R., Örsi 4, Fodor. Edző: Szalayné Sebők Éva
Veszprém: Tobak E. 1, Kovács A. 26, Környei 10, Földesi 19, Szelle 12, Telek 1. Csere: Erdősi (liberó), Molnár B. 2, Kintli T. 1. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 14:13, 19:17, 21:17, 22:22. 2. játszma: 7:8, 12:16, 13:19, 17:23. 3. játszma: 8:4, 14:10, 19:12, 23:14. 4. játszma: 3:8, 5:14, 8:18, 15:19, 18:20, 21:23. 5. játszma: 4:3, 8:7, 12:8

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szalayné Sebők Éva: – Szívvel-lélekkel játszottak a lányok! A Veszprém jó képességű együttes, Kovács Anikó szinte hátára vette az egész csapatot. Azt hiszem, a szerencse is döntött, és az, hogy nagyon-nagyon akartak a lányok, akik a sérült Chován Ágiért is játszottak!
Oláh János: – Az ezer sebből vérző, sérülésektől sújtott Palota legjobb játékosa a meccs közben kiesett. Ezek után szerintem ha mi választhatnánk magunknak ellenfelet, most azt sem tudnánk megverni. Az önmagunk által generált lelki teher alatt játszani képtelenség. Én a magam módján megpróbálom oldani ezt, de biztos vagyok benne, hogy egyedül nem tudom megoldani ezt a helyzetet. Érthetetlen számomra, hogy egy verhető ellenféllel szemben, amikor mi fel tudunk állni tisztán, sérültek nélkül, jó edzésmunkával, egy Kalocsa elleni sikerélménnyel, akkor ennél mi kellhet több a játékosoknak?! Itt már az én tudományom megállt.

Címkék: veszprém palota röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr22589008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása