Úgy látszik, hogy ma a sütemények kerülnek a cikkeink középpontjába... Már az első forduló is nagy meglepetéssel zárult a női NB I 1-4. helyéért zajló középszakaszában, hiszen kaposvári bravúrgyőzelmének köszönhetően osztályozós helyre ugrott az Újbuda! Vasárnap folytatódhat a fővárosiak szárnyalása az élvonal felé! Beharangozó!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(Január 16. vasárnap, 16 óra)
A Kaposvár nagy meglepetésre kikapott hazai pályán az Újbudától a pénteki első fordulóban, ezzel minimálisra csökkent annak az esélye, hogy a somogyi együttes az első helyen végez, és automatikusan feljut az Extraligába. Igen ám, de mivel a fővárosiak a tabella második helyére léptek előre, már az osztályozó lehetősége is veszélybe került a Kaposvár számára. Egy szolnoki bravúrgyőzelemmel persze helyrehozható lenne a botlás, de Szolnokon nyerni enyhén szólva nem gyerekjáték. Ebben a szezonban például csak két csapatnak sikerült, a Miskolcnak, és a Kaposvárnak, de nekik is csak nagy csatában, 3:2-re! Nem lehetetlen tehát a somogyi siker, hiszen az alapszakaszban egyszer már összejött, de most fontos kérdés az is, hogyan hat majd a lányokra a tét, hiszen ezúttal nagyjából kötelező nyerniük, hogy számukra legyen értelme a folytatásnak.
A szolnokiak otthon tényleg életveszélyesek, és bár a tabellára pillantva úgy tűnik, ő a bajnokságnak ebben a fázisában nem fognak beleszólni a komoly kérdésekbe, de már az alapszakaszban is volt egy ilyen szituációs, és már akkor is bizonyították, hogy képesek a bravúrra! Most felszabadultan, nyugodtan röplabdázhatnak, és bizony immár a Kaposvár ellen is ők számítanak esélyesnek hazai környezetben!

Tippünk 3:2

ÚJBUDA TC – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI
(Január 16. vasárnap, 17 óra)
A Kaposvárt már megelőzte az Újbuda a tabellán, de a Miskolc matematikailag azért messzebb van! A borsodiak pontelőnye és játszmaaránya megnyugtató, de a fővárosiak nyilvánvalóan ismét győzni szeretnének, hogy megőrizzék, megerősítsék az osztályozót jelentő második helyüket a tabellán. Az alapszakaszban a Miskolc 3:2-re kikapott a csepeli sportcsarnokban, úgyhogy ezúttal sem veheti félvállról a találkozót. A borsodiak mostanában jó formában vannak, saját téli felkészülési tornájukon is jól szerepeltek, és pénteken a Szolnok ellen sem botlottak.

Tippünk 2:3

NB I, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 1 forduló után
1. Miskolc 13 pont (20:10)
2. Újbuda 11 pont (16:15)
3. Kaposvár 10 pont (15:15)
4. Szolnok 8 pont (9:20)

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 2. forduló

PALOTA-BÖLLHOFF – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(Január 16. vasárnap, 11 óra)
Nagyon kellett a siker a Palotának az alapszakaszban a Veszprém ellen, és végül sérülésektől sújtva, tartalékos összeállításban is összejött a győzelem a mindent elsöprő lelkesedésnek köszönhetően (3:2). Most sokkal nagyobb szüksége van a sikerre a fővárosi együttesnek, hiszen a tét immár a kiesés elkerülése! Sok van még hátra a szezonból, de egy esetleges hazai kudarccal már most lépéshátrányba kerülne az együttes a közvetlen riválisával szemben. Egerben simán kikapott a Palota, de ebből messzemenő következtetést azért nem szabad levonni, mert ez a csapat az előzményektől függetlenül hazai környezetben, határtalan elszántsággal bárkinek az életét megnehezítheti. Pontosan ilyen lelkesedésre, odaadásra lenne szüksége az első fordulóban a Kalocsát legyőző bakonyi együttesnek is, ezen kívül persze a pontos nyitásfogadás, a jó védekezés és a hatékony támadójáték sem ártana...

Tippünk 3:2

KALOCSAI SE – AGRIA RC-EGER
(Január 16. vasárnap, 16 óra)
Nagyon hosszú hajrát kellene indítania a Kalocsának, hiszen ha nem kezdd el a győzelembe menekülni, már most, januárban megpecsételődhet a sorsa a sereghajtónak. Veszprémben nem sikerült a bravúr, otthon lehet javítani. Az Eger jó formában van, Tóth Eszter visszatért, Répászki Mariann és Dancs Renáta hiányzott, de a hevesiek így is esélyesek, még idegenben is.

Tippünk 1:3

NB I, nők, középszakasz az 5-8. helyért,
Az állás 1 forduló után
1. Eger 12 pont (18:9)
2. Veszprém 11 pont (17:11)
3. Palota 11 pont (13:13)
4. Kalocsa 8 pont (5:20)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr22585422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása