Vasárnap bekapcsolódik a férfi Extraliga középszakaszába a Fino-Kaposvár csapata. A címvédő somogyiak először a Dunaferr ellen lépnek pályára, majd a Kecskeméttel és a Kazincbarcikával is megmérkőznek. Kántor Sándor és csapata nem csak az ellenfelekre készül, hanem az eddigiektől eltérő méretű és tulajdonságú labdára is.

Nem csak az ellenfelek lesznek mások a magyar bajnokságban, mint a Közép-európai Ligában, hanem az új labdával is meg kell barátkoznia a Kaposvár csapatának. Természetesen a játékosok megszokták azt a labdát, amivel a nemzetközi mezőnyben játszanak. „Két teljesen különböző márkájú labdáról beszélünk, és két teljesen különböző érintésről – magyarázta Kántor Sándor edző. – A két labdának nagy a különbsége, húsz centin belül a sárga-kék labda nagyobb négy milliméterrel, mint amit a szövetségtől kaptunk, és a felülete is eltérő. Ezt a labdát medicin-röplabdának neveznénk, a másik pedig nagyon könnyű.”

A középszakasz első mérkőzését vasárnap 18 órától játssza a Kaposvár, a Városi Sportcsarnokban a Dunaferr SE vendégszerepel. A két együttes korábban szinte mindig jó hangulatú meccseket vívott egymással. „A magyar csapatok úgy jönnek ide, hogy mindent egy lapra feltesznek – mondta Hoboth Ákos. – Ez veszélyes is lehet, és ilyenkor jönnek a jó mérkőzések. Az eleje ismerkedés lesz velük és a labdával, de remélhetőleg utána belerázódunk, és jó hangulatú, győztes mérkőzést tudunk vívni.”

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182584052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása