A szerdai, utolsó forduló után kialakult a legjobb tizenkettő (plusz egy) mezőnye a női Bajnokok Ligájában. A csoportkör legnagyobb meglepetése a kétszeres címvédő, ám idén némileg meggyengült, sérülésektől tizedelt, rendkívül nehéz csoportban szerepelő olasz Foppapedretti Bergamo búcsúja volt.

Azt már az előzetes esélylatolgatásoknál tudni lehetett, hogy erre az évadra erőteljesen átrendeződik a női klubelit. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy nyáron a török csapatok hatalmas pénzeket öltek bele a sztárjátékosok megszerzésébe, így aztán valószínűsíthető volt, hogy ők viszik majd a prímet a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában. Lássuk csoportról csoportra, mi történt eddig!

Az A-csoport a Malgorzata Glinka vezette VakifGunesTTelekom Isztambul szárnyalásáról szólt, a törökök veretlenül, hat győzelemmel jutottak a legjobb tizenkettő közé! A Jelena Nikoliccsal és Maja Poljakkal is megerősített együttes a lengyel Muszyna (Agnieszka Bednarek, Maria Sadurek, Joanna Kaczor) és az orosz Zarecsje Ogyincovo (Walewska, Margareta Kozuch) előtt végzett a csoport első helyén, ám mind a két riválisuk továbbjutott. A lengyelek csoprotmásodikként, a szintén 3-3-mal záró oroszok pedig – némi szerencsével – harmadik legjobb csoportharmadikként folytathatják majd a négyes döntő rendezője helyett.

A B-csoportban két nagybevásárló, valamint a címvédő találkozott egymással már a csoportkörben – ebből a találkozásból pedig a Bergamo jött ki legrosszabbul, hiszen az itáliaiak elbúcsúztak a további küzdelmektől. De hogy ez miért nem olyan hatalmas szenzáció? A teljesség igénye nélkül nézzük a két továbbjutott csapat játékosait. Dinamo Moszkva: Okszana Pakomenko, Carolina Costagrande, Simona Gioli, Natalija Goncsarova. Fenerbahce: Katarzyna Skowronska, Ljubov Saskova, Fofao, Christiane Fürst, Eda Erdem, Natasa Osmokrovic. Nem lenne meglepetés, ha ez a két csapat a fináléban is összefutna egymással…



A C-csoportban egy újabb török továbbjutót találunk, mégpedig az Antonella Del Core, Mirka Francia Vasconcelos és Heather Bown fémjelezte Eczacibasi Isztambult. A törökök egy vereséget gyűjtöttek be a szintén továbbjutott, a könnyebb csoport teremtette lehetőségeket maximálisan kihasználó Voléro Zürich otthonában. Egyáltalán nem lenne meglepetés, ha a legjobb négy között három török együttessel is találkoznánk…

A D-csoport volt talán mind közül a legkiegyensúlyozottabb. Nem véletlen, hogy innen is három csapat került be a legjobb tizenkettő mezőnyébe. A négyes első helyén végül az olasz bajnokság ezüstérmese, a Taismary Agüero vezette Villa Cortese zárt, egy ponttal megelőzve a 2010-es BL négyes döntő házigazdáját, a francia Cannes-t. Csoportharmadikként továbbjutott az elsősorban szláv játékosokra építő cseh Prostejov is, ám véleményünk szerint a legtöbb csoportelső őket kapná legszívesebben az egyenes kieséses szakaszban…



Az E-csoportban az az érdekes eset fordult elő, hogy bár a Pesaro több meccset nyert, mint a Rabita Baku, a 3-2-1-0-s pontrendszernek köszönhetően az azeriek jutottak tovább csoportelsőként! A Senna Usic, Manon Flier, Martina Guiggi, Destinee Hooker vezette olaszok így is a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtották az itáliai együttesek közül, így ha valakikben, hát bennük bízhatnak a szurkolók. A csoportot megnyerő, a számtalan bakui csapat legjobbika, a Rabita egyértelműen Natalija Mammadova köré épül, de ha az embernek olyan játszótársai vannak, mint Sanja Starovics, Kimberly Glass vagy Natasa Krsmanovics, akkor bizony könnyű jól szerepelni. A Baku veszélyes ellenfél lesz bárki számára a legjobb tizenkettő között, már csak az utazás hosszúsága miatt is… Továbbjutásnak örülhetett a csoportban harmadik helyen záró lengyel Bielsko-Biala is, ám nehéz elképzelni, hogy ők komolyan beleszólnak a további küzdelmekbe.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORTKÖR VÉGEREDMÉNYE
A-csoport

1. VakifGunesTTelekom Isztambul 16 pont
2. Bank BPS Fakro Muszyna 9 pont
3. Zarecsje Ogyincovo 9 pont
4. Crvena Zvezda 2 pont

B-csoport
1. Fenerbahce Acibadem 15 pont
2. Dinamo Moszkva 15 pont
3. Norda Foppapedretti Bergamo 6 pont
4. ZOK Split 1700 0 pont

C-csoport
1. Eczacibasi VitrA Isztambul 16 pont
2. Voléro Zürich 14 pont
3. ASPTT Mulhouse 6 pont
4. CV Jamper Aguere La Laguna 0 pont

D-csoport
1. MC-Carnaghi Villa Cortese 13 pont
2. RC Cannes 12 pont
3. VK Modranska Prostejov 9 pont
4. Organika Budowlani Lódz 2 pont

E-csoport
1. Rabita Baku 14 pont
2. Scavolini Pesaro 12 pont
3. Aluprof Bielsko-Biala 9 pont
4. Dinamo Romprest Bukarest 1 pont

Címkék: bajnokok ligája röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr892581014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása