Hatról kilenctagúra bővül a férfi Extraliga mezőnye, hiszen az alapszakasz csapataihoz csatlakozott a Kaposvár, a Dág, valamint a Csepel. A középszakasz alsó- és felsőházában is nulláról kezdődik a pontgyűjtögetés, a cél a lehető legjobb helyezés megszerzése a rájátszás előtt! Már az első forduló is hoz néhány izgalmasnak ígérkező rangadót! Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért

1. forduló

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(Január 14. péntek, 18 óra)
A hétvége rangadója majdnem elmaradt, hiszen a házigazda alföldieket a kizárás réme fenyegette. Végül azonban minden jóra fordult, befizették a hétezer eurós tartozásukat, így megrendezhetik péntek délután a Kazincbarcika elleni találkozót. A kecskemétieket hónapok óta sújtó krónikus pénztelenség bizonyára alaposan megviseli a játékosokat. Bár ez az alapszakasz eredményein és mutatott játékán egyáltalán nem látszott, de ebben nyilván jelentős szerepe van a kiváló pedagógiai érzékkel rendelkező edzőnek, Karagics Mátyásnak is. Az alföldiek a kizárási mizéria miatt nyilván zaklatott felkészülésen vannak túl, lelkileg mindenképpen, míg a közelmúltban szlovákiai villámtorán is szereplő borsodiaknál úgy tűnik, minden rendben van. A Kazincbarcika játékán persze látszik Szalai Szabolcs hiánya, de az együttes így is ütőképes, és mindenkire veszélyes. Az alapszakaszban a Kecskemét otthon is csak nagy csatában győzött a Vegyész ellen, idegenben pedig ki is kapott aktuális riválisától. Az alföldieknek eddig az az egyetlen vereségük a jelenlegi idényben, és nagyon oda kell figyelniük, végig koncentráltan, pontosan, taktikusan kell röplabdázniuk, ha nem akarják begyűjteni a másodikat is rögtön a középszakasz nyitányán... A két Tóth Gábor közül a feladó már felépült, tehát ő biztosan pályára lép a rangadón, az ütőjátékos viszont még nem áll a kecskemétiek rendelkezésére.

Tippjeink
Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 2:3

FINO-KAPOSVÁR – DUNAFERR SE
(Január 16. vasárnap, 18 óra)
A címvédő somogyiak bemutatkoznak a magyar bajnokságban. A csapat a nemzetközi porondon meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, de a közlemúltban remek formát mutatott, hiszen győzött Bécsben, és szettet nyert a Bled otthonában. A Kaposvár a meccs egyértelmű esélyese, de nagyon téved, aki azt hiszi, hogy a Dunaferr simán asszisztálni fog riválisa könnyű sikeréhez. Mivel a csapatok éppen a somogyiak becsatlakozása miatt nem vitték magukkal a korábbi eredményeiket, így nulláról kezdődik minden, tehát minden győzelemnek, de akár minden megnyert játszmának is nagy jelentősége van! Ennek megfelelően a stílusos, tudatos röplabdát játszó dunaújvárosiaknak megfelelő hozzáállással igen is lehet keresnivalójuk idegenben is.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért

1. forduló

DÁGI KSE – MAFC-BME-MAPEI
(Január 14. péntek, 18 óra)
Alsóházi rangadó, presztízsmeccs a javából! Az elmúlt években számos dági röplabdázót átigazolt a fővárosi klub, ezért a kistelepülés együttesének törzsgárdistái nem igazán szívlelik az aktuális ellenfelet... A Dág veretlenül jutott fel az NB I-ből, de az már sokszor bizonyosodott, hogy az Extraliga bizony más kávéház! A MAFC eddig gyengén teljesített, de a csapat híresen nem alapszakasz-menő, inkább rájátszás-specialista. Ha a hazaiak ezúttal is olyan hatékonyan tudnak szerválni, mint korábban, és ehhez megfelelő blokk- és támadópotenciál társul, győzelemmel kezdhetik az évet!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

CSEPEL – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Január 14. péntek, 19 óra)
Ez a párharc első ránézésre vendéggyőzelmet sejtet. Ha a realitásokat, a tudáskülönbséget nézzük, ez talán jogos is, de azért nem mernénk elkiabálni, hogy a bakonyiak sima sikerrel abszolválják a találkozót. Mégpedig azért, mert a csepeliek nagyon várták már az újabb lehetőséget, az Extraligába való visszajutást, és most teljesen érthetően nagyon szeretnének bennmaradni az élvonalban, és a középszakasz után kilencedik helyezettként nem visszaesni az NB I-be. A lelkesedésnek persze jó játékkal is társulnia kell. A fővárosiak a korábbi rangadóikon nem tündököltek, hiszen a Dág ellen kétszer kikaptak 3:0-ra, a Szolnokot pedig egyszer megverték 3:2-re, majd ugyanilyen arányban kikaptak. Talán lelkileg nehezen viselik a tétet. A Veszprém egyértelmű célja az ötödik hely megszerzése, ehhez elengedhetetlenül fontos a jó rajt. A csapat Szegeden megmutatta, hogy idegenben is képes jó játékra és győzelemre. Néhány nappal ezelőtt Dunaújvárosban rendkívül halovány volt a bakonyi együttes, ki is kapott 5:0-ra felkészülési mérkőzésen. Aztán kedden, hazai környezetben már sokkal lelkesebb, frissebb volt a gárda, s ez az eredményen is meglátszott, hiszen a visszavágón már csak 3:2-re tudott nyerni a Dunaferr. Ősszel, a felkészülési időszakban két meccset is játszott egymás ellen a Csepel és a Veszprém. Egyszer a fővárosiak nyertek 3:2-re, majd 2:2 lett a végeredmény. Ha a veszprémiek most a tudásuk maximuma közelében teljesítenek, nyerhetnek az idegenbeli nyitányon.

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 2:3

Szabadnapos: HPQ-Szegedi RSE

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért

1. forduló

KODOLÁNYI-MASITA FRKE – SÜMEGI RE
(Január 15. szombat, 16 óra)
Élesedik a helyzet a férfi alsóházban, hiszen például a székesfehérváriaknak gyorsan el kell kezdeniük megnyerni a meccseiket, hiszen vészesen fenyegeti őket a kiesés réme. Az első körben, hazai pályán nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Sümeg már az alapszakaszban is jól teljesített. Nagy kérdés, hogy a titkon az Extraligába való feljutás gondolatát dédelgető sümegiek mennyire csalódottak tervük meghiúsulása miatt.

Tippünk 1:3

A Debrecen–Szolnok mérkőzést január 30-án, vasárnap, 18 órától rendezik.

Az állás
3. Szolnok 21 pont (29:21)
4. Sümeg 19 pont (24:23)
5. Nyíregyháza 17 pont (19:31)
6. Kodolányi 15 pont (14:34)
7. Debrecen 15 pont (12:36)

Címkék: veszprém kecskemét dunaújváros beharangozó csepel kaposvár röplabda fehérvár kazincbarcika sümeg kodolányi dunaferr mafc vegyész extraliga dág vrck

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842579577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orbal 2011.01.13. 18:42:27

Danikám!
A Kecskemét nagy harcos, nem fog veszíteni, Matyinak ez úton gratulálok, és szurkolok nagyon!
Orosz Balázs

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.01.13. 20:14:27

@orbal: Balázs! Én meg Neked szurkolok nagyon! Ha bármiben segíthetek, kérlek azonnal szólj!
süti beállítások módosítása