Már harmadik éve kerül megrendezésre Érden a maratoni röplabdatorna. A Delta RSE 2011. január 7-én ismét megrendezte évindító röplabdaparádéját. A 2011 percig tartó játékot az egyesület elnöke, Dömötör László felkérésére néhány perccel éjfél előtt a város polgármestere, T. Mészáros András nyitotta meg.

„Amikor első alkalommal került megrendezésre a város támogatásával a rendezvény, kíváncsi voltam, van-e létjogosultsága egy ilyen tornának – kezdte a városvezető. – Ma már látom, hogy jó döntés volt, hiszen hagyományt teremtettünk.” A polgármester hangsúlyozta, hogy a településen egyre nagyobb népszerűségnek örvend a röplabda, és elismerését fejezte ki a nyolcvanöt játékosnak és a közönségnek, hogy immár harmadszor ilyen nagy létszámban jöttek el a maratoni tornára.

A vegyes-röplabda szabályai szerint két csoportban öt-öt csapat játszott egymás ellen negyvenperces váltással. A csoportverseny a fehér és kék csapatok között zajlott, de a csapatok között is verseny volt, ki nyeri a legtöbb szettet. Idén három érdi csapat indult, a Delta Tigrisek, a Háló-társak, és a DelMa, a többi résztvevő Budapestről érkezett. A több mint 33 és fél óráig tartó verseny közben a játékosok a tantermekben kialakított pihenőszobákban alhattak a meccsek között. A büfében a sárkányhajós világbajnok érdi sportember Tóth Attila gondoskodott a versenyzők ellátásáról.

Nem volt könnyű két éjszakát is röplabdázással tölteni, de ezt a kihívást is vállalták a játékosok. Végig színvonalas, kemény csaták jellemezték a meccseket. Vasárnap az utolsó forduló még javában zajlott, amikor elkezdődött a köztünk élő sportlegendák reggele. A röplabdázás kiemelkedő egyéniségei látogattak ki a rendezvényre.

Dr. Kotsis Attiláné játékosként 26 alkalommal volt válogatott, igazi sikereit pedig edzőként, szövetségi kapitányként érte el. 1970-től három év megszakítással 1985-ig volt a női válogatott szakvezetője. Irányításával az együttes olimpiai és világbajnoki negyedik, valamint Európa-bajnoki második és harmadik helyezést szerzett.

Tatár Mihály 265 alkalommal játszott a válogatottban. Négyszeres bajnok, ötszörös Magyar Népköztársaság Kupa-győztes. Európa-bajnokságon 1963-ban második. A világbajnokságon 1960-ban hatodik. A tokiói olimpián 1964-ben hatodik. 1958-ban az Európa-bajnokság legtechnikásabb játékosa, 1962-ben a világbajnokság legjobb támadójátékosa, négyszer volt hazánkban az év legjobb röplabdázója.

A sztárjátékosok vegyes-csapata
• Szabó Anita: a BSE utánpótlásedzője, 15x válogatott, 1x bajnok, 1x Magyar Kupa-győztes
• Takács Zsófia: a Vasas játékosa, 15x válogatott, 2x bajnok, 2x Magyar Kupa-győztes
• Vatai Gabriella: a Vasas játékosa, 50x válogatott, 2x bajnok, 4x Magyar Kupa-győztes
• Király Zsolt: az Újpest volt játékosa, 70x válogatott, 3x bajnok, 1x Magyar Kupa-győztes, a szeniorválogatott csapatkapitánya
• Glózik János, az Újpest volt játékosa, 140x válogatott, 2x bajnok, 1x Magyar Kupa-győztes
• Soós István, az Újpest volt játékosa, szeniorválogatott

A maratoni játék végig kiélezett küzdelmet hozott. A verseny végeredményét az utolsó két mérkőzés döntötte el. A tornát az Újbuda Last Minute nyerte, második a Meteor, a harmadik az Én és a többiek lett. Az eredményhirdetés előtt a sztárjátékosok vegyes csapata bónusz játékot játszott a győztessel. A két játszma fergeteges játékot hozott, amit a nézők vastapssal jutalmaztak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a legjobb női és férfi játékosok különdíjait Kotsis Attiláné Gabi néni és Tatár Mihály adta át. A legjobb érdi női és férfi játékosnak járó különdíjat és T. Mészáros András polgármester személyes ajándékát (két darab röplabda) Mórás Zsolt, a Sportbizottság elnöke adta át. A Delta RSE elnöke egy-egy röplabdával jutalmazta a legfiatalabb (Filibér Anna 15 éves) és a legidősebb (Mészáros József 65 éves) játékost.

Dömötör László, a torna főrendezője ezúton is szeretne köszönetet mondani Érd Megyei Jogú Városnak, az MRSZ-nek, a TOTI Sport Kft-nek, és az UFS Group Holding Zrt-nek a támogatásért, és az összes versenyzőnek a részvételért, és a jó játékért.

További képek ide kattintva megtekinthetők!

Címkék: vegyes röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532577260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása