Mindössze kétmillió forintos költségvetéssel szerepel a női NB I-ben a Kalocsai SE együttese. A többnyire 13-16 éves játékosokból álló csapat péntektől folytatja küzdelmét a bennmaradásért.

„Nem lehettek vérmes reményeink az induláskor, a tisztes helytállás és az NB I-ben maradás volt az egyetlen célunk – kezdte az őszi bajnoki szezon értékelését Kováts Ágnes, a Kalocsa edzője. – Így is akadtak az ősszel nagyon szoros meccseink, játszmáink, s tulajdonképpen minden röplabdásom dicséretet érdemel. Csak két meccsen álltunk fel a legjobb összetételű csapattal, azokat meg is nyertük. A legnagyobb pozitívum azonban az, hogy fiatal játékosaim rengeteget profitáltak abból, hogy az élvonalban röplabdázhattak, több meccset végigjátszottak és valamennyien sokat fejlődtek.”

Ám Kováts Ágnes szerint a fiatalok közül néhányan nehezen viselték a felnőtt mezőny és az élvonal támasztotta követelményeket, a sokkal nagyobb koncentrációt, a komolyabb felkészülést. Orovicz Ramónát például meghívták a korosztályos magyar válogatottba, de lemondta a kerettagságot. Mások, kevésbé tehetségesek, viszont rengeteget dolgoznak azért, hogy egyszer valóban élvonalbeli röplabdázónak mondhassák magukat.

„Az ősszel a felnőttek közül többen nem tudtak többet vállalni – folytatta az edzőn. – Sztupovszki Anett például Nagyatádon dolgozott, talán a tavasszal komolyabban számíthatok rá, mivel tanári állást kapott Hartán, így többet tud majd edzeni és több bajnokin léphet pályára. Ladányiné Dávid Katinka és Szele Anikó szülés után visszajött. Katinka Hajóson üzemeltet éttermet, és szezonban nem tud edzeni. Mindketten sokat kihagytak, Anikó már régóta tréningezik, de még nem érte utol magát. Vass Lívia beiratkozott középiskolába, csak három meccsen játszott, ráadásul a másik feladó, Vörös Marietta is tanul, mindketten kevés meccset vállalnak, ezért a feladó poszton fiatal játékost szerepeltettem.”

Az viszont kedvező a jövőre nézve, hogy a kalocsai fiatalok korosztályukban remekül szerepelnek az országos megméretéseken. Bár az Országos Gyermek Bajnokságban nem volt szerencséjük, hiszen az előző évi országos döntősök, azaz az első négy helyezett egy csoportba került. A kalocsaiak körbeverés után egy szettel voltak rosszabbak, mint az első helyezett. A klub serdülőkorú röplabdázói már a junioroknál játszanak, de így is sorra nyerik a mérkőzéseket.

„Bár a bennmaradásért folytatott középszakaszt az utolsó helyről kezdjük, úgy gondolom, hogy nem reménytelen a helyzetünk – magyarázta Kováts Ágnes. – A régi játékosaim közül többen jelezték, hogy a januártól ismét edzésbe állnak, számíthatok rájuk. Álmom egy olyan felnőtt röplabdázókból álló csapat, amelynek tagjai rendszeresen ott vannak az edzéseken is. A bennmaradásért küzdő együttesek közt csak nüánsznyi a különbség, ha bárhol valamilyen ok miatt kidől egy-egy alapember, azt nagyon megérzi az együttes. Legalább egy csapatot meg kell előznünk ahhoz, hogy a jövőben esélyünk legyen az élvonalban szerepelni.”

Az edzőnő helyzete is különleges, mivel napközben egy óvodában dolgozik, s emiatt olyan edzésnap is akad, amikor este fél tízkor kezdődik a tréning. Az NB I középszakasza a hétvégén duplafordulóval kezdődik. A kalocsaiak balszerencséje, hogy mindig pénteken utaznak a távoli, idegenbeli mérkőzésekre. Ilyenkor a csapat néhány játékosa még dolgozik, s ők a legtöbbször csak a vasárnapi, hazai meccseken léphetnek pályára.

(forrás: baon.hu)

Címkék: röplabda kalocsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282574979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása