Fizetnek, vagy vége a csapatnak?

 2011.01.02. 22:02

Hétezer euró. Nem kis pénz, különösen annak, akinek egy árva cent sincs a zsebében. Ez az állapot jellemzi a Kalo-Méh-Kecskeméti SE élvonalbeli férfi röplabdacsapatát is.

A szegénységen túl az a baj, hogy január 9-re az üres zsebet fel kellene tölteni hétezer euróval, s ezt a szép kis summát befizetni az MRSZ-nek. Ellenkező esetben az Extraliga alapszakaszát megnyerő kecskeméti csapat nem folytathatja a bajnokságot, sőt még komolyabb büntetésre számíthat. száműzik az élvonalból, úgy, mint annak idején a Kazincbarcikát.

A szövetség azért követeli ezt a tekintélyes összeget, mert a Kalo-Méh-Kecskeméti SE visszalépett a Challenge Kupától, s nem állt ki az orosz Fakel Novij Urengoj ellen. Túl sokba került volna a szibériai kiruccanás, állítólag még többe, mint a mostani büntetés. A magyar szövetség viszont már átutalta az összeget az Európai Röplabda Szövetség (CEV) számlájára, s most jogosan követeli a pénzét.

A hírek szerint a kecskeméti röplabdázóknak viszont egy centjük sincs. Az idő pedig sürget: ha nem sikerül előteremteni a körülbelül kétmillió forintot, akkor elszállnak a bajnoki- és kuparemények, nincs tovább, megszűnik a kecskeméti férfiröplabda!

„Sajnos a hírek igazak, január kilencedikéig át kell utalnunk a szövetség kasszájába 7000 eurót, különben azonnali hatállyal kizárnak bennünket a bajnokságból és a kupából is – mondta Breszkó András, szakosztályvezető. – Azt tudni kell, hogy az MRSZ korábban rendezte a büntetést az európai szövetség felé, így most nekünk a hazai szövetségnek kell fizetnünk. Az első határidő január ötödike volt, amit sikerült kilencedikére kitolnunk, de addig mindenképpen pénzt kell szereznünk. Folyamatosan tárgyalunk, bízunk benne, hogy találunk olyan embert, illetve vállalkozást, aki segít megmenteni a röplabdaszakosztályt. Amennyiben nem járunk sikerrel, már a középszakaszban sem vehetünk részt.”

A hunvolley.blog költői kérdései
Szeretjük és tiszteljük a kecskemétieket, szurkolunk nekik, ezért őszinte szomorúsággal és aggodalommal látjuk a jelenlegi nehéz helyzetüket, a pénztelenséget. Ugyanakkor megfogalmazódott bennünk néhány kérdés azzal kapcsolatban, hogy vajon ez a konkrét helyzet nagyobb körültekintéssel elkerülhető lett volna?
• Miért nevezett az európai kupasorozatra a Kecskemét, ha már akkor sem volt rá anyagi fedezet?
• Ha volt anyagi fedezet, akkor hova lett?
• Ha nem volt anyagi fedezet, csak ígéret, akkor ki a felelős azért, hogy az ígéretből nem lett teljesítés! Tessék megnevezni!
• Az orosz ellenféllel kapcsolatban ki és mit tett azért, hogy a párharcot költséghatékonyan le tudják bonyolítani?!
• Például mindkét meccs Kecskeméten, vagy mindkét meccs Szibériában! Vagy mindkét meccs mondjuk félúton, Moszkvában, ahol nem mellesleg a Fakel Novij Urengoj játékosai laknak és edzenek a hétköznapokon. Ugyanis a nyenyecföldi városba ők is csak a hazai meccsek előtt utaznak!
• Tárgyalt-e valaki a CEV, illetve az orosz klub illetékeseivel ilyesmiről? Segített-e ebben a magyar szövetség valamely munkatársa, mondjuk az, akinek ez (lenne) a feladata. Ha nem, akkor miért nem? Ha pedig igen, miért zárult eredménytelenül a megbeszélés?
• Miért nem segít a jelenlegi krízishelyzetben a kecskeméti önkormányzat, vagy valamely cég, illetve az MRSZ (mondjuk hosszabb határidejű kölcsönnel)??

Megjegyzés: a költői kérdés a lexikon szerint olyan irodalmi stíluseszköz, amely csak formájára nézve kérdés, választ nem igényel.

(forrás: baon.hu, delmagyar.hu)

Címkék: kecskemét röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr362555285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dungó 2011.01.03. 07:54:58

Lehet kilapátolták a pénzt???? Manapság ez nem ritka a sportban...sajnos :(

Nagyon hiányozna egy Kecskemét a magyar röplabdából.
süti beállítások módosítása