A nemzetközi hírű röplabdázó csak egy mérkőzés erejéig lépett pályára újra a somogyi megyeszékhelyen, de másfél óra is elég volt arra, hogy igazolja klasszisát. A tehetséges játékos a 2001–2002-es évadban a magyar bajnokcsapatot erősítette, napjainkban pedig már a német válogatott és egy lengyel sztárcsapat oszlopos tagja.

Ifj. Grózer György 17 évesen, 2001 nyarán igazolt Kaposvárra, és egy évet húzott le a Kométa férficsapatában. A fiatal tehetség komoly tervekkel érkezett Somogyba. „Megkeresett a Kaposvár, megbeszéltük a dolgokat, idejöttem játszani – mondta annak idején Grózer. – Szeretnék bajnok lenni, fiatalon is nagyon jól játszani, csak a térdsérülésem miatt nem tudok még edzeni.”

Ha a bajnoki cím nem is jött össze, ifjabb Grózer remek nemzetközi mérkőzéseken edződött. Csapatával egészen a negyeddöntőig menetelt az Élcsapatok Kupájában. Az ifjú tehetség 2002 nyarán aztán távozott, és több mint nyolc év után láthatták őt újra a Városi Sportcsarnok küzdőterén. Grózer immár német állampolgár, és egy európai szinten is jegyzett sztárcsapatban, a lengyel Rzeszów színeiben üti a labdát. A nemzetközi hírű röplabdázóvá erősödött játékos Németországból szerződött a lengyelekhez a nyáron. Grózer a Kapos Sportnak elmondta: eddig a tervei szerint alakult a pályafutása.

„Úgy alakul, ahogy akartam – mondta a kiváló ütőjátékos. – Voltak persze hibák is, de nem bántam meg semmit. Kétszeres apuka vagyok, jól megy a röplabda is, minden rendben van.” Grózer az idei világbajnokságon is részt vett, igaz nem magyar, hanem német színekben. „Nagyon jó volt, de nem úgy alakult, ahogy elvártuk – folytatta. – Egy sportolónak ez a legnagyobb megtiszteltetés, remélem, kijutunk az olimpiára.”

Az egykori kaposvári játékos úgy érzi, még jó pár évet játszhat kedvenc sportágában. „Még tíz évet szeretnék játszani – fejtegette Grózer. – Bajnokságokat szeretnék nyerni, olimpián szerepelni. Hogy mit hoz a sors, a sportban soha nem lehet tudni, de megpróbálom minden percét élvezni.”

A kaposvári röplabdabarátok pedig testközelből is láthatták, mennyit változott és persze fejlődött egykori kedvencük nyolc év alatt. Szomorú tanulság, hogy ami nem sikerülhet a magyar válogatottal, az összejöhet egy más nemzet csapatának tagjaként.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda rzeszów grózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr752544504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása