A Veszprém Város Röplabda Sportjáért Alapítvány idén is a Hungária étteremben tartotta évzáró vacsoráját. Fennállása hatvanadik évét ünnepelte a veszprémi röplabdasport, a megjelentek átvehették a Nyitás-fogadás című könyvet is.

A megjelenteket Háli József, a Veszprém Megyei Röplabda Szövetség elnöke köszöntötte, majd következtek a hagyományos díjátadások. Az egykori játékosok közül Nagyné Kozma Ildikó és Koltai Lajos kapott elismerést az alapítvány kuratóriumától. Elismerték Mezőffy Zsolt, nemzetközi játékvezető munkáját, aki eddig megközelítőleg háromszáz élvonalbeli és ötven nemzetközi mérkőzést vezetett.

Betegség miatt nem tudott részt venni az ünnepségen Dr. Felföldi Sándor, aki hosszú évtizedes munkájáért kapott elismerést az alapítványtól. Átadták a Röplabdadíjat is, amelyet minden évben egy ember vehet át. 2010-ben a kuratórium döntése alapján Bakosné Horváth Teréz érdemelte ki az elismerést, aki 1992 óta könyvel társadalmi munkában az alapítványnak, jelentősen csökkentve ezzel a szervezet pénzügyi terheit.

Az ünnepség keretében átadták a meghívott vendégeknek a veszprémi röplabdasport 60 évét bemutató Nyitás-fogadás című könyvet, amelyet Háli József kezdeményezésére a közismert szerzőpáros, Darcsi István és Donát Tamás írt. A könyv ajánlójában Porga Gyula, polgármester kiemelte, hogy a veszprémi röplabdasport eredményeire méltán lehet büszke a város, még ha a sportág játékosai ritkábban kerülnek is reflektorfénybe, mint a labdarúgók, kézilabdázók, kosárlabdázók. Porga Gyula szerint a mű a közös erőfeszítések fontosságára, a csapatjáték örömére és buktatóira tanítja az olvasót.

Háli József a nehéz anyagi körülmények ellenére is fontosnak tartotta, hogy a veszprémi röplabdasport jubilálásának alkalmából megszülessen a mű, ezért az előkészületekben maga is részt vett. A könyvből kiderül, hogy Háli József élete a röplabdáról szól, 42 éves koráig aktívan űzte a sportágat, majd egy olyan kiválasztó-rendszert hozott létre, amelyből 18 ifjúsági és négy felnőtt válogatott került ki. 1989-ben hozta lépre a ma is működő röplabda alapítványt, amely elsősorban az utánpótlást segíti, valamint tornákat is szervez.

A könyv visszaemlékezik a veszprémi röplabdasport gyökereire, de megszólalnak azok is, akik a jelent és a jövőt írják: a sportág aktívái, az Extraligában szereplő férfi és az NB I-es női csapat játékosai, vezetői.

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr732542533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása