A Békéscsabai RSE hazai pályán 3:0-ra nyert az Újbuda TC ellen a női Magyar Kupa második fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe. A párharcot játszmaveszteség nélkül abszolváló viharsarkiak a négyes döntőbe jutásért a címvédő BSE-vel találkoznak.

Határozott rajtot vett a Békéscsaba az NB I harmadik helyén álló fővárosiak ellen, ám az első technikai pihenőig csaknem utolérte ellenfelét az Újbuda. A hibák csökkenésével határozottabb lett a házigazda, könnyedén szerezte pontjait, és – függetlenül a szett finisében bekövetkezett újabb rövid rövidzárlattól – hamar besöpörte az első szettet, amihez mindössze 18 perc játékra volt szükség. Mivel az első találkozón, Budapesten 3:0-ra nyertek a békéscsabaiak, ezzel matematikailag is eldőlt a továbbjutás kérdése.

A második játékrész elején még felváltva gyűjtögették a pontokat a csapatok, ám ezt követően beindult a csabai henger. A vendégek nem találták az ellenszert, Pallag Ágnes kedvére gyakorolhatta a nyitást, és máris több mint tíz pont volt a két együttes között. Bozóné Bakos Rita, majd Horváth Vivien is pályára lépett a házigazdánál, a lendület pedig tovább tartott, így hamar rövidre zárták a játékrészt a csabai lányok. Ehhez a szetthez már csak 16 perc kellett.

A harmadik etap elején Bozóné kapta meg a lehetőséget a szervák gyakorlására, amiből zsinórban kilencet hibátlanul mutatott be. Jezerniczki Tímea sem akart elmaradni tőle, ő hatig jutott. A fővárosiak lélekben feladták, ám amikor Nagy Attila edző lecserélte szinte az egész csapatát, feltámadt az Újbuda. Igaz, csak szépíteni tudtak a vendégek, így végül a vártnak megfelelően könnyű győzelmet aratott a Békéscsaba, amihez összességében még egy órára sem volt szükség.

Magyar Kupa, nők, 2. forduló, visszavágó

Békéscsabai RSE – Újbuda TC 3:0 (16, 11, 12)
Békéscsaba, 200 néző. Játékvezetők: Szél M., Vári
Békéscsaba: Jenei 3, Molcsányi R., 9, Jezerniczki 10, Fésüs E. 4, Soós N. 6, Pallag 13. Csere: Bucsi (liberó), Bozóné 7, Horváth V. 1, Kerepeczki 1, Várai 2. Edző: Nagy Attila
Újbuda: Kovács E. 4, Győri 2, dr. Balczó 3, Varga R. 4, Gombai 5, Szűcs A. 3. Csere: Kovács D. (liberó), Molnár B. Edző: Fekete Krisztina

Jók: Jenei, Molcsányi R., Jezerniczki, Fésüs E., Pallag, illetve Gombai

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:1, 7:6, 12:7, 20:10, 22:15. 2. játszma: 3:3, 6:3, 15:4, 19:9. 3. játszma: 9:1, 15:2, 19:9, 22:9

Továbbjutott: Békéscsaba, kettős győzelemmel (6:0)

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Örülök a továbbjutásnak, és annak, hogy mindenki komolyan vette a mérkőzést.
Fekete Krisztina: – Erről a mérkőzésről nincs mit mondanom.

(forrás: brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda magyar kupa újbuda brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr292533310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása