A közvetlen riválisok közül kikapott az Újpest, nyert a MÁV Előre, így az NRK-Nyíregyháza előtt két lehetőség volta női Extraliga alapszakaszának 14. (utolsó) fordulójában. Ha kikap Gödöllőn, akkor nem jut a legjobb négy közé, ráadásul az alsóházban a hetedik helyről kezdi a középszakaszt, vagy győz, és akkor a felső négyesben rögtön a tabella második helyén találja magát!

A nyáron romjaiból feltámadt NRK-Nyíregyháza a BSE, a Vasas és a Gödöllő társaságában, az elitben folytathatja szereplését az Extraligában. Utóbbi két riválist éppen a hétvégi duplafordulóban győzte le a nyírségi együttes, megmutatva, hogy a súlyos anyagi gondok dacára is képes emlékezeteset produkálni.

„Tripla vagy semmi volt a tét vasárnap: csak akkor ért valamit a Vasas elleni győzelem, ha a gödöllői meccset is behúzzuk – taglalta a történteket Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A pénteki mérkőzést követően éreztem az erőt a lányokban, bíztam abban, hogy kitart a lendület. Rengeteg problémával küszködtünk, ilyen előzmények után le a kalappal a csapat tagjai előtt, óriási bravúr, hogy idáig verekedtük magunkat, sőt a második helyről kezdjük a középszakaszt. Lehet, ez a sok embernek nem nagy dolog, de egy ennyire kiélezett bajnokságban, ahol az utolsó forduló előtt még négy csapat pályázott a legjobb négy közé jutásra, én roppantul örülök az elért eredménynek. Hogy mi lesz most? Várunk, próbálunk segítséget kérni. Benne van az is, hogy összeomlunk, ugyanakkor teljesítményünkkel bizonyítottuk: továbbra sem lehet leírni a klubot, és a sportág fellegváraként tekinthetnek Nyíregyházára!”

A másik szabolcsi csapat, a Nyíregyházi Főiskola SE előbb Békéscsabán, majd hazai pályán, a MÁV Előre elleni is kikapott, ennek következtében nyeretlenül, sereghajtóként zárta az alapszakaszt. Persze, arra előre számítani lehetett, a csapat számára kőkemény feladatot jelent a megkapaszkodás, ennek érdekében az alsóházi küzdelmek során nagy bravúrokra lesz szükség.

„Sajnálatos módon úgy sikerült az utolsó két meccs, ahogyan az egész őszi szezon – summázott Kolozsi János, edző. – Egy-egy találkozón belül hullámhegyeket és mélypontokat tudunk megélni, egyértelmű, ezt a teljesítményt lenne ildomos magasabb szinten stabilizálni a folytatásban. Sok szép dolgot mutattunk, az ellenfelektől dicséreteket kaptunk, csak most már jó lenne egyszer rossz játékkal végre nyerni! Nem lesz egyszerű kiharcolni a bennmaradást, de még mindig nem szálltunk el. A hátralévő hat meccsből négyszer győzni kell, csak így lehet esélyünk a hetedik helyre, vagyis az osztályozóra. Talán kiegyenesedünk addigra, legalábbis van rá esély: reméljük, Botos Fruzsina felépül, ő az utolsó ász a kezünkben.”

A bajnoki középszakasz január közepén, a változatosság kedvéért dupla fordulóval rajtol.

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr692528998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása