A Dinamo Moszkva 3:0-ra nyert az amerikai Paul Mitchell ellen a katari Dohában zajló klubvilágbajnokságon. A mezőny legeredményesebbje az orosz csapat magyar játékosa, Veres Péter volt. Az európai együttesek közül győzött a Belchatow és a Trentino, valamint a nőknél a Bergamo is.

Remekül kezdett a Dinamo (11:5), és a folytatásban is lendületesen, eredményesen röplabdázott (16:9). Amikor elkezdett akadozni a gépezet, Jurij Cserednyik edző időt kért. A mester rendezte a sorokat, újra hatékonyan játszott együttese, és a csapatkapitány, Szergej Grankin vezérletéve, illetve a brazil Dante pontjával lezárta az első szettet (25:16, 1:0).

Az orosz bombanyitásokkal meggyűlt az amerikai együttes baja, ezért a moszkvaiak a második szettben is gyorsan elhúzott (12:6). Ezúttal a folytatásban sem torpantak meg az európaiak (18:11), és a végén Dmitrij Scserbinyin ütésével újabb jelentős különbségű részsikert arattak (25:14, 2:0).

Nem változott a helyzet a harmadik periódusban sem (11:5), a Paul Mitchell edzője, Gary Sato időt kért, de ezzel csak késleltette az elkerülhetetlent. Cserednyik mester pihentetni is tudta legjobb játékosait, például Kazakovot és Dantét, és ekkor felzárkózott a rivális (22:21). A végén mégis a moszkvaiak örülhettek, mert Veres Péter ütése a blokkról a vonalon kívülre pattant, s ezzel véget ért a meccs (25:23, 3:0).

Szergej Grankin, a Dinamo Moszkva csapatkapitánya: – Tudtuk, hogy az amerikaiak válogatottja nagyon erős csapat, ezért nagyon készültünk a meccsre. Jó teljesítményt nyújtottunk, elégedett vagyok a győzelemmel.
Gary Sato, a Paul Mitchell edzője: – Nagyon fiatal a csapatunk, amely nagyon várta ezt a tornát, hiszen itt a világ legjobbjai ellen játszhatunk. Természetesen nem örülök, hogy két vereséggel kezdtünk, de nagyon várjuk a vasárnapi, Trentino elleni meccset is. Kikaptunk, de boldog vagyok, mert jól játszottunk, és végre betartottuk a taktikát a tervek szerint. A Dinamo kiválóan röplabdázott, sok szerencsét kívánok az oroszoknak!
Tyler Hildebrand, a Paul Mitchell csapatkapitánya: – Jó meccs volt, a harmadik szett szoros volt, a hajrában sikerült felzárkóznunk, de ez végül nem volt elég.

Klubvilágbajnokság, férfiak, B-csoport

Dinamo Moszkva (orosz) – Paul Mitchell (amerikai) 3:0 (16, 14, 23)
Doha, 850 néző. Játékvezetők: Shaaban (egyiptomi), Al Naama (katari)
Dinamo: Grankin 3, Kazakov 6, Veres 13, Scserbinyin 9, Kruglov 13, Dante 8. Csere: Sztyepanjan (liberó), Sesztak 3, Kornyejev 4. Edző: Jurij Cserednyik
Paul Mitchell: Vance 7, Rawson 5, Budinger 5, Patterson 9, Scott 2, Hildebrand 1. Csere: Munoz (liberó), Prosser 1, Bittner 1, Seiffert, Mayer, Nielsen 4. Edző: Gary Sato

Statisztika itt!
Képgaléria itt!
A torna hivatalos honlapja
A torna oldala az FIVB honlapján

Trentino BetClic (olasz) – Drean Bolivar (argentin) 3:1 (16, 15, –23, 22)

A-csoport
Al-Ahli (egyiptomi) – Paykan (iráni) 0:3 (–20, –19, –19)
PGE Skra Belchatow (lengyel) – Al-Arabi Doha (katari) 3:0 (22, 22, 15)

Nők

A-csoport
Foppapedretti Bergamo (olasz) – Kenya Prisons (kenyai) 3:0 (15, 13, 16)

Címkék: moszkva röplabda veres dinamo klubvilágbajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr602523174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása