Kis túlzással mindent vagy semmit játszanak hétvégén a női Extraligában szereplő nyíregyházi csapatok. Duplafordulóval zárul az esztendő és az alapszakasz, a képlet pedig egyszerű: a két szabolcsi együttesnek egy-egy mérkőzést mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy könnyebb legyen a folytatás.

Az NRK célja a negyedik hely megtartása, ehhez elengedhetetlenül szükséges a Vasas pénteki legyőzése. A csapat a Bujtosi Szabadidőcsarnok helyett ismét a Bem József Általános Iskolában lép pályára 17 órától, és a jelek szerint erre az összecsapásra hegyezi a formát. Annál is inkább, mivel a vasárnapi, gödöllői túra eleve húzósnak ígérkezik, másfelől a korábbi tapasztalatok azt sugallják: a kettős bevetések nem igazán fekszenek a nyírségieknek. Nem elhanyagolható tényező továbbá, hogy a fővárosiak, miként a Gödöllő, előrébb tart a tabellán. Ráadásul akad még egy súlyos probléma. A nyáron hajszál híján megszűnt klub továbbra is anyagi gondokkal küzd, ami veszélyezteti a jövőt!

„Az idei évből hátralévő két bajnoki mérkőzés megrendezése, illetve az utazás nagy nehézséget okoz számunkra – nyilatkozta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Az egyesület vezetése úgy döntött, hogy valamennyi drukker ingyen jöhet be a Vasas elleni meccsre a Bem iskolába: a belépőre szánt összeget egy gyűjtődobozban helyezhetik el, csak remélhetjük, hogy ily módon fedezhetjük a vasárnapi út költségeit. A szakmai részről annyit: nagyon kiélezett ennek a körnek a végjátéka, csupán akkor van esélyünk a négy közé jutásra, ha a Vasast legyőzzük, ezért természetesen mindent megteszünk. Aztán bízhatunk abban, hogy a későbbiekben lesz lehetőségünk meghálálni szurkolóink segítségét. Gödöllőn nyilvánvalóan húzósabb nyerni, jó lenne, ha nem arra a találkozóra hagynánk a döntést...”

Ugyancsak mindent egy lapra kell feltennie a Nyíregyházi Főiskola SE együttesének. A sereghajtó pénteken Újpesten szerepel, majd vasárnap 15 órától a MÁV Előrét fogadja a Tiszavasvári úti csarnokban. A fővárosi találkozó végkimenetele sem mindegy, a fehérváriak elleni meccs megnyerése pedig egyenesen életbevágó!

„Két nagyon fontos meccs vár ránk, és még mindig azért a bizonyos első győzelemért küzdünk – taglalta Kolozsi János, edző. – Ha megvalósulna, az jó ómen lehetne a hat mérkőzésből álló középszakaszra. Akkor nem csak matematikai sansz lenne a megkapaszkodásra, valós reménnyel készülhetnénk arra a periódusra. Természetesen mindkét mérkőzésen oda kell tenni magunkat, persze főként hazai pályán villanthatunk: a MÁV Előre elleni siker azért is érne sokat, mert az eredményt magunkkal visszük a folytatásra. Amennyiben viszont vasárnap este is nyeretlenül állunk, onnantól óriási bravúr szükséges a bennmaradás kiharcolásához.”

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr82520346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása