Demeter György edző csapata, a török Fenerbahce hazai pályán 3:1-re kikapott az orosz Lokomotiv Belgorod együttesétől a férfi Bajnokok Ligája E-csoportjának negyedik fordulójában. A Fenernek egy győzelem mellett ez volt a harmadik veresége az elitsorozatban.

A szerb olimpiai bajnok Ivan Miljkovic ütésével szerzett vezetést a házigazda az első szett elején, majd a kubai Leonel Marshall is betalált. Tartotta egy-kétpontos vezetését a török együttes, aztán hamarosan, még az első technikai előtt jött egy kényszerszünet. Történt ugyanis, hogy Dmitrij Muszerszkij ütése nyomán a labda kettétörte az antennát, amelynek az egyik darabja kirepült a tokjából (5:2)! Természetesen néhány másodperc múlva előkerült a tartalék, amelynek rögzítésével már hosszabb ideig bíbelődtek. Miljkovic és Marshall barkácsolgatott, az első játékvezető pedig az emelvényről segített, fölülről tartotta a vékony rudat, amíg a többiek alul matattak vele.

A folytatásban előbb az orosz Dmitrij Ilinyih, majd a török Emre Batur mutatott be furcsa kombinációt: előbb mindketten pontot szereztek támadásból, majd ugyancsak egymást másolva nyitást rontottak. Amikor a szintén olimpiai bajnok szerb Andrija Geric centerből beköszönt, jöhetett az első technikai idő (8:4). A négypontos előnyt Miljkovic egy szép blokkal tartotta (10:6), de a következő sáncolásánál hálóérintést fújtak, ami ellen határozottan tiltakozott. Egy rossz nyitásfogadás után ugyancsak Miljkovic volt az egyik főszereplő, a kispad elől adta fel a labdát, amelyet Marshall a hátsó sorból a háromtagú orosz sánc mellett bebombázott. A Belgorod Ilinyih sáncával és ütésével zárkózott (11:10), de amikor Muszerszkij megint támadást rontott, az antenna ezúttal egyben maradt, de Gennagyij Sipulin mester időt kért (13:10).

A horvát Tomislav Coskovic előbb nyitott egy ászértékűt, majd rontott, a másik oldalon Ilinyih pedig egy támadást hibázott el, így a második technikainál öt ponttal vezetett a Fener (16:11). A visszatérést követően Szicsev centerből a blokk fölött ütött, Marshall a szélen a sáncon keresztül, majd a sáncba. Geric jóvoltából nem csökkent a különbség (18:13), aztán egy hosszú labdamenet végére Miljkovic tett pontot, az oroszok pedig cseréltek és időt kértek. Jó nyitásainak és pontos fogadásainak köszönhette jelentős előnyét a házigazda. Igen ám, de a rövid szünet után jött egy nyitásrontás, egy szép blokk Muszerszkij részéről, majd Marshall egy hátsósoros támadás során rálépett a vonalra, úgyhogy Demeter Györgynek is időt kellett kérnie (19:16).

Tarasz Htej ászértékű nyitása után már csak kettő volt közte, de Geric centerpontjával megtört a törökök rossz sorozata. Coskovic kidolgozott akció végén, Miljkovic viszont kényszerhelyzetből volt eredményes (22:19). A végén is ők voltak a főszereplők, Coskovic nyitást rontott, Miljkovic támadásból javított, majd Htej blokkolt, a labda visszapattant a Fenerbahce térfelére, de a játékvezető a hazaiaknak adta a pontot, mert a vonalon kívül látta földet érni a játékszert. Tévesen. Amikor Sztanyiszlav Dinejkin a hálóba püfölt egy támadást, véget ért a szett (25:20, 1:0). Egyetlen kisebb megingástól eltekintve pontos, taktikus, összeszedett játékkal szerzett előnyt a török bajnok.

A második szett eleje a centerpontokról szólt! Az oroszok részéről Alekszej Szicsev termelte a pontokat, a hazaiaknál pedig Emre Batur jeleskedett, utóbbi ráadásul jó nyitásokkal is jelentkezett, amelyeket Marshall jóvoltából szintén pontokra váltotta a Fener (5:3). És itt egyszer csak megszakadt, eltört valami. Nem, ezúttal nem az antenna, hanem valami odabent, a hazai játékosokban! Muszerszkij, Htei és Ilinyih pontjai, valamint Marshall hibája után máris 5:9 állt az eredményjelzőn! Egyre kiválóbban mezőnyözött a vendégcsapat, aztán egy ideig tartotta hátrányát a Fener, majd Htej rontása után felzárkózott két pontra, a Lokomotiv edzője időt kért (10:12).

Az oroszoknál javult a nyitásfogadás is, ebből következtek a pontos, gyors ellentámadások. Htej blokkolta Milkovic ütését, s megint visszaállt a négypontos differencia (11:15). Muszerszkij ejtett középről, aztán Miljkovic talált be, majd Dinejkin duplája után Demeter György időt kért (13:18). Alig hibázott a Belgorod, s amikor Szicsev megint bemutatott egy pontot érő blokkot, a magyar edző ismét időt kért (15:21). A hajrában Ilinyi elrontott egy támadást, de a legvégén könnyedén lezárta a szettet a Lokomotiv (18:25, 1:1).

Erőteljes, pontos játékot, és fej-fej melletti küzdelmet hozott mindkét csapat részéről a harmadik felvonás eleje. Az oroszok azért kapták az egyik pontjukat, mert Emre Batur átnyúlt a háló fölött. A török center támadásból gyorsan javított, mégis a vendégek kerültek előnybe, mert a Fenerbahce meglehetősen sok szervát rontott el. Muszerszkij ásznyitása után jött az első technikai (6:8), aztán Marshall duplázott, de a két akció között volt egy sikertelen blokkja. Az orosz sánc viszont remekül működött, Coskovic és Miljkovic is beleszaladt, Demeter György időt kért (9:13). Védekezésben ekkor már szinte egyáltalán nem volt hatékony a házigazda, a Lokomotiv hiba nélkül támadott. Miljkovic elrontott két ütést, így az oroszok már öttel vezettek a második technikainál (11:16).

Hiába próbálkoztak a törökök, előfordult, hogy a Belgorod sáncán percekig nem ment át a labda! Amikor a látogatók is rontottak, edzőjük rögtön időt kért (13:16), majd ezt megismételte, amikor Arslan Eksi gyenge nyitása a liberó, Kasicsin kezéről a lelátóra pattant (16:18). Nem tudott azonban élni a lehetőséggel a Fenerbahce, mert bár egy újabb jó ütés következett, de a visszakapott potyalabdát nem sikerült pontosan bejátszani a feladónak! Ezen a szinten megdöbbentő hiba, Demeter mester időt kért. A visszatérés után is megoldhatatlan feladat elé állította az isztambuliakat a Belgorod blokkja. A hajrában jöttek a taktikai cserék, majd Dinejkin beköszönt (18:23), Coskovic és Miljkovic pedig nyitást rontott, így összesítésben már a Lokomotiv vezetett (21:25, 1:2).

A negyedik szettben folytatódott a korábbi tendencia, az oroszok gyorsan elléptek (0:3), és előnyüket az első technikaiig meg is őrizték (5:8). Ekkor még nem tudott újítani a Fener, amely a rövid pihenő után azonban összekapta magát, meglódult, és előbb egyenlített (10:10), majd a vezetést is átvette (12:11). Marshall blokkja után a Belgorod időt kért, és a második technikaira már előnnyel mehetett. Ezután Miljkovic ásznyitásával megint fordított a Fener (18:17), amely a szoros végjátékot megint nem bírta, és 22:20 után elvesztette a szettet, s ezzel a meccset is (23:25, 1:3).

Ebben a szezonban a Fenerbahce már 14 szettet vesztett kétpontos különbséggel, miközben csak hatot nyert meg ugyanígy.

Bajnokok Ligája, férfiak, E-csoport, 4. forduló

Fenerbahce (török) – Lokomotiv Belgorod (orosz) 1:3 (20, –18, –21, –23)
Isztambul, 1150 néző. Játékvezetők: Kozlovszkij (ukrán), Ivanov (bolgár)
Fenerbahce: Marshall, Geric, Miljkovic, Coskovic, Batur, Eksi. Csere: Kilic (liberó), Yavuz, Kayhan. Edző: Demeter György
Belgorod: Htej, Muszerszkij, Dinejkin, Ilinyih, Szicsev, Bagrej. Csere: Kasicsin (liberó), Kologyinszkij, Zsigalov, Birjukov, Koszarjev. Edző: Gennagyij Sipulin

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 13:10, 19:13, 19:17, 23:19. 2. játszma: 5:3, 5:9, 10:12, 13:18, 17:22. 3. játszma: 6:8, 9:13, 11:16, 16:18, 18:23. 4. játszma: 5:8, 14:13, 18:18,

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele itt!

Címkék: török demeter törökország bajnokok ligája röplabda fenerbahce lokomotiv belgorod

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532518704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása