Vasárnap véget ért az alapszakasz a férfi Extraligában. A Vegyész RC-Kazincbarcika a második helyen zárta a bajnokság első fázisát. Dudás András edző a szezon előtt aláírta volna ezt a részeredményt, most mégis hiányérzete van.

„Kecskeméten, és legutóbb Dunaújvárosban is 3:2-re kaptunk ki, olyan mérkőzéseken, amelyeken győzelmi esélyeink voltak – magyarázta a tréner. – Ez a pozíció azonban felértékelődik annak a helyzetnek a tükrében, amiben voltunk, vagyunk. Hiszen játékosaink egy része dolgozik, mások tanulnak és emiatt nehéz volt úgy alakítani az edzések idejét, hogy mindenki jelen lehessen. Mert azért azt be kell látni: ha valaki reggel hatkor felkel, dolgozik nyolc órát, akkor az esti foglalkozáson nem tud olyan intenzitással részt venni. A csapat mindezzel együtt hozta az elvárhatót, azt, amit hónapokkal ezelőtt megfogalmaztunk."

A Vegyésztől néhány hete elköszönt az egyik húzóember, Szalai Szabolcs, aki külföldre igazolt. Az ő játéka nyilvánvalóan nagyon hiányzik a borsodi együttesből. „Persze, jó lenne, ha itt lenne, de most már nélküle kell megoldanunk a feladatot. Remélem, sikerül – folytatta Dudás. – Próbáltunk különböző felállásokat amióta elment, és összeállt tulajdonképpen a tavalyi gárda, Lónárt Péterrel kiegészülve. Van két kiváló feladónk, akik rivalizálnak, ami pozitív, mint ahogy a már említett Lónárt versenyfutása Csizmadiával, amiből egyelőre előbbi került ki jobban.”

A középszakasz januárban kezdődik, és az első három helyezetthez (Kecskemét, Kazincbarcika, Dunaferr) csatlakozik a Közép-európai Ligában szereplő Kaposvár is. Erre a négy csapatra hat-hat találkozó vár, három otthon, három idegenben, majd a sorrend kialakulását követően jöhetnek a negyeddöntők az alsóházi együttesek ellen. „Láttam játszani a kaposváriakat és még mindig az a véleményem, hogy ők a favoritok – hangsúlyozta Dudás András. – A Kecskemétet és a Dunaferrt jobban ismerjük, tudjuk, mire számítsunk velük kapcsolatban. Az eddigi eredményeinket nem visszük magunkkal, úgyhogy egy teljesen új szakasz következik. Addig van egy hónap, nem szeretnénk lazítani, keményen készülnünk, hajtanunk kell, aminek az egyik feltétele, hogy termünk is legyen. A startig tervben van még egy szlovákiai villámtornán való részvétel is, január kilencedikén.”

Az alapszakasz végeredménye
1. Kecskemét 19 pont
2. Kazincbarcika 18 pont
3. Dunaferr 17 pont
4. Veszprém 13 pont
5. MAFC 12 pont
6. Szeged 11 pont

(forrás: boon.hu)

Címkék: röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642514804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása