Gyurkó Sándort az év legjobb felnőtt férfiedzőjévé választották 2010-ben. A Kalo-Méh-Kecskeméti SE korábbi trénere szerint ez az ő egyéni elismerése, de a csapatmunkának az eredménye, és bármikor odaadná a díjat bárkinek, ha tisztán látná a kecskeméti röplabda jövőjét.

– Gratulálunk a díjhoz! Milyen érzés az év legjobb edzőjének lenni?
– Nagyon köszönöm a gratulációkat. Nagyon jól esik, annál is inkább, mert – ahogy tudom – a szakmai stáb véleménye alapján választottak meg. Ugyanazt tudom mondani, mint a bajnoki és a kupadöntő után: ha nem tudtam volna egy ilyen intelligens játékosállománnyal dolgozni, akkor nem jöttek volna az eredmények, és szóba sem került volna a nevem. Ez az én egyéni elismerésem, de a csapatmunkának az eredménye. Őszintén megmondom: ezt a díjat bármikor elcserélném, ha tisztán látnám és biztonságban tudhatnám a kecskeméti röplabda jövőjét.

– Mennyire maradt a csapat közelében, követi-e az eseményeket?
– Igen, minden hazai mérkőzésen kint voltam, a bajnokikon és a nemzetközi kupameccsen is, illetve szerda esténként a régi baráti társasággal szoktunk röplabdázni, Karagics Mátyás edző is ennek a társaságnak a tagja, úgyhogy mindig friss információim vannak a csapatról. Én sokat kérdezek, ő pedig sokat mesél. Úgyhogy tisztában vagyok a helyzettel.

– Foglalkozik még a röplabdával, fiatalokkal vagy más csapattal?
– Az iskolai csapatra most sokkal nagyobb energiákat fordítok. Jövő héten lesz a megyei döntőnk a harmadikos-negyedikes korosztállyal. Remélem, hogy ebben az évben valamelyik korosztállyal, akár az első-másodikosokkal ki tudunk jutni a megyéből. Bács-Kiskun megyéből nagyon nehéz feljebb lépni az országosra, mert sok jó csapat van.

– Lesz utánpótlása Kecskemétnek néhány év múlva?
– Én ebben biztos vagyok, mert azok az általános iskolák, amelyek eddig működtek, továbbra is nagyon jól csinálják a dolgukat, és a középiskolákban is megvannak azok az edzők, testnevelők, akik a felnőtt csapat alá tudnak dolgozni.

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr832510292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása