Légiós-körkép december 6.

 2010.12.06. 22:39

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán az ankarai Halkbank ellen. A magyar játékos végig a pályán volt, 11 pontot szerzett. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnokság alapszakaszában két fordulót is rendeztek az elmúlt héten. A hatodik körben a Dinamo 3:2-re nyert otthon a Fakel Novij Urengoj ellen, Veres kilenc pontot szerzett. Statisztika itt! A hetedik körben a fővárosiak 3:1-es vereséget szenvedtek a Dinamo Krasznodar otthonában, a magyar röplabdázó csapata legeredményesebbjeként 18 pontot szerzett. Statisztika itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában sima 3:0-s győzelem otthon a CSMU LPS Suceava ellen. A Remat továbbra is a tabella első helyén áll, pontegyenlőséggel a Constantával.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában simán nyert 3:0-ra a nagybányai csapat hazai pályán a marosvásárhelyi Torpi ellen, s ezzel megerősítette helyét a tabella ötödik helyén.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): Mivel túl későn igazolt Romániába, a szabályok szerint csak a bajnokság következő fázisában, márciustól játszhat. Az együttes az alapszakasz kilencedik fordulójában 3:1-re nyert otthon a CSMU Craiova ellen, és a tabella második helyén áll, pontazonossággal az éllovas Remat Zalauval.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A Közép-európai Liga alapszakaszában nem lépett pályára az együttes az elmúlt hétvégén.

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszának tízedik fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán a Kaposvár ellen. A magyar feladó végig a pályán volt, hét pontot szerzett. Tudósítás itt! Statisztika itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszának tízedik fordulójában már 2:0-ra vezetett a házigazda horvát HAOK Mladost Zagreb az osztrák bajnok ellen, de a vendégek fordítottak, és 3:2-re nyertek. Mózer Zoltán ezúttal nem lépett pályára. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnokság alapszakaszában két fordulót is rendeztek az elmúlt héten. A hetedik körben 3:1-es vereség a Verona otthonában. Statisztika itt! A nyolcadik körben 3:1-es siker otthon a Perugia (új nevén San Giustino) ellen. Statisztika itt! Szabó egyik meccsen sem lépett pályára.

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz hetedik fordulójában 3:0-s vereség odahaza a címvédő Cuneo ellen. Statisztika itt! A nyolcadik körben 3:1-es győzelem szintén hazai környezetben a Forli ellen. Statisztika itt! Baróti egyik meccsen sem játszott.

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnoki alapszakasz nyolcadik fordulójában 3:1-es győzelem otthon a Wuppertal Titans ellen. Statisztika itt! A kilencedik körben 3:0-s idegenbeli vereség az SCC Berlin ellen. Statisztika itt! Érdekesség, hogy a magyar liberóra mindkét találkozón kevés alkalommal nyitottak (8, illetve 12) a korábbi remek játéka miatt.

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Simán, 3:0-ra nyert a csapat otthon a másodikligás Newcastle Staff ellen az Angol Kupa harmadik fordulójában. „Nagyon profi bemelegítést végzett a vendégcsapat, nagy meglepetésre készültek, de szerencsére nem sok babér termett számukra – írta a hunvolley.blog számára Tóth Milán. – Szombaton játszunk utoljára ebben az évben, akkor az a Northumbria látogat hozzánk bajnoki meccsen. Őket az első fordulóban idegenben vertük 3:1-re.”

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A bajnoki alapszakasz nyolcadik fordulójában már 2:0-ra is vezetett a Fener a szintén isztambuli MEF Okullari ellen, de végül csak 3:2-re tudott nyerni Demeter mester együttese. Ez azért fájó, mert Törökországban a 3-2-1-0-s pontrendszer szerint készül a tabella, és így a Fenerbahce elvesztett egy pontot. A csapat a hatodik helyen áll, 11 ponttal lemaradva az éllovas IBB mögött. Statisztika itt! Fotógaléria itt!

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában rangadót nyert a csapat a nagy rivális VC Kanti Schaffhausen otthonában (3:2)! A Köniz továbbra is a második helyen áll a tabellán.

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszának nyolcadik fordulójában 2:0-s vezetés után 3:2-es siker a Toulon Six Fours La Seyne Var otthonában. A csapat továbbra is a hatodik helyen áll a tabellán.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság alapszakaszának hatodik körében 3:1-es vereség az Olympiakosz Pireusz otthonában. A vesztes csapat legeredményesebb játékosa a 15 pontos Józsa volt. Képek, videók a meccsről ide kattintva megtekinthetők!

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki alapszakasz hatodik fordulójában 3:1-es győzelem otthon a Kereatas ellen.

Héjjas Valéria (Nantes, francia): A bajnokság alapszakasznak tízedik körében 3:1-es vereség odahaza az Evreux VB ellen. A térdműtétje után lábadozó Héjjas az eddigiekhez hasonlóan ezúttal sem lépett pályára. Statisztika itt!

Kriegel Éva (Union Stade Francais Saint Cloud, francia): A bajnoki alapszakasz tízedik fordulójában 3:0-s vereség a Béziers otthonában. A csereként beálló, pontot nem szerző Kriegel együttese továbbra is nyeretlen és sereghajtó az élvonalban. Statisztika itt!

Dobi Edina (New Orleans Privateers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Molnár Hajnalka (Memphis Tigers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders, amerikai): A bajnokság főtáblájának első fordulójában 3:0-s vereség a Louisville ellen. Szívós hét pontot szerzett. Statisztika itt!

Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának nyolcadik fordulójában 3:1-es siker hazai környezetben a Dahlia TV Busnago ellen. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 24 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának nyolcadik fordulójában 3:0-s vereség otthon a Cariparma SiGrade Parma ellen. A magyar center öt pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának második fordulójában 2:0-s előny után 3:2-es vereség otthon az Urbino ellen. A magyar játékos hasfalsérülés miatt nem játszott. Statisztika itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz második fordulójában 3:0-s vereség a Dresdner SC otthonában. A magyar center 3 pontot szerzett. Statisztika itt! A harmadik körben 3:1-es vereség otthon a Schweriner SC ellen. Kovács hétszer volt eredményes. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnokság alapszakaszának második fordulójában szabadnapos volt a csapat, majd a harmadik körben 3:2-re nyert otthon az Allgäu Team Sonthofen ellen. A magyar játékos 15 pontot szerzett. Statisztika itt! Érdekesség, hogy Liliom csapattársa a cseh Karolina Bednarova, aki korábban egy szezont Gödöllőn töltött.

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnokság alapszakaszának második fordulójában 3:2-es győzelem otthon a VfB Suhl ellen. A magyar feladó csereként állt be, egy pontot szerzett. Statisztika itt! A harmadik körben 3:1-es vereség a VT Aurubis Hamburg otthonában. Bognár ezúttal is csere volt, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:1-es győzelem odahaza a CV Viladecans ellen. A magyar feladó együttese a tabella ötödik helyén áll.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A csapatnak a bajnokságban idén már nincs több meccse, a kupamérkőzése pedig elmaradt.

Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikai): A bajnokság 64-es főtábláján előbb 3:0-s siker a Missouri State ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt! A folytatásban 3:0-s vereség a Nebraska ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr672498301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása