A Fino-Kaposvár 3:1-re kikapott Koch Róbert csapata, az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob szlovén otthonában a férfi Közép-Európai Liga alapszakaszának tízedik fordulójában. A jelenlegi szezonban először lépett pályára a magyar együttes játékos-edzője, Kántor Sándor. A találkozó statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Nem a legjobb előjelekkel várta mérkőzést a Fino-Kaposvár, többen is betegség miatt voltak kénytelenek több edzést is kihagyni, valamint a csapat másodikszámú liberója, Deák Márk ezúttal a juniorcsapatban lépett pályára.

Ezúttal a kezdőbe nevezték Gergye Rolandot, illetve a feladóátló-poszton Németh Ferenc szerepelt. Remek nyitásaival jól tartotta magát a szett elején a kaposvári csapat, a hat idegenlégióssal felálló Posojilnica ellen. A hajrában sok hiba csúszott a fiatal vendégcsapat játékába, amit a házigazdák könyörtelenül kihasználtak, így sima részsiker lett az eredménye.

A második játszmában visszajött Kaszap Tamás, és az idei szezonban először Kántor Sándor is pályára lépett. Szép megoldások és bosszantó hibák jellemezték ekkor a magyar bajnok játékát. Végül Bagics Balázs bombanyitásaival sikerült meglépnie ellenfelétől a magyar együttesnek 16:9-re, amely végül a játékrész lezárásáig megtartotta előnyét (1:1).

A sok nyitásrontás ellenére tovább tartott a Kaposvár lendülete. Ezúttal remek blokkokat osztottak ki a magyarok. A hazaiak mestere cserékkel próbálta frissíteni együttesét, de továbbra is fej-fej mellett haladt a két együttes. Elég volt egy kis bizonytalanság és elolvadt a négypontos kaposvári előny, és ismét vezetést szerzetek az osztrákok.

A negyedik játékrész elején Németh Ferencet váltotta Schulcz István. Jó nyitásaival ötpontos előnyre tett szert a Kaposvár, sőt 21:18-ra is vezetett. 23:20-as vendégelőnynél a tavaly még Kaposváron játszó Koch Róbert állt a nyitóhelyre, a vendégek nem tudtak visszatámadni, rendre a hálóban, vagy az ellenfél sáncában landolt a labda, így megnyerte a remek játékot és nagy küzdelmet hozó találkozót az osztrák együttes.

Ezen a találkozón a játék minden elemében mutatott szép dolgokat a kaposvári együttes, és a csapatjáték is sokkal jobb volt, mint az előző találkozón. Egyre jobban összeáll a bajnokcsapat játéka, ami biztató a szerdai, belgák elleni Challange Kupa-találkozó előtt.

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 10. forduló

SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák) – Fino-Kaposvár 3:1 (18, –17, 26, 23)
Prevalje, 500 néző. Játékvezetők: Globacnik, Skudnik (szlovénok)
Aich/Dob: Koch R. 7, Valov 5, P. Divis 16, Grut 3, Reiser 11, Kirchev 4. Csere: Ivartnik (liberó), Koshl, Hruska 7, Sanko 3, Pusnik 5. Edző: Igor Simuncic
Kaposvár: Kaszap 6, Nagy J. 6, Gergye 1, Bagics Balázs 14, Csoma 3, Németh F. 11. Csere: Dömötör (liberó), Kántor 13, ifj. Laszczik, Schulcz 6. Játékos-edző: Kántor Sándor

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda koch közép európai liga aich dob

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562493781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása