A Békéscsabai RSE hazai pályán 3:1-re nyert a Nyíregyházi Főiskola SE ellen a női Extraliga alapszakának 11. fordulójában. A szabolcsiak három körrel a bajnokság első fázisának vége előtt még mindig nyeretlenek.

Néhány váltott labdamenet után máris jelentős előnyre tett szert az első technikai szünetig a Békéscsaba az Extraliga sereghajtója ellen. A vendégek védekezése nem volt valami acélos, a csabaiak könnyedén ütögették be a labdákat az ellenfél térfelére. Soós, Pallag és Molcsányi járt az élen a pontgyűjtögetésben ebben az időszakban. 13:5-nél ki is kérte első idejét Kolozsi János edző, de ez sem hozta meg a nyíregyházi áttörést. Ráadásul Soós Nikolett egy ásszal is demoralizálta a szabolcsiakat. A csabaiak védekezése is kiváló volt, Bucsi Barbara szépen gyűjtögette össze a labdákat, de mások is jeleskedtek ezen a téren. Még negyedóra tiszta játékidő sem kellett az első szett megnyeréséhez a házigazda számára. Külön érdekesség, hogy egyetlen nyitást sem rontottak a hazaiak, viszont hét ászt szerváltak (1:0)!

A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol korábban abbamaradt. A csabaiak szorgalmasan ütötték a pontokat, a vendégek pedig továbbra sem találták az ellenszert. Ebben az etapban is a remek hazai ütéseknek tapsolhattak a nézők. A szabolcsiak leginkább a ritka békéscsabai rontásokból szerezték pontjaikat. Aztán a szett finisében lankadni látszott a hazaiak koncentrációja, ami viszont felhozta a nyíregyházi együttest. Ám ettől függetlenül egy pillanatig sem forgott veszélyben a viharsarkiak újabb részsikere (2:0).

A harmadik játékrész elején az addig látottakhoz képest alighanem megrázó élményben volt része Nagy Attilának, a hazaiak edzőjének, ugyanis az első technikainál hatpontos előnnyel vonulhatott a pálya szélre a Nyíregyházi Főiskola SE! Ekkor jól harcoltak a vendégek, a házigazdák pedig mintha kicsit lazára vették volna a figurát. Az egyik csabai rontásnál (3:11) időt is kért a tréner. A rövid ideig tartó dorgálás sem kamatozott, már kilenc ponttal vezetett a második technikainál a szabolcsi együttes, amelynek védekezése alaposan javult, és a támadásokat is sikerrel fejezték be a vendégek az amúgy rengeteget hibázó csabaiakkal szemben. Bár a finisben megcsillant a lehetőség a békéscsabaiak előtt, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A vendégeket elkísérő szurkolók óriási örömrivalgása közepette jöhetett a pihenő (2:1).

A negyedik szett elején megtörtént a visszarendeződés. Amennyire visszaesett a Nyíregyháza, annyival javult a Békéscsaba. Ismét hatékonyak voltak a támadások és a védekezésre sem lehetett panasz ebben az időszakban. A játékrész közepén azonban újabb fordulat állt be. És a képlet is hasonló lett, mint a harmadik szettben: a lelkes szabolcsi csapat rendre borsot tört a házigazdák orra alá. Nemcsak utolérték a vendéglátókat, hanem egy alkalommal a vezetést is átvették. Megint a levegőben lógott a meglepetés, de aztán még egyszer összeszedte magát a tabellán jobb helyezést elfoglaló Békéscsaba, és behúzta a győzelmet jelentő szettet (3:1).

Az első és a második szettben a nyíregyháziak semmit sem tudtak bemutatni a lelkesedésen kívül a szervezetten és remekül játszó békéscsabaiakkal szemben. Aztán jött a hidegzuhany, és a harmadik szett megnyerése helyett visszaesett a házigazda. A negyedik szettben sírt a labda, a közönség, a szakértők, de végül a rutinosabb Békéscsaba hozta a papírformát.

Extraliga, nők, alapszakasz, 11. forduló

Békéscsabai RSE – Nyíregyházi Főiskola SE 3:1 (12, 17, –18, 23)
Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Szél M., Vári
Békéscsaba: Jenei 6, Molcsányi R. 12, Jezerniczki 6, Fésüs E. 1, Soós N. 24, Pallag 17. Csere: Bucsi (liberó), Bozóné 3, Czina, Kerepeczki, Horváth V. 3. Edző: Nagy Attila
Nyíregyháza: Akimova 2, Szikszai 17, Morvai 4, Sipos Z. 10, Sipos T. 1, Roma 9. Csere: Szalai G. (liberó), Tóth D. 4. Edző: Kolozsi János

Jók: Molcsányi R., Soós N., Pallag, Bucsi, illetve Akimova, Szikszai, Sipos Z.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:0, 3:3, 8:3, 8:5, 17:5, 17:8, 21:9, 22:12. 2. játszma: 4:1, 10:3, 11:7, 15:8, 19:9, 21:15. 3. játszma: 0:3, 2:8, 3:11, 7:16, 9:21, 12:21, 18:22. 4. játszma: 5:1, 11:10, 14:11, 15:16, 18:16, 20:20, 23:20, 23:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Bizonyára élnek olyan emberek a Földön, akik értik azt, hogyan képes egy sportember alig másfél óra alatt a mennyből a pokolba jutni a teljesítményével. Én nem tartozok közéjük.
Kolozsi János: – Erősen tartalékosan érkeztünk Békéscsabára. A harmadik szettben elért győzelmünket nehezen dolgozták fel a lányok, nem hitték el, hogy van nyerési esélyünk Békéscsabán.

(forrás: brse.hu)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda főiskola extraliga brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342493744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása