A Dunaferr SE 3:0-ra nyert a Company Nyelviskola-Veszprémi RC otthonában a férfi Extraliga alapszakaszának kilencedik fordulójában. A hazaiak szoros végjátékokig megint eljutottak, de szettet ezúttal nem tudtak nyerni.

Jó nyitásokkal és remek blokkokkal kezdte a meccset a Dunaferr (0:3), ezért Nyári Sándor, a Veszprém edzője gyorsan időt kért. A hazaiak sok önhibát vétettek, az újvárosiak sokkal kevesebbet, ez a különbséget is meglátszott (4:8). A pontosan röplabdázó Dunaferr nyomába eredtek a bakonyiak, de csak csökkenteni tudták a differenciát, az egyenlítés elmaradt (9:11). Sőt, hamarosan újra jött Nyári mester időkérése (9:14), Az újvárosiak megbízható alapjátékkal tartották vezetésüket (11:16), remekül blokkoltak, Szabó Balázs például a vele szemben fizikai fölényben lévő Cziczó Gábor ellen kétszer is eredményes volt. Igen ám, de amikor csapatkapitányok hálócsatájából a jól sáncoló veszprémi Seck György került ki győztesen a dunaújvárosi Tomanóczy Tiborral szemben, Ruffing Péter edző is időt kért. Cziczó ásszal folytatta (18:20), de aztán megint ellépett az összeszedettebben, tervszerűbben röplabdázó Dunaferr (20:24). A hajrában még felzárkózott a házigazda (22:24), és még szorosabb is lehetett volna a vége, de egy újabb rontás véget vetett a szettnek (22:25, 0:1).

A második felvonás elején meglódult a Veszprém (3:1). Lukács Attila sáncával egyenlítettek a látogatók (5:5), s innentől kezdve végre szoros, izgalmas és színvonalas volt a játék. Tartotta előnyét az ebben az időszakban taktikusan röplabdázó házigazda (13:11), amely jó blokkokkal a folytatásban már hárommal is vezetett (18:15). A Dunaferrben pályára lépett Dávid Csanád, és az ő kiváló teljesítménye nagy lökést adott csapatának. 18:17-nél Nyári Sándor időt kért, de a dunaújvárosiak lendületét ez sem törte meg. Egyenlítettek (20:20), majd türelmes, pontos játékkal lezárták a szettet (23:25, 0:2).

Jól kezdte a Dunaferr a harmadik részt (4:8), de a veszprémi cserejátékosok új ritmust, frissességet adtak együttesüknek, amely hamarosan egyenlíteni tudott (11:11). Ebben az időszakban az elszántság is látszott a bakonyiakon, akik nem sokkal később átvették a vezetést (14:12). Ruffing Péter ekkor időt kért, de az újabb fordulat csak a második technikai után következett. 16:14-ről lett 16:19 az állás, közben pedig egy ijesztő jelenet borzolta a kedélyeket: Bokor Elek és Seck György összecsúsztak a háló alatt, de szerencsére egyiküknek sem lett baja. A játék ekkor már nem tartogatott sok örömet a hazai nézőknek, a Dunaferr simán nyerte a szettet (19:25, 0:3).

A mérkőzés legjobbja
Ezúttal azért különösen nehéz a választás, mert a győztes Dunaferrben senki nem játszott rosszul, sőt mindenki hasznosan röplabdázott. Tomanóczy Tiborra nagyon készületek a veszprémiek, és hatékonyak is voltak ellene, ugyanakkor ezzel több lehetőség nyílt a csapattársai előtt az eredményes támadásvezetésre. Lukács Attila, Hatvany Attila és Bokor Elek is nagyszerűen röplabdázott, Szabó Balázs is fontos pontokat szerzett, a csereként beállt Dávid Csanád bombaütései pedig új lendületet adtak az újvárosi csapatnak. A liberó, Pápai Péter is figyelemreméltó teljesítménnyel rukkolt elő, nyitásfogadásban és mezőnyvédekezésben is messze az átlagfelettit nyújtott. A mezőny legjobbja ezúttal a vajkezű feladó, az együttese esze és motorja, Tóth András volt, mert sallangmentesen, taktikusan, jó ritmusban osztogatott, remekül irányított. A hazaiak közül Czintula Mihály, Tóth Tibor, és a liberó, Horváth Ádám játszott jól.

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 9. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Dunaferr SE 0:3 (–22, –23, –19)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik
Veszprém: Puspán 1, Cziczó 11, Németh Z. 8, Czintula M. 16, Tóth T. 8, Seck 2. Csere: Horváth Á. (liberó), Németh E. 4, Dolgos 1. Edző: Nyári Sándor
Dunaferr: Tóth A. 3, Lukács A. 8, Hatvany A. 9, Bokor E. 12, Tomanóczy 2, Szabó B. 5. Csere: Pápai (liberó), Dávid Cs. 8, Szűcs Á. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:8, 9:14, 14:18, 15:20, 18:20, 19:23. 2. játszma: 8:7, 15:13, 19:17, 20:20, 21:23. 3. játszma: 4:8, 11:11, 13:12, 16:14, 16:19, 18:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – Igazság szerint mi nagyon közel vagyunk a három dobogós csapathoz. Nagyon vágyjuk már az igazi nagy sikereket. Vannak, akik tesznek érte, és vannak, akik csak vágynak rá.
Ruffing Péter: – Kifogtuk a szelet a veszprémiek vitorlájából, készültünk a kulcsembereikre, és eleinte megfelelően hatástalanítottuk őket. A jó nyitásaink és szervafogadásaink révén előnyben voltunk. A folytatásban voltak bizonytalankodásaink, ezért nem tudtunk fölényesebben győzni.

MAFC-BME-Mapei – HPQ-Szegedi RSE 3:1

Címkék: veszprém dunaújváros röplabda dunaferr extraliga vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr992493710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása