A férfi NB I alapszakaszának 11. fordulójában két meccset rendeztek pénteken, mindkettőn a vendégcsapat győzött. A veretlenül listavezető Dág a Nyíregyháza, a Sümeg pedig a Debrecen otthonában nyert.

Nem jó előzményekkel vágott neki a hosszú, téli útnak a sümegi csapat. A kettős forduló miatt szokatlan időpontban, pénteken 19 órától rendezték a mérkőzést, amelyre már előre jelezte Affentáller, Gerencsér és Lakics, hogy munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltság miatt nem tud eljönni. Indulás előtt a rutinos liberó, Horváth Csaba is kidőlt, így négy hiányzója nélkül indult el a szakadó hóban a Sümeg. Ez a sok rossz előjel nem látszott meg a kezdésen, hiszen a vendégcsapat az elején magához ragadta a kezdeményezést és ellenállhatatlanul röplabdázva jelentős előnyre tett szert (4:8, 8:15). Ekkor viszont megakadt a gépezet, pontatlanságok csúsztak be, főleg a támadások befejezésénél látszott a koncentráció hiánya, ami nem is csoda hétórás viszontagságos utazás után. Időkéréssel Markó Gábor játékos-edző rendezte a sorokat, így sikerült az első szettet behúznia együttesének.

A vártnál szorosabb befejezés miatt vérszemet kaptak a vendéglátók, és előnyt szereztek a második szettben (3:2), de a Sümeg tudta, nem hibázhat, és ismét megrázta magát, egyre növelve az előnyét. 11:19-nél hiába kért a hazai csapat időt, nem tudta megakadályozni, hogy a vendégek növeljék összesítésbeli előnyüket (0:2). A harmadik szettben a Sümeg az elején sem hibázott, erős, pontos nyitásokkal szinte az elején eldöntötte a periódust (1:8). Ezt a különbséget végig tartva, erejét jól beosztva magabiztos idegenbeli győzelmet aratott a dunántúli csapat (0:3).

NB I, férfiak, alapszakasz, 11. forduló
Debreceni EAC – Sümegi RE 0:3 (–22, –17, –19)
Sollight-Nyíregyházi FRK – Dági KSE 1:3 (–23, 15, –28, –15)

Junior: Debrecen – Sümeg 0:3 (–15, –11, –14)
Csere nélkül érkeztek a sümegi fiatalok, így nem volt más lehetőségük, minthogy minél előbb, minél gyorsabban, a lehető legkevesebb energiaráfordítással győzelmet arassanak, ami nem forgott egy pillanatig sem veszélyben.

Címkék: debrecen nyíregyháza röplabda sümeg dág deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr422491627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása