Magyar Kupa-mérkőzés helyett csak barátságos edzőmeccset rendeztek Gödöllőn, szerda este. A TEVA-Gödöllői RC ellenfele, az NB I-ben szereplő Veszprémi Egyetemi SC játékosai közül senki nem rendelkezett a kupasorozatra érvényes versenyzési engedéllyel, így találkozó már akkor véget ért, mielőtt elkezdődhetett volna.

Adminisztrációs hiba miatt elmaradt a Gödöllő–Veszprém női Magyar Kupa-meccs, ugyanis figyelmetlenség miatt a bakonyiak közül senki nem rendelkezett a sorozatra érvényes versenyzési engedéllyel. Mezei Zoltán, a Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottságának elnöke a hunvolley.blog kérdésére elmondta, hogy a december 21-én esedékes visszavágót kötelező lejátszani, és addigra természetesen kérhetnek engedélyeket a bakonyiak! Ettől függetlenül a Gödöllő minden bizonnyal továbbjutott, hiszen a visszavágón 3:0-ról (75:0) indul!

Persze ebben az esetben is lehet a rendszert szidni, de tény, hogy a csapatok jelentős többsége évről-évre oda tud erre figyelni. Három évvel ezelőtt az Újbuda–Eger párharcból a fővárosiak, néhány héttel ezelőtt pedig a Győr–Kaposvár összecsapásból a somogyiak jöttek ki rosszul emiatt.

A két csapat úgy döntött, hogy edzőmérkőzéssel ütik el a teremidőt, a játékvezetők pedig rendkívül sportszerűen vállalták a találkozó levezetését. A Veszprém és a Gödöllő sem a legerősebb kerettel állt ki, hiszen a hazaiaktól Merkószki Tünde, Kriegel Orsolya és Szűcs Zsuzsanna, a vendégektől pedig Kovács Anikó, Környei Dóra és Molnár Bettina hiányzott.

A két csapat játékosai pontosan ugyanolyan mezben és nadrágban léptek pályára a Magyar Kupa-találkozó helyett lejátszott edzőmeccsen. Ennek ellenére egy pillanatig sem lehetett kérdéses – még a semleges szemlélő számára sem –, hogy melyik térfélen van az Extraligában szereplő Gödöllő, és melyiken az NB I-ben játszó Veszprém.

Az első szett legeleje még szoros volt (4:3), aztán pontosabb, erőteljesebb, tudatosabb megoldásainak köszönhetően hamar meglépett a házigazda, és a különbséget folyamatosan növelve biztosította első szakaszgyőzelmét. Lelkesen játszottak, küzdöttek-hajtottak a bakonyiak, de egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a számukra szokatlanul erős hazai nyitásokkal, ütésekkel és blokkokkal (25:10, 1:0).

A második felvonásban is sok önhibát vétett a VESC, és helyenként a nyitásfogadások is akadoztak (10:6). Oláh János edző a szett közepén feladót cserélt, Bodnár Rita helyett Tobak Esztert küldte be. A jó Gödöllő-szerváknak köszönhetőn folyamatosan nőtt a különbség, Oláh mester hamarosan időt kért (17:7). Kintli Tímea remek centerpontján, és Földesi Nóra szélsőtámadásán kívül már nem volt eredményes a Veszprém, a hazaiak tetszés szerint érték el pontjaikat, aztán a végén hibáztak néhányat, de így is simán nyertek (25:11, 2:0).

A harmadik rész kezdetén a korábbiaknál is jobban tartotta magát az egyre bátrabban játszó Veszprém (5:5), de jó nyitásainak köszönhetően ezután ellépett a Gödöllő. Nem hagyták magukat a vendégek (12:10), ekkor végre igazán élvezetes volt a találkozó. Igen ám, a folytatásban megint jöttek a bivalyerős hazai szervák és ütések, a gödöllőiek magabiztosan irányították a játékot, és ezt a szettet is simán megnyerték (25:13, 3:0).

És még ekkor sem volt megállás, folytatódott az edzőmeccs! Gyorsan ellépett a házigazda (3:0), de aztán megmutatta valós tudását a VESC, magához ragadta a kezdeményezést, és a meccs folyamán először vezetett, ráadásul kisvártatva már három ponttal (6:9)! A hazaiak legjobb játékosuk, Szakmáry Gréta vezetésével egyenlítettek (11:11), aztán a szett visszavették a vezetést, elléptek (18:14). A meccs jelenete ezután következett! Németh Zsuzsanna ütése szélesnek bizonyult, de a játékvezető blokkérintést látott, így a pontot a hazaiaknak ítélte. Igen ám, de a veszprémiek ezt nem vették észre, a center, Kintli Tímea labdával a kezében állt a vonal mögött, és várta, hogy nyithasson, míg a túloldalon Tóth Luca állt a vonal mögött, kezében egy másik labdával, szervára várva!

Ezzel még nem értek véget a meglepetések, ugyanis 23:17-nél a hazaiak átállítatták az eredményjelzőt 24:24-re, hogy a kiélezett végjátékot modellezhessék! A bakonyiak partnernek bizonyultak ebben, felváltva estek a pontok, aztán játszmalabdához jutott a VESC (27:28), de Szakmáry pöccintésével a Gödöllő nyerte a meccset (29:27, 4:0).

Magyar Kupa, nők, 2. forduló, 1. mérkőzés
TEVA-Gödöllői RC – Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (75:0) – játék nélkül

Felkészülési mérkőzés, nők

TEVA-Gödöllői RC – Veszprémi Egyetemi SC 4:0 (10, 11, 13, 27)
Gödöllő, 20 néző. Játékvezetők: Pőcze, Éva T.
Gödöllő: Borlai 4, Szakmáry 23, Németh Zs. 13, Bajáriné 6, Kriegel Zs. 9, Széles 13. Csere: Lékó, Berze (liberók), Tóth L. 9, Kecskés 5. Edző: Deme Gábor
Veszprém: Bodnár R., Kintli T. 4, Szelle 11, Földesi 12, Erdősi 4, Telek 4. Csere: Vargán (liberó), Tobak. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 12:6, 20:7. 2. játszma: 8:4, 17:7, 22:8. 3. játszma: 5:5, 12.10, 23:11. 4. játszma: 6:9, 14:14, 20:15, 23:17, hirtelen 24:24, aztán 28:28

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – Köszönjük a Veszprémnek, hogy lejátszották velünk ezt a mérkőzést, felkészülésünket jól szolgálta.
Oláh János: – Remélem, nem ártottunk a Gödöllőnek!

Címkék: veszprém röplabda gödöllő magyar kupa vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642486822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dungó 2010.12.01. 22:01:10

Mind2 nyíregyházi női csapat a 8 között!

Tatabánya–NRK-Nyíregyháza 0:3 (16, 17, 15)

Győr–Nyíregyházi Főiskola SE 1:3 (-4, 22, -13, -11)

olyan8 2010.12.02. 10:04:12

Kis magyar abszurd. Az extrás és az NBI-es csapatoknak kötelező (!) az indulás a Kupában, nincs semmilyen korhatár korlátozás a játékengedélyhez, ergo bárki aki adott klub igazolt játékosa játszhat a Magyar Kupában. DE NEM, te még a versenyengedély kérőn jelölj be egy plusz rovatot különben mégse játszhat az aki elvileg simán játszhat. A Veszprém és a BITT Kaposvár példája mutatja, hogy hülyeség ez az eljárási procedúra. De hogy teljes legyen a kép, a fentiek azt is jelzik, hogy maga az MRSZ se veszi komolyan saját kiírását ha már így megkavarta a kiírást. Minimális Excel ismerettel hamar megvan az a táblázat ami gondolom a nyilvántartások miatt részben egyébként is meg kellene, hogy legyen, szóval ebbe a táblázatba pár oszlop beilleszt, majd egy szummázás és minimum (MK engedélyek száma>=6) keresés után pillanatok alatt megvan a hiba és lehet szólni a csapatnak, hogy intézkedjen. De ha papíron is van minden akkor is feltűnő kell, hogy legyen az ilyen, szemmel átfutok egy oszlopot max. 3-4 oldalon. Nem nagy durranás, és 410+180 ezer forintért (nevezés+játékengedély) talán még el is várható a Szövetségtől.
süti beállítások módosítása