A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra nyert a Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen a férfi Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén. A borsodiaknak a három hét múlva rendezendő idegenbeli visszavágón csak egy szettet kell nyerniük a negyeddöntőbe jutáshoz.

Némileg tartalékosan érkezett a kupameccsre a Veszprém, mert bár a lovaglóizom-húzódással bajlódó Czintula Mihály vállalni tudta a játékot, a liberó, Horváth Ádám nem utazott el társaival.

Gulyás Ádám centerpontjával kezdődött a találkozó, majd szintén a középjátékos volt eredményes, Cziczó Gábor támadását blokkolta. A feladó, Lehoczky László ászt nyitott, így gyorsan ellépett a Kazincbarcika (3:0). Két hazai hiba jóvoltából zárkózott a Veszprém (3:2), és a sérült Czintula is megszerezte első pontját (5:4). Puspán Balázs gyönyörű egyes blokkjával egyenlítettek a bakonyiak (5:5). Czintula rontott, Tóth Tibor nem (6:6), aztán előbb Gulyás Péter ütött pontot, majd Tóth Tibor figyelmetlenségét kihasználva Lehoczky Gergő nyitott ászértékűt (8:6). Juhász blokkolt, ezzel már hárommal ment a házigazda (9:6).

Czintula a hálóba ütött, majd elrontott egy nyitásfogadást (12:7), Nyári Sándor edző kisvártatva időt kért (13:8). A visszatérést követően Tóth Tibor ütése súrolta az antennát, majd Németh Ervin először volt eredményes. Czintula Mihály helyére érkezett csereként Németh Zoltán, majd Cziczó Gábor hosszú nyitása után jött a második technikai szünet (16:10). Garamvölgyi Olivér pontatlanságai és egy Gulyás Ádám-ász után Lónárt Péter blokkolta Németh Zoltán próbálkozását (19:10), végül Tóth Tibor szakította meg a Veszprém rossz sorozatát.

Cziczó Gábor jó nyitását követően Seck György sáncolt szemfülesen (20:13), aztán az egyik oldalon Lónárt Péter, a másikon Németh Ervin volt eredményes. Tóth Tibor ütés közben rálépett a vonalra, Nyári mester ismét időt kért. A végén Lónárt és Cziczó megint beköszönt, Németh Zoltán helyett visszatért Czintula, a Vegyész pedig egy vendég hálóérintés miatt kapott pontot. Egy borsodi támadásrontás után Dudás András edző is időt kért, hiszen az oda-visszavágós rendszerű kupapárharcokban minden pont számít! Lónárt megint ütést hibázott, aztán Gulyás Ádám centerpontja véget vetett az első felvonásnak (25:19, 1:0).

Németh Ervin ragyogó nyitásfogadás-ütés kombinációjával a Veszprém szerzett vezetést a második részben. Lónárt Péter egyenlített, Czintula Mihály bombája pedig kivágódott a hazai blokkról. Lehoczky Gergő két ütésből egyszer sem hibázott, Lónárt pedig ászt nyitott (5:3). Nyitásfogadási zűrzavarok miatt kellett időt kérnie Nyári Sándornak (6:3), mert a kiváló szerváknak köszönhetően a Kazincbarcika irányította a játékot. A hazai játékosok és a szurkolók is jól teljesítettek, de Czintula beköszönt, Puspán Balázs pedig blokkolt (6:5). Juhász Péter két pontja között Németh Ervin volt eredményes (8:6).

Néhány nyitást elrontottak a borsodiak, de a fáradhatatlan Lónárt ütéseinek köszönhetően továbbra is vezetett a házigazda (11:8). Lehoczky Gergő sikeres egyes blokkja következett, aztán Seck György is bemutatott egy remek sáncot (12:10). Dudás András cserélt, Csizmadia Jánost küldte be Gulyás Ádám helyére, aztán Czintula Mihály blokkja után időt kért (12:12). Cziczó Gábor ásznyitása után már a Veszprém vezetett (12:13), de Csizmadia ravasz szerváját követően megint fordult az állás (14:13). Juhász Péter centerből nem tudott hibázni, Czintula egy jó támadás után rálépett a vonalra nyitás közben, jöhetett a második technikai (16:15).

Fej-fej mellett haladt a két csapat, érezni lehetett, hogy ezen a szetten sok múlhat. Látványos labdamenet után Juhász blokkolt, Németh Ervin rontott, Kovács II Zoltán is jó megoldást választott, s máris tekintélyes különbséggel vezetett a Kazincbarcika (19:15), Nyári Sándor időt kért. Seck György nyitása kívülről csípte a vonalat, Kovács ütést rontott, egy pontra zárkózott a látogató (20:19). Cziczó blokkolta Lónárt bombáját, egyenlített a Veszprém, Kovács újra hibázott, máris jött helyette Dudás Tamás (20:21). Begörcsölt a bakonyi együttes, Lónárt egyenlített, de ismét jött Cziczó Gábor! Egy cikkben talán még soha nem írtunk le egy nevet ennyire, de nem tehetünk mást, hiszen Lónárt mindent megoldott! Csizmadia ászt nyitott (24:23), aztán Czintula, majd Lehoczky Gergő volt eredményes. A legvégén a másik kazincbarcikai nyerőember, Juhász Péter blokkból volt eredményes (26:24, 2:0).

Németh Ervin vezérletével nagyot küzdött a vendégcsapat, de 23:22-es vezetést követően figyelmetlenségei miatt nem tudta megnyerni a létfontosságú második szettet.

Csizmadia János pontjaival indult a harmadik periódus, Czintula Mihály ütéseivel fordított a bakonyi együttes, aztán Tóth Tibor paskolására senki nem figyelt a hazaiak közül. Alaposan elbambult a Kazincbarcika (2:5), de Juhász Péter két remek blokkjának köszönhetően gyorsan magához tért (5:5). Több volt a hiba, mint korábban, így az első technikainál a látogatók álltak jobban (6:8). A rövid pihenő után remek szervákkal azonnal hibázásra kényszerítette ellenfelét és fordított a Kazincbarcika (10:8).

Három ejtés és egy blokk révén volt eredményes a Veszprém (13:13). A borsodiaknál ebben az időszakban a két center, Csizmadia és Juhász villogott, Nyári Sándor pedig kettőscserét hajtott végre. Bejött! Megint egyenlített csapata (15:15), de a következő pillanatban Juhász Péter olyat koppantott középről, hogy a parketta majdnem kiszakadt a helyéből, így a Kazincbarcika vezetett a második kötelező pihenőnél (16:15). A folytatásban Lehoczky Gergő lepöckölt egy átpattanó labdát, majd Dolgos Attila rossz érintése után járt a pont a borsodi csapatnak. Nyári időt kért (18:15).

Németh Zoltán pontatlanul fogadta a nyitást, de a visszakapott labdát jól megoldotta, a csapatkapitány, Seck György középről volt eredményes (18:17). Lónárt egy ideje nem hallatott magáról, a legfontosabb pillanatban azonban újra bejelentkezett (20:18), a másik oldalon Németh Zoltán is egyre jobban belelendült. A támadásba legalábbis, mert a nyitást elrontotta. Maradt a szoros állás (21:20), aztán Lónárt megint beütötte, és jött a kettős visszacsere a Veszprémnél. Cziczó bombáját előbb megfogták, majd újra ő próbálkozhatott, de ütése szélesnek bizonyult. Kovács II Zoltán ászt nyitott, Lehoczky Gergő megint lepaskolt egy kósza labdát, így a Kazincbarcika 3:0-ra győzött, és nagyon közel került a Dunaferr elleni negyeddöntőbe jutástól (25:20, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
Nagyon nehéz a döntés, ugyanis három kazincbarcikai játékos is kiválóan teljesített. A feladó, Lehoczky László remekül irányította, mozgatta együttesét, nagyon pontos feladásokkal szolgálta ki társait. A két center közül Juhász Péter játékát élmény volt nézni, nem túlzás, hogy támadásban és védekezésben is fantasztikusan játszott, ahogyan a csereként beállt Csizmadia János is hasznos tagja volt együttesének. A mérkőzés legjobbja ezúttal az egyik borsodi szélsőütő, a mezőny legeredményesebbje, Lónárt Péter volt, mert nagyon hatékonyan támadott, igazi vezéregyénisége volt a Vegyésznek. A veszprémiek közül egyedül Németh Ervin nyújtott jó teljesítményt, nyitásfogadásban és támadásban is kiválóan játszott.

Magyar Kupa, férfiak, 2. forduló, 1. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (19, 24, 20)
Kazincbarcika, 150 néző. Játékvezetők: Adler, Pőcze
Kazincbarcika: Lehoczky L. 2, Gulyás Á. 4, Kovács II Z. 5, Lónárt 16, Lehoczky G. 9, Juhász P. 12. Csere: Szántai (liberó), Csizmadia 5, Dudás T. Edző: Dudás András
Veszprém: Puspán 2, Cziczó 7, Tóth T. 6, Németh E. 5, Czintula 11, Seck 4. Csere: Garamvölgyi (liberó), Németh Z. 3, Dolgos. Edző: Nyári Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 13:8, 19:10, 23:16. 2. játszma: 8:6, 12:12, 19:15, 20:21, 23:23. 3. játszma: 6:8, 16:15, 20:18, 23:20

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – A legfontosabb dolgot, a 3:0-s győzelmet megszereztük, a játékban volt kivetnivaló, van hiányérzetem.
Nyári Sándor: – Megéreztük liberónk, Horváth Ádám hiányát. Szetteket nyerhettünk volna, de a végjátékokban elemi hibáktól hemzsegett a játékunk!

Címkék: veszprém röplabda magyar kupa kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr292477921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása