Egy igazi nemzetközi sztárcsapatot láthat csütörtökön a kaposvári közönség a Városi Sportcsarnokban. A férfi röplabda CEV Kupa első fordulójának visszavágóján a lengyel Rzeszów lesz a magyar bajnok Kaposvári RSE ellenfele. A továbbjutásra kevés esélye van a somogyi együttesnek, amely szeretne szépen búcsúzni a sorozattól.

Nem jutott túl sok sikerélmény az elmúlt napokban a somogyiaknak. A Kaposvári RSE három meccsen háromszor szenvedett vereséget, és mindössze egy szettet nyert. A CEV Kupában a lengyelek elleni idegenbeli 3:0-s fiaskó hűen tükrözte az erőviszonyokat. A remek játékosokból álló együttes tavaly a Bajnokok Ligájában a rájátszás második köréig jutott, és végül csak a későbbi győztes olasz Trentino ütötte el a továbbjutástól. Nagy kérdés, hogy a lengyelek mihez kezdenek majd az alacsony kaposvári csarnokban.

Kántor Sándor, a Kaposvári RSE edzője reméli, úgy hagyják el a pályát, hogy mindenki elégedett lesz azzal, amit a mérkőzésen tud nyújtani.

A somogyiak négyezer néző előtt röplabdázhattak, ami a sportág jelenlegi, hazai helyzetében ritkaságnak számít. Gergye Roland számára hatalmas élmény volt a mérkőzés, még soha nem játszott ekkora csarnokban. „Meg kell őket szorongatni, nagyon erős csapat, és amit tudunk, azt meg kell csinálni.” – mondta.

A lengyel együttest erősíti az egykor kaposvári színekben is szereplő ifj. Grózer György. Rajta kívül olasz, szerb és lengyel válogatottak is helyet kaptak az ellenfél keretében. A hazaiak abban bíznak, hogy sikerül szettet, vagy szetteket rabolniuk. Csak akkor juthatnának tovább, ha a mérkőzést, majd az azt követő aranyjátszmát is megnyernék. Ellenkező esetben a Challenge Kupában folytathatják nemzetközi szereplésüket. A találkozó csütörtökön 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda rzeszów cev kupa grózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr862471029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása