Ha nem is simán, de végül magabiztosan nyert a Dinamo Moszkva hazai pályán a belga bajnok Knack Randstad Roeselare ellen 3:1-re a férfi Bajnokok Ligája F-csoportjának második fordulójában. Az orosz csapat magyar játékos, Veres Péter 12 pontot ütött, és ő volt a mezőny legpontosabb nyitásfogadója!

Egészen megdöbbentően rosszul kezdte a mérkőzést a házigazda Dinamo. 1900 néző látta a helyszínen, amint a Roeselare az első pillanattól kezdve irányította az eseményeket, és folyamatosan növelte előnyét. Eleinte még nem volt életveszélyes a helyzet (1:4), de pillanatokkal később a moszkvaiaknak rá kellett jönniük, hogy a belgák bizony nem viccelnek! A vendégek ugyanis fantasztikusan szerváltak, az oroszok egyszerűen képtelenek voltak mit kezdeni a bombanyitásokkal. A labda mindenfelé pattant, de a feladót kínosan elkerülte. Lendületesen termelte a pontokat a Roeselare, játékosai ettől egyre lelkesebbek és elszántabbak lettek. Csak elvétve tudott visszatámadni a Dinamo, de azokat a kényszeredett próbálkozásokat szinte mindig pontot érően blokkolták a látogatók.

Egy szó mint száz, Kristof Hoho Pazar nyitásaival gyorsan ellépett a belga csapat (2:10). Jurij Cserednik edző cserékkel és időkéréssel, Veres Péter pedig egy jó ütéssel törte meg az ellenfél elképesztő sorozatát, és ezután el is kezdődött csapata felzárkózása. Mindenekelőtt a szervafogadást kellett stabilizálni, pontosabbá tenni, ez sikerült is, ebből már lehetett gyors, pontos, tervszerű, erőteljes támadásokat vezetni. 7:13-nál már látótávolságban volt riválisától a Dinamo, de újra egy rövidzárlat következett, megint jöttek a hibák, a belgák pedig türelmesen röplabdáztak, minden játékelemben pontosak voltak, jól nyitottak, fogadtak, ütöttek, blokkoltak, ráadásul még mezőnyben is csináltak néhány extrát (7:16).

Kilenc ponttal vezettek a vendégek, ez volt a legnagyobb különbségű előnyük. Küzdött, hajtott a házigazda, de a Roeselare jól, nyugodtan, ötletesen, magabiztosan, türelmesen röplabdázott. Érdekesség, hogy 12:20-nál az orosz, egy perccel később 13:20-nál pedig a belga edző kért időt. Nagyon furcsa volt látni, hogy a megilletődött, meglepődött oroszok olyakor egyszerűen nem találták a helyüket a pályán, valószínűleg ilyen elsöprő belga rohamokra egyáltalán nem számítottak. 15:21-nél megint csak hat pont volt a moszkvaiak hátránya, de a védekezésük nem működött hatékonyan, így a látogatók tartani tudták a differenciát. Az első játszmalabdát Veres Péter révén még hárította a Dinamo, a másodikat azonban már nem (17:25, 0:1).

A második részben is jobban rajtolt a Roeselare (1:3), de ezúttal már az elejétől kezdve tartotta a lépést ellenfelével a Dinamo (7:8). A mozgékony, jól mezőnyöző, tudatosan játszó belgák továbbra is kiválóan nyitottak, ezzel folyamatosan megnehezítették az oroszok dolgát. A férfimezőnyben szokatlanul hosszú labdamenetek is előfordultak a meccsen, leginkább a belgák bravúros mezőnyözésének köszönhetően. Bátor centerjátéka jóvoltából egy ideig tartotta magát a látogató (10:10), aztán az irányítást fokozatosan átvevő, egyre biztosabban, tervszerűbben játszó Dinamo került előnybe Grankin ásznyitásaival (13:11).

A folytatásban a hazaiak sáncban is javultak, immár az ő akaratuk érvényesült. Az ütések és a nyitások pontosak voltak, ezt tükrözte az eredmény is (16:13). A visszatérést követően lendületben maradt az orosz együttes (20:14), majd a hajrában némileg megtorpant. Jó belga blokkok és támadások után Cserednik mester időt kért (21:18), és ezután már nem is szerzett több pontot a Roeselare. A 217 centiméter magas orosz Kazakov döbbenetes blokkját élmény volt nézni (23:18), aztán gyorsan véget ért a szett (25:18, 1:1).

A második szettben tehát észhez tértek az oroszok, és lendületük a harmadik etapra is megmaradt. Kazakov vezérletével gyorsan elléptek riválisuktól (6:2), amely azonban Depestele, Verhanneman és Hoho jóvoltából hamar visszakapaszkodott (8:7). Talán ez volt a legszínvonalasabb szakasza a meccsnek, hiszen a folyamatos ütésváltások és látványos jelenetek közepette szinte észrevétlenül haladtak a csapatok a végjáték felé, de egyikük sem tudott jelentősen ellépni a másiktól (16:13). Végig jól tartotta magát a Roeselare, aztán a hajrában már eldőlni látszott a szett (21:17), de a vendégek rendkívül taktikusan és lelkesen megint visszakapaszkodtak (24:23). A legfontosabb pillanatban ezúttal már nem hibáztak az oroszok, és a brazil világbajnok Dante révén sikerrel zárták a harmadik játszmát (25:23, 2:1).

A negyedik játszmában Tuerlinckx kezdett Contreras helyett a belga bajnoknál. Agresszív, erőteljes támadójátékának köszönhetően őrizte vezetését a Dinamo, amely ekkor már nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést, és immár valós tudásának megfelelően, fölényben játszva megnyerte a meccset (25:20, 3:1).

Ugyanebben a csoportban szerda este Mózer Zoltán osztrák csapata, a Hypo Tirol Innsbruck a görög Panathinaikosz ellen játszik hazai pályán.

• Nézze meg a mérkőzés teljes felvételét!
• Nézze meg a mérkőzés fotógalériáját!
• Böngéssze a mérkőzés statisztikáját!
• A Bajnokok Ligája oldala a CEV honlapján

Címkék: bajnokok ligája moszkva röplabda veres dinamo roeselare

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr622469323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása