Az NRC-Kazincbaricka 3:1-re nyert a Honvéd Zrínyi SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz hatodik fordulójában. Féltucat kör után a fővárosiak egy, a borsodiak két győzelemmel rendelkeznek. A találkozó képei ide kattintva megtekinthetők!

A meccs előtt kiderült, hogy a Zrínyi csapatából továbbra is hiányzik Szentgróti Anita, illetve a csütörtöki, Közgáz elleni bajnoki mérkőzésen ügyesen játszó Leirer Adrienn. A két csapat által vívott mérkőzésnek nagy volt tétje. A győztes a bajnoki tabellán pontelőnnyel maga mögé utasítja a vesztest.

A 95 perc tiszta játékidőt hozó mérkőzésen nem várt vendég győzelem született. A házigazda Zrínyi SE eddigi bajnoki szereplése ugyan nem volt sziporkázó (négy meccsen egy 3:1-es győzelem, és három 3:2-es vereség), de egyre összeszokottabb, egyre javuló játékuk, valamint fizikumuk alapján ennek a mérkőzésnek a Honvéd volt az esélyese. Hogy akkor mégis miért veszítettek?

Mert enerváltan játszó ütőjátékosaik nem az edző által kijelölt területet támadták, illetve rossz helyre ejtettek. Gond volt a szerváikkal is. Ezek sem a meghatározott irányba és módon lettek kivitelezve, így könnyedén megjátszhatóak voltak. A hibák következményeként a jóval fiatalabb átlagéletkorú kazincbarcikai lányok megérezték a lehetőséget, és a volt Zrínyi-játékos, Medve Beatrix vezérletével lelkesen, és egyre felszabadultabban játszottak. A játék mellett mezőnyözésben és négyesütő-helyen is kimagaslót produkáltak. A borsodiak lendületét cserékkel, időkérésekkel, és a szettenkénti felállások megváltoztatásával és végrehajtott szerkezeti változtatással sem lehetett tartósan megállítani. A látottak alapján kijelenthető, hogy a vendégek ezen a napon a csoport bármely csapatát képesek lettek volna megverni.

Juhász Krisztián, a Kazincbarcika edzője: – Örülök a győzelemnek, hiszen egy sokkal rutinosabb csapatot sikerült legyőznünk. A csapat végig egységes volt, a jó egyéni teljesítmények is hozzájárultak a csapat sikeréhez.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 6. forduló

Honvéd Zrínyi SE – NRC-Kazincbarcika 1:3 (–20, 23, –19, –22)
Békásmegyer, 40 néző. Játékvezetők: Nagy P., Román
Honvéd Zrínyi: Lakatos D., László Zs., Váradi, Kiss V., Juhos, Nagy Cs. Csere: Ehmann (liberó), Horváth O., Paholcsek, Sipos N. Edző: Kovács István
Kazincbarcika: Baglyos V., Lovász, Medve, Nánássy N., Baglyos B., Bányi. Csere: Rostás (liberó), Balogh C., Nánássy E. Edző: Juhász Krisztián

Az eredmény alakulása. 1. játszma (25 perc): 2:1, 8:8, 11:15, 16:19, 19:21. 2. játszma (25): 2:4, 6:11, 12:14, 19:18, 22:20. 3. játszma (20): 3:1, 10:5, 12:7, 17:16, 19:19. 4. játszma (25 perc): 2:3, 9:6, 14:16, 18:18, 20:23

(forrás: zrinyivolley.shp.hu, nrck.hu)

Címkék: röplabda zrínyi honvéd kazincbarcika nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572464380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása