A Dunaferr SE 3:0-ra nyert a HPQ-Szeged otthonában a férfi Extraliga alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Érdekesség, hogy a veretlenül listavezető Kecskemétet a közelmúltban alaposan megszorongató csongrádiak ezúttal mindhárom szettet nagyon simán vesztették el.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, de hamar rátalált pontos játékára a Dunaferr, amely 4:2 után pillanatok alatt megfordította az eredményt, s fokozatosan elhúzva ellenfelétől, már a szett második technikai szünete előtt olyan előnyre tett szert, amelyből nyugodtan építkezhetett (8:14). A hazaiak persze próbálkoztak, de a Dunaújváros könnyedén tudta tartani öt-hatpontos vezetését, s végül simán behúzta az első felvonást (19:25, 0:1).

A második etap hasonlóan alakult, mint a megelőző, ugyanis a szegediek csak a szett elején tudták tartani a Dunaferr tempóját, amely az első technikai szünethez három-, a másodikhoz hatpontos előnnyel érkezett, s mivel a vezetést a folytatásban is tovább tudta növelni, alig ötvenpercnyi játékot követően már 0:2-es állást mutatott az eredményjelző (16:25).

Ilyen előzmények után a harmadik játszma sem ígérkezett túl nehéznek, s mint kiderült, nem is kellett csalódnia a Dunaferrnek, amely ebben a részben már esélyt sem adott ellenfelének. A vendégcsapat a játék minden elemében felül tudta múlni vetélytársát (12:25), így a hazai 3:0 után idegenben is könnyedén győzte le ellenfelét, s továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki táblázaton.

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 8. forduló

HPQ-Szegedi RSE – Dunaferr SE 0:3 (–19, –16, –12)
Szeged, 250 néző. Játékvezetők: Hóbor, Bátkai-Katona
Szeged: Torma, Bitó, Makhult, Filius, Bondor, Babanyecz. Csere: Csányi R. (liberó), Mészáros P., Posztós. Játékos-edző: Mészáros Péter
Dunaferr: Tomanóczy, Tóth A., Lukács A., Hatvany A., Bokor E., Szabó B. Csere: Pápai (liberó), Dávid Cs., Szűcs Á., Johansson. Edző: Ruffing Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Szégyellem magam egy-két játékos helyett.
Ruffing Péter: – A tartalékos hazaiak ellen kötelező győzelmet arattunk.

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: szeged dunaújváros röplabda dunaferr extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172463571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása