Duplaforduló lévén a pénteki kör után vasárnap is pályára lépnek a női Extraliga csapatai. Az alapszakasz tízedik fordulója is tartogat olyan rangadókat, amelyeknek a végeredménye megjósolhatatlan, ugyanakkor kulcsfontosságú lehet a legjobb négy közé kerülés szempontjából. Beharangozó!

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(november 21. vasárnap, 15 óra)
Sokan talán csak legyintenek, mondván, ez lesz a forduló legsimább mérkőzése, de akár csak egy pillanat erejéig érdemes belegondolnunk, hogy a több korábbi alapemberüket nélkülözni kénytelen szabolcsiak három szetten keresztül jól teljesítettek a pénteki meccsükön, ráadásul az NRK ellen játszottak, tehát utazniuk sem kellett. Ugyanakkor a Vasas odahaza 3:0-ra kikapott az örökrangadón a BSE-től, s ez nem csak az eredmény, hanem a lélektan szempontjából is igencsak rosszul jött az óbudaiak számára. Ha ehhez a buszozás fáradalmait is hozzávesszük, máris kiderül, hogy talán mégsem lesz ez olyan sima...

Tippjeink
Kovács Gábor: 1:3
Rodics Dániel: 2:3

BÉKÉSCSABAI RSE – NRK-NYÍREGYHÁZA
(november 21. vasárnap, 17 óra)
Az őrület akkor kezdődött, amikor az addig nyeretlen Békéscsaba 3:1-re nyert az addig veretlen Nyíregyháza otthonában. A szabolcsiak a legutóbbi duplakört két vereséggel abszolválták, és bár most az első találkozóra nem kellett utazniuk, a városi ellenfél Főiskola SE elleni négyjátszmás találkozó helyenként igencsak szorosan alakult, tehát nem volt kifejezetten pihentető. A békéscsabaiak kikaptak Székesfehérváron, de a tabellát és az alapszakasz további programját elnézve még mindig van esélyük becsúszni a legjobb négy közé. Kérdés, hogy hisznek-e benne, és tesznek-e érte. Gyanítjuk, hogy igen...

Tippjeink
Kovács Gábor: 0:3
Rodics Dániel: 3:1

BSE-FCSM – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(november 21. vasárnap, 17 óra)
A két csapat eddigi szereplése alapján egyesélyesnek tűnik a találkozó, és bizony a gödöllőiek jó játéka kell ahhoz, hogy vasárnap vérbeli rangadót lásson a városmajori csarnok közönsége. Kérdés, hogy az Újpestet helyenként pontos, hatékony, fantáziadús, tetszetős, néhol viszont nyögvenyelős, döcögős játékkal legyőző Gödöllő, vagy az örök rivális Vasasos ismét átgázoló BSE lesz-e mentálisan és fizikálisan felkészültebb.

Tippjeink
Kovács Gábor: 3:1
Rodics Dániel: 2:3

ÚJPESTI TE – MÁV ELŐRE SC
(november 21. vasárnap, 17 óra)
Egy újabb megjósolhatatlan kimenetelű csata! A fővárosiak a Békéscsaba és a Vasas elleni bravúrgyőzelmek után legfőképpen pontatlan nyitásfogadásuk miatt kikaptak Gödöllőn, ebben a játékelemben tehát mindenképpen jelentős javulásra lesz szükségük 48 óra alatt. A fehérváriak eddigi teljesítménye igencsak felemás, de az kétségtelen, hogy a jelenlegi szezonban immár idegenben is nagyon veszélyesek. Szintén egy olyan találkozó, amelynek a végeredménye valószínűleg befolyásolni fogja a legjobb négy közé kerülést. A közelmúltbeli forma hazai-, a pénteki játék vendégsikerre enged következtetni.

Tippjeink
Kovács Gábor: 2:3
Rodics Dániel: 3:2

A női Extraliga adatbankja ide kattintva megtekinthető!

Az állás 9 forduló után
1. BSE 17 pont (26:6)
2. Vasas 15 pont (18:12)
3. NRK-Nyíregyháza 15 pont (21:15)
4. Gödöllő 14 pont (22:14)
5. MÁV Előre 13 pont (17:20)
6. Újpest 13 pont (16:20)
7. Békéscsaba 12 pont (13:21)
8. Nyíregyházi Főiskola 9 pont (2:27)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr102460424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása