Megőrizte veretlenségét a férfi NB I-ben listavezető Dág, hiszen az alapszakasz tízedik fordulójában 3:0-ra nyert hazai pályán a Szolnoki RK-SI ellen.

A meccs előtti rögtönzött matekóra során kiderült, hogy a tabella jelenlegi állása szerint a Szolnoknak a Csepel otthoni legyőzésén kívül egy bravúrra (vagy fővárosi riválisa botlására) is szüksége van az Extraligába való visszajutás kiharcolásához.

Ennek szellemében kezdett a megszokott liberója, Gulyás Ferenc nélkül játszó vendégcsapat, amely Bodonyi Ákos és Tarjányi Tibor pontjaival rögtön ellépett a veretlenül listavezető Dágtól (0:3). Az ismét elsőszámú ütőjátékosukat, Oszuska II Zoltánt nélkülöző hazaiak gyorsan kapcsoltak, és jó blokkokkal, valamint védhetetlen ütésekkel megfordították az állást (7:5). A center, Szauter Péter remekelt ebben az időszakban, de a többiek jó teljesítménye is kellett a vezetés magabiztos megőrzéséhez. A feladó, Oszuska Gábor például ászt nyitott, és remekül irányította együttesét, a liberó, Bársony Tamás pedig hátul fogott meg minden labdát. Bodonyi Ákos ászszervájával és Csépke Gábor blokkjával zárkózott a Szolnok, ezért Szauter Ferenc, a Dág edzője időt kért (13:12). A rutinos Zirigh Balázs pontjára Szöllősi Tamás válaszolt, igazán élvezetes, színvonalas és izgalmas volt a játék!

A második technikai szünetre ismét nőtt a különbség a hazaiak javára (16:13), sőt a differencia két szolnoki rontás és Szauter Péter sánca nyomán tovább nőtt, Juhász György edző előbb feladót cserélt, Bede Gábor helyett az utánpótlás-válogatott Tóth István lépett pályára, majd időt kért (19:13). Jánossy Bálint ejtésből is eredményes volt, ebben a szakaszban elúszott a szett a szolnokiak számára. A végjáték nagyon sima volt, parádésan sáncolt és mezőnyözött a házigazda (23:15). Az első játszmát a kiválóan játszó Szauter Péter ásznyitása zárta le (25:17, 1:0).

A listavezető lendülete a szünetben sem tört meg, a Szolnok lelkesedése pedig visszatért, így a második rész eleje is látványos röplabdát hozott. Hazai oldalon a Horváth Gábort váltó fiatal Szombath Szabolcs két ásznyitással mutatkozott be, Juhász György gyorsan időt is kért (5:2). Igen ám, de nagyon úgy tűnt, hogy a házigazda ezúttal is megállíthatatlan, Szombath remek nyitásaira alapozva, Jánossy és Szauter révén folyamatosan szerezte pontjait (8:3). Zirigh Balázs is ászt nyitott, teljes mértékben irányította a játékot a hazai csapat, és egy pillanatra sem engedte át a kezdeményezést ellenfelének (13:7). Tarjányi Tibor jó megmozdulásai tartották a lelket a szolnokiakban, de ez a játszma még korábban eldőlt, mint az előző. A folytatásban sem változott a játék képe, a különbség nagyjából állandósult, de végig a Dág akarata érvényesült, s a második játszma is ugyanolyan simán ért véget, mint az első (25:17, 2:0).

Szolnoki hibával kezdődött a harmadik felvonás, és ez nem sok jót sejtetett a vendégek számára. Továbbra is Tarjányi volt a legmegbízhatóbb ember a látogatóknál, de ez támadásban sem volt elég, védekezésben meg pláne. Csépke Gábor remek nyitását Kovács Sándor jól használta ki, ettől lendületbe kerültek a szolnokiak, és szorossá tudták tenni az állást. Bodonyi Ákos ejtett, a túloldalon Pollák Ferenc ütése súrolta a sáncot, így a hazaiak vezettek az első technikainál (8:7). A fiatalok közül Krupánszki is pályára lépett a Dág színeiben, s ő is ponttal mutatkozott be. Tarjányi megállíthatatlan volt, hazai részről pedig Szauter Péter termelte ekkor a pontokat. Rása Alex rálépett a vonalra nyitás közben, Pollák Ferenc viszont szerencsés pontot szerzett, Juhász György időt kért, majd Krupánszki ásznyitása után jött a második kötelező szünet (16:12).

Ajándékpontokkal segítette riválisát a Szolnok, pedig ezt a szettet igazán szorossá tehette volna. De nem tette, a folytatásban ugyanis Pollák Ferenc triplájával tovább növelte előnyét a Dág. Tarjányi Tibor ütése szélesnek bizonyult, talán ez volt az első rontása a meccsen, edzője ezúttal is időt kért. A hajrában Szauter Péter előbb pontosan ejtett, majd pontatlanul ütött, de az utolsó labdamenetben nem hibázott, így a listavezető Dág 61 perc alatt győzött (25:21, 3:0), és továbbra is veretlen az NB I-ben!

A mérkőzés legjobbja
Nehéz választani, ugyanis sok jó teljesítményt hozott a meccs. A győztes hazaiak közül Jánossy Bálint és Pollák Ferenc is kiválóan röplabdázott, mindketten hatékonyan támadtak. Zirigh Balázs támadásban és mezőnyben is rendkívül magabiztos pontja volt együttesének, a feladó, Oszuska Gábor remekül osztogatott. A center, Horváth Gábor blokkban és ütésben is kitűnt a mezőnyből, a liberó, Bársony Tamás pedig a hátsó alakzatot erősítette kiválóan. A mérkőzés legjobbja ezúttal a center, Szauter Péter volt, aki végig nagyszerűen röplabdázott, élmény volt nézni a játékát támadásban és védekezésben is. Ezen kívül 15 pontjával ő volt a mezőny legeredményesebbje is. A szolnokiak részéről hatalmas dicséret és elismerés illeti Tarjányi Tibor lelkes, pontos, hatékony játékát.

Sok edzés, egyenlő sok győzelem!
A tízedik forduló után is veretlen a Dági KSE a férfi NB I-ben! Mindegy, hogy otthon, vagy idegenben játszik a csapat, és az sem számít, ki az ellenfél, a Dág eddig mindig nyert! De mi a siker titka? „Ebben a mezőnyben messze mi edzünk a legtöbbet – mondta Oszuska I Zoltán, az együttes edzője. – Viszonylag régóta együtt játszik a csapat, és a fontos meccseken magunkhoz képest viszonylag jól játszottunk. Ez nyilván a nagycsapatok ellen kevés lesz. Mi edzünk minden nap, a többiek szerintem nem, és a nyitásfogadásunk elég stabil, így a magassági hátrányunk, ami megvan a Csepellel és a Szolnokkal szemben is, az ledolgozható.”

NB I, férfiak, alapszakasz, 10. forduló

Dági KSE – Szolnoki RK-SI 3:0 (17, 17, 21)
Dág, 70 néző. Játékvezetők: Vári, ifj. Szabó P.
Dág: Oszuska G. 4, Horváth G. 7, Zirigh 6, Jánossy 12, Pollák 11, Szauter P. 15. Csere: Bársony (liberó), Szombath Sz. 2, Krupánszki 2. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Szolnok: Bede 3, Kovács S. 4, Bodonyi 5, Tarjányi 14, Szöllősi 6, Csépke 4. Csere: Rása G. (liberó), Tóth I., Rása A. Edző: Juhász György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 13:12, 19:13, 23:15. 2. játszma: 8:3, 16:8, 21:14. 3. játszma: 8:7, 16:12, 23:18

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oszuska I Zoltán: – Nem láttam simának a meccset, jó adottságú csapat a Szolnok, de valahogy nincs most úgy együtt, mint mi. Már nagyon sokszor megvertük őket, és ma egy picit hitetlenül játszottak. A bemelegítéskor látszott, hogy fizikai fölényben vannak velünk szemben. Nagyobbak, erősebbek, de a nyitásfogadásuk szerencsénkre elég gyenge volt
Juhász György: – Nagyon gyáván és bután röplabdáztunk, ráadásul semmit nem valósítottunk meg abból, amit az öltözőben megbeszéltünk. Nem elég a gyenge támadójáték, védekezésben is szinte a nullával volt egyenlő a teljesítményünk.

Kodolányi-Masita FRKE – Debreceni EAC 3:0
Sümegi RE – Nyíregyházi FRK 3:0

Címkék: szolnok röplabda dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr892461525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása