A Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1-re kikapott Ausztriában, az Aon hotVolleys Wien vendégeként a férfi CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén. A játszmagyőzelem azt mutatja, hogy egyáltalán nem lehetetlen a továbbjutás kiharcolása a magyar csapat számára hazai pályán.

Peter Kleinmann, a hotVolleys menedzsere: – A második szettben rövidzárlatunk volt, de összességében sem játszottunk jól. A blokkjainkra nem lehet panasz, de rengeteg nyitást rontottunk. A győzelem ellenére nem vagyok elégedett.

Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője: – Szoros, kemény meccs volt egy erős, profi csapat ellen. Úgy jöttünk le a pályáról, hogy nem biztos, hogy kiesünk, tehát otthon tudunk nyerni és bármi lehet. Kicsit hullámzó volt a játék, az elején nem találtuk el a szervairányokat, a második szettben viszont igen. Akár győzhettünk volna a harmadik, negyedik játékrészben, de voltak kisebb hullámvölgyeink, a harmadikban a feladó részéről, a negyedikben pedig az ütésvédésben pattogott le a labda rólunk néhányszor, ezeket meg kellett volna fogni. Ilyen szinten pedig ilyen kis dolgokon múlik a dolog. Azt gondolom, elég jól védekeztünk sáncban, a legjobb játékosaikat nagyjából meg tudtuk tartani. De hát otthon ez egy jó csapat, egy jó közönséggel, jó hangulattal. A mérkőzés egyébként színvonalas volt, hosszú labdamenetekkel. Hazai pályán elég akár 3:2-re nyernünk, ha az aranyjátszmát megnyerjük. Az osztrákoknak mindent elő kellett venniük, hogy meg tudjanak bennünket verni: háromszor is változtattak felállást, a támadónyitásokról leálltak. Elég sok mindent újítaniuk kellett, hogy legyőzzenek minket.

A visszavágót november 25-én, csütörtökön, 18 órakor rendezik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) ismét megváltoztatta a továbbjutással kapcsolatos szabályt a nemzetközi kupákban. Az új rendelkezés szerint a játszmaarány és a pontarány sem számít, ha nem ugyanaz a csapat nyeri a párharc mindkét meccsét, aranyjátszma dönt a továbbjutásról!

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzés

Aon hotVolleys Wien (osztrák) – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1 (19, –14, 16, 21)
Bécs, 700 néző. Játékvezetők: Christensen (dán), Krticka (cseh)
Legeredményesebb játékosok: Laimer 24, Nemec 12, Frühbauer 11, illetve Csala 14, Dorcsák 11, Farkas P. 11

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda wien hotvolleys cev kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr462458489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása