A Kaposvári RSE 3:0-ra kikapott ifj. Grózer György csapata, a lengyel Asseco Resovia Rzeszów otthonában a férfi CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

A minden igényt kielégítő reggeli után, egy kis városnézés következett – ami kimerült a csarnokhoz vezető út megtekintésében – és megérkezett a kaposvári küldöttség a mérkőzés helyszínére. Ha eddig nem lett volna világos, hogy egy igazi európai sztárcsapattal mérkőzik a magyar bajnok, akkor a létesítményből és a készülődésből már biztossá vált. A több mint ötezer férőhelyes csarnokban, ahol 3760 helyet a bérletes nézők foglalnak el, már a délelőtti edzés előtt nagyban folyt a munka. Ketten-hárman a magasban lévő reklámtáblákról távolították el a takarófóliákat, ketten pedig a műanyag székeket törölgették nagy gondossággal, sőt a játéktéren a vonalakat is újraragasztották. Az átmozgató jellegű edzés után az ebédhez felszolgált spenótos tészta nem minden játékosnak nyerte el a tetszését, de mindenki teli hassal tért pihenőre.

A mérkőzés előtt nagyjából annyi rendőr készülődött a környéken, mint Kaposváron egy Fradi elleni focimeccs előtt, a csapat busza némi nehézségek árán tudott a részére fenntartott parkolóba jutni, de a csapathoz csatlakozó lengyel származású egykori kaposvári kosaras segítségével ez az akadály is elhárult. A rendezőkhöz nem tudtak a kaposváriak olyan kéréssel fordulni, ami ne teljesült volna néhány percen belül, minden feladathoz volt legalább egy ember, nagyjából másfél tucatnyian sürgölődtek, forgolódtak a teremben.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz ellenfele a Kaposvárnak, de aztán egy remek AC/DC nótára bemasírozott a lengyel csapat, amely a melegítés első részét, a ,kisebbik  – nagyjából kaposvári léptékű – teremben végezte, mint ahogy erre a két, amúgy nagyon vidám játékvezető a technikai értekezleten engedélyt adott.

Jól kezdtek a házigazdák, közel teltház előtt, és a csapat színeibe öltözött dobos szurkolótábor biztatása mellett. A mérkőzés első kaposvári pontját Szabó Alpár szerezte egy remek centertámadás után. Az első tapsot is megkapta a vendégegyüttes, miután Hoboth Ákos saját testi épségét és egy reklámtáblát nem kímélve mentett egy labdát. A megilletődött Deák Márkot elég hamar lekapta a pályáról Kántor Sándor edző, de a hazaiak továbbra is szinte hiba nélkül játszottak, a kaposváriak pedig továbbra sem találták a helyüket az óriási csarnokban és a szurkolók által keltett nagy hangzavarban. A drukkerek nagyon sportszerűen minden jó magyar megmozdulást is megtapsoltak. A várakozásnak megfelelően nagyon simán behúzta az első szettet a Rzeszow.

A második játszma Kaszap Tamás ásznyitásával kezdődött, de sokáig nem örülhetett a vezetésnek a Kaposvár. A nyitásfogadások továbbra sem voltak pontosak, így a játék képe nem változott, de azért már több jó megoldást produkáltak a látogatók. Bátrabban és eredményesebben játszott a somogyi csapat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 18:15-nél sikerült megközelítenie ellenfelét. Gergye Roland váltotta Hoboth Ákost, és a hazaiak is cseréltek kettőt. A magyarok továbbra is sok nyitást rontottak, és a jó szervák sem voltak igazán hatásosak, így nem sikerült közelebb kerülni a lengyelekhez, és a második szettet is megnyerték a házigazdák.

Ismét jól kezdett a magyar bajnok, és sikerült tartania a lépést ellenfelével, majd Gergye Roland szorult kisebb ápolásra. Kaszap Tamást váltotta Laszczik Iván, és a hazaiak mestere is cserélt. A lengyelek remekül variálták támadásaikat, de így is sikerült 14:13-nál utolérni az öt idegenlégióssal és két hazai játékossal felálló vendégeket. A folytatás már nem alakult ilyen jól, a Rzeszów igazolta, hogy nem véletlenül áll a lengyel bajnokság második helyén, és végül az elvárásoknak megfelelően hozta a mérkőzést.

Sokat nem kesereghet a kaposvári csapat, hiszen a csütörtök reggelig tartó utazás után pénteken fontos mérkőzést játszik a Közép-európai Ligában, hazai pályán a szlovén Anhovo (Kovács I Zoltán együttese) ellen. A nagyon sportszerű és hozzáértő lengyel közönség nemcsak saját csapatát, hanem az olykor látványos megoldásokat produkáló és jól küzdő kaposvári csapatot is vastapsban részesítette.

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzés

Asseco Resovia Rzeszów (lengyel) – Kaposvári RSE 3:0 (13, 19, 19)
Rzeszów, 4700 néző. Játékvezetők: Gargasas (litván), Anderson (orosz)
Rzeszów: Millar 7, Cernic 11, Akhrem 9, Baranowicz, ifj. Grózer 20, Perlowski 4. Csere: Ignaczak (liberó), Ilic, Grzyb 4, Buszek, Jozefacki 3. Edző: Ljubomir Travica
Kaposvár: Hoboth Á. 1, Csoma 6, Németh F. 11, Kaszap 3, Bagics Balázs 8, Szabó A. 2. Csere: Deák (liberó), Dömötör, Gergye 1. Edző: Kántor Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:0, 8:2, 16:4, 20:10. 2. játszma: 0:1, 4:1, 8:2, 8:2, 12:4, 17:11, 18:14, 22:18. 3. játszma: 0:1, 3:2, 5:5, 8:7, 12:10, 14:13, 20:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ljubomir Travica: – Nagyon sok sérült játékosunk van és megpróbáltam őket pihentetni, de ennek ellenére a legjobb csapattal álltunk fel. Nem értettem, hogy az elején miért játszott ilyen sok hibával a Kaposvár, az első szettet nagyon könnyen nyertük, és nehéz volt a játékosok figyelmét fenntartani. Ez csak az első felvonás volt.
Kántor Sándor: – Az első szettben szerintem a játékosok nagy része megilletődötten állt a pályán, sokan nem játszottak még ennyi néző előtt. Amikor felszabadultabban tudtunk játszani akkor már jobban tetszett, amit láttam, próbáltam azoknak lehetőséget adni, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb regenerálódni tudjunk a pénteki, Anhovo elleni találkozó előtt.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) ismét megváltoztatta a továbbjutással kapcsolatos szabályt a nemzetközi kupákban. Az új rendelkezés szerint a játszmaarány és a pontarány sem számít, ha nem ugyanaz a csapat nyeri a párharc mindkét meccsét, aranyjátszma dönt a továbbjutásról!

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló
1. mérkőzések
Asseco Resovia Rzeszów (lengyel) – Kaposvári RSE 3:0
November 18. csütörtök, 20.15: Aon hotVolleys Wien (osztrák) – Kalo-Méh-Kecskeméti SE
Visszavágók
November 25. csütörtök, 18 óra: Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Aon hotVolleys Wien
November 25. csütörtök, 18 óra: Kaposvári RSE – Asseco Resovia Rzeszów

Magyarok: egy vereség, két győzelem
A CEV Kupában Dávid Zoltán csapata, a román CVM Tomis Constanta 3:0-ra kikapott a német SCC Berlin otthonában, Kovács I Zoltán csapata, a szlovén Salonit Anhovo viszont óriási csatában verte hazai pályán a román Dinamo Bukarestet. A Challenge Kupában Koch Róbert együttese, az osztrák Aich/Dob nagy fölénnyel nyert a szintén a Közép-európai Ligában szereplő horvát Marina Kastela ellen.

CEV Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzések
SCC Berlin (német) – CVM Tomis Constanta (román) 3:0 (25:21, 25:13, 25:16)
OK Salonti Anhovo Kanal (szlován) – Dinamo Bucuresti (román) 3:2 (–22, 22, –21, 25, 15)
Challenge Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzés
OK Mladost Marina Kastela (horvát) – SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák) 0:3 (–13, –18, –18)

A CEV Kupa honlapja ide kattintva megtekinthető!

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda rzeszów cev kupa grózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr262455645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása