Légiós-körkép november 17.

 2010.11.17. 19:18

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki alapszakasz ötödik fordulójában 3:0-s győzelem az újonc Cankaya Belediyesi Anka otthonában. A kolumbiai Liberman Cristhofer Agamez Urango még mindig hiányzik sérülés miatt, így Mészáros Dömötör ezúttal sem a megszokott helyén, nyitásfogadó-négyesütőként szerepelt, hanem feladóátlóként. Végigjátszotta a találkozót, 13 pontot szerzett, ezzel a mezőny második legeredményesebbje volt. Statisztika itt!
A Challenge-kupa második fordulójának első meccsén nagy meglepetésre csak jelentős erőfeszítések árán, 144 perc tiszta játékidő alatt tudtak nyerni a törökök: Marchiol Vodi Prvacina (szlovén) – Arkas Izmir 2:3 (23, 21, –24, –25, –9). Pedig ezúttal már Urango is pályára léphetett! Mészáros hat pontot szerzett.

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnokság alapszakaszában az elmúlt hétvégén szünet volt, nem rendeztek mérkőzéseket. A Bajnokok Ligájában azonban bemutatkozott a csapat, méghozzá a görög Panathinaikosz elleni idegenbeli sikerrel. A mezőny legeredményesebbje a 20 pontos Veres volt. A meccsről szóló cikket ide kattintva elolvashatják! Statisztika ide kattintva! A mérkőzés teljes felvétele ide kattintva! Képgaléria ide kattintva!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójában 3:1-es győzelem a Dinamo Bucuresti otthonában. A címvédő zilahi együttes továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.
A Bajnokok Ligája első fordulójában felemás meccset játszott a román csapat. Pozitívumként említhető, hogy hazai pályán teltház volt és remek hangulat, valamint az is, hogy az első és a második szettben méltó ellenfele volt a Zalau a világ egyik legerősebb klubcsapatának, a lengyel Belchatownak. Érdekesség, hogy a 3:0-s vereség ellenére Nagy Péter volt a mezőny legeredményesebbje (20 pont)! Rajta vkívül Geiger András is kezdett a románoknál, 13 pontjával a mezőny harmadik legeredményesebbjének bizonyult. Németh Szabolcs csereként állt be, három pontot szerzett. Statisztika itt! Fotógaléria itt!

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójában 3:1-re nyert a nagybányai csapat odahaza a Piarta Neamt ellen. A magyar feladó együttese a hatodik helyen áll a tabellán.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A Közép-európai Liga alapszakaszának hetedik fordulójában meglepő vereséget szenvedett a csapat hazai pályán a horvát OK Mladost Marina Kastela ellen (0:3). A magyar center végigjátszotta a találkozót, hét pontot szerzett. Statisztika itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszának hetedik fordulójában meglepően simán nyertek az osztrákok a szlovák VK Chemes Humenné otthonában (3:0). A magyar feladó végig a pályán volt, két pontot szerzett. Statisztika itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Közép-európai Liga szuperrangadóját rendezték az alapszakasz hetedik fordulójában, a Tirol a címvédő szlovén ACH Volley Bled otthonába látogatott. A két Bajnokok Ligája-résztvevő együttes csatáját a hazaiak nyerték 3:0-ra, Mózer az első és a második szettben kezdő volt, a harmadikban nem, de csereként akkor is beküldték. Négy pontot szerzett. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában 3:2-es vereség hazai pályán a Piacenza elleni rangadón. A magyar játékos egyszer állt be csereként, szerválni. Pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): Az élvonal alapszakaszának negyedik fordulójában 3:2-es vereség Modenában. Baróti ezúttal csereként kétszer lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A közelmúltban két meccset is játszott a csapat a bajnokság alapszakaszában. Az ötödik fordulóban 3:2-re nyert a VCO Berlin otthonában, a hatodik körben viszont otthon kapott ki 3:0-ra a Bajnokok Ligája-résztvevő Generali Haching együttesétől. Érdekesség, hogy utóbbi találkozón a rutinos ellenfél mindössze hét alkalommal szervált a magyar liberóra!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Az elmúlt hétvégén a csapat nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Az egyetemi bajnokságban négy meccs után négy győzelemmel, játszmaveszteség nélkül csoportja első helyén áll a csapat.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában 3:0-s hazai győzelem a Maliye Milli Piyango ellen. A négy külföldi közül ezúttal is a szerb olimpiai bajnok center, Andrija Geric maradt ki a keretből, a szerb Ivan Miljkovic, a horvát Tomislav Coskovic és a kubai Leonel Marshall végigjátszotta a találkozót. Statisztika itt! Képgaléria itt!

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:2-es hazai győzelem a Sm'Aesch Pfeffingen ellen. A magyar játékos húsz pontot szerzett, együttese a negyedik helyen áll a tabellán. A meccs fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög) és Kiss Katalin (AEK Athén, görög): Az elmúlt hétvégén sem volt bajnoki forduló Görögországban.

Héjjas Valéria (Nantes, francia): Az alapszakasz hetedik fordulójában 3:2-re nyert a csapat a Béziers otthonában. A térdműtétje után lábadozó magyar játékos az eddigiekhez hasonlóan ezúttal sem lépett pályára. Statisztika itt!

Kriegel Éva (Union Stade Francais Saint Cloud, francia): Továbbra is nyeretlen a párizsi csapat a bajnokságban. A fővárosiak a hetedik fordulóban otthon kaptak ki (0:3) az ASPTT Mulhouse VB együttesétől. A magyar játékos mindhárom szettben csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Dobi Edina (New Orleans Privateers, amerikai): A csapat számára már véget ért a szezon.

Molnár Hajnalka (Memphis Tigers, amerikai): A közelmúltban két meccset játszott a csapat, és mindkettőt elvesztette. Előbb 0:3 a Tulane ellen, majd 1:3 a Southern Miss ellen. A magyar feladó mindkét találkozón egy pontot szerzett.

Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders, amerikai): A nagyszerű győzelmi sorozat tovább tart: az együttes az elmúlt 22 mérkőzéséből 21-et megnyert! Ezúttal a Western Kentucky ellen nyert a csapat 3:0-ra, Szívós nyolc pontot szerzett. Statisztika itt!

Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams, amerikai): Ismét egy vereség és egy győzelem a csapat közelmúltbeli mérlege. A William&Mary együttesétől kikapott (2:3), a Hampton ellen viszont nyert (3:0) a Rams. A magyar röplabdázó az első meccsen nem játszott, a másodikon csereként lépett pályára, négyszer volt eredményes.

Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats, amerikai): A múltkor ugyan megszakadt az együttes rossz sorozata (győzelem nyolc vereség után), a folytatásban megint jött két kudarc. Előbb 0:3 a Nebraska ellen, majd 1:3 a Baylor ellen. A magyar játékos előbb kilenc, majd öt pontot szerzett. A Baylor elleni meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának ötödik fordulójában 3:1-es vereség Parmában. Nagy 16 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának ötödik fordulójában 3:1-es vereség az RDM Pomezia Roma otthonában. A magyar center hat pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság a világbajnokság miatt csak november 28-án kezdődik. A Round Robin League elnevezésű előszezon negyedik hétvégéjén a Novara nem lépett pályára.

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német), Bognár Krisztina (SC Potsdam, német) és Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A német bajnokság alapszakasza a női világbajnokság miatt november 20-án kezdődik.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztályú csapat a bajnoki alapszakasz hatodik körében szabadnapos volt.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A hat forduló után veretlen csapat az elmúlt hétvégén nem lépett pályára a bajnokságban.

Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikai): Vereség Forman korábbi csapata, a Mississippi ellen (2:3). Statisztika itt! Képgaléria itt!

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr492455627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása