Újabb hétvége, újabb duplaforduló a női Extraligában! Kezdésnek pénteken rögtön itt az alapszakasz kilencedik köre, amelyben valamilyen szempontból mind a négy párosítás rendkívül érdekesnek ígérkezik, így szinte nem is lehet rosszul választani a meccsek közül. Városi rangadó, élesedő harc a négybe jutásért, fővárosi örökrangadó – lesz itt minden, mint a búcsúban! Beharangozó!

MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC – BÉKÉSCSABAI RSE
(november 19., péntek, 18 óra)

Két tizenegy pontos álló csapat találkozik Székesfehérváron, így mindekét együttes számára rendkívüli fontosságú a soron következő mérkőzés, hiszen aki itt veszít, az nagy valószínűséggel elbúcsúzhat a négy közé jutástól. A fehérváriak az előző fordulóban újabb emlékezetes vereséget szenvedtek (a döntő szettben 10:3-ról és 14:11-ről kaptak ki Nyíregyházán az NRK vendégeként), míg a viharsarkiak sorsa épp ellenkezően alakult – némi meglepetésre 3:2-re legyőzték az esélyesebb Gödöllőt. A két csapat idei első találkozóján a fehérváriak 3:1-re nyertek idegenben, így a csabaiakat a visszavágás vágya is fűtheti. Furcsa a békéscsabaiak helyzete, hiszen a nagy távolság, ami általában nekik jelent előnyt, most számukra jelenthet hátrányt – pénteken, egy hét iskola után kell a fiatalokkal több mint három órát utazni a meccs helyszínére. Ez biztosan nem fogja megkönnyíteni a dolgukat. A másik oldalon kérdéses, hogy mennyire sikerült a játékosoknak feldolgozniuk a nyíregyházi vereséget. Ha sikerült, akkor jó eséllyel javíthatnak az akkori eredményen, és életben tarthatják a négy közé jutásról szövögetett álmaikat.

Tippjeink
Rodics Dániel: 3:1
Kovács Gábor: 3:1

NRK-NYÍREGYHÁZA – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(november 19., péntek, 18 óra)

Ismét elérkeztünk a nyíregyházi városi rangadóhoz, amelyen ezúttal jóval egyértelműebbek az esélyek, mint a két csapat első őszi találkozóján. Az ezúttal hazai pályán játszó NRK a harmadik helyen áll a tabellán, legutóbb hatalmas küzdelemben, kezdőfeladója, Erdős Zsófia nélkül verte meg a MÁV Előrét, így önbizalommal telve várhatja a pénteki derbit. Katona Brigitta és Kapuvári Melinda hétről-hétre remekül játszik, és a többiek is kiválóan képesek akár a padról is beszállni, ha úgy hozza a sors. Ezzel szemben a túloldalon a szezon kezdete óta rengeteg a sérülés, a betegség, ráadásul Kovács Zsuzsanna és Lévai Gabriella anyai örömök elé néznek, így a folytatásban rájuk sem számíthat a Kolozsi János vezette edzői stáb. Azt kell mondanunk, az októberi találkozóhoz képest, amikor a „kis” Nyíregyháza igencsak megizzasztotta a „nagy testvért”, ezúttal a szettgyőzelem is bravúr lenne a Főiskolától.

Tippjeink
Rodics Dániel: 3:0
Kovács Gábor: 3:0

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – ÚJPESTI TE
(november 19., péntek, 18 óra)

Ismét egy olyan találkozó, ami roppant fontos mindkét csapat számára, hiszen a két együttesnek jelenleg pontosan ugyanannyi pontja van, és a Gödöllő csak jobb szettarányának köszönhetően előzi meg fővárosi riválisát. Az előző körben az UTE remek győzelmet aratott a Vasas ellen, így Farkas Mihály együttese megszerezte első idei bravúrnak számító győzelmét – ez hatalmas önbizalmat adhat a lányoknak a folytatásra. Nagy kérdés, hogy a Vasas ellen megsérülő Rácz Márta vállalni tudja-e a játékot pénteken, hiszen nélküle minden bizonnyal sokkal nehezebb dolga lesz az Újpestnek a Gödöllő otthonában. Hazai oldalon fájó vereségen van túl a csapat, hiszen előzetesen a békéscsabai kudarc nem volt beszámítva Deme Gábor edző terveibe – az ilyen jellegű vereség ráadásul rövid időn belül a második volt, hiszen nem olyan régen a Székesfehérvártól is kikaptak hazai pályán. A sorminta alapján ezúttal győznie kell a Gödöllőnek, hiszen a két vereség között bravúrgyőzelmet arattak az NRK otthonában – nagy kérdés, hogy folytatódik-e a tendencia. Egy biztos: égető szüksége van a sikerre a Gödöllőnek, hiszen egy esetleges vereséggel komoly veszélybe kerülne a négy közé jutás. Ha ez a „kötelezőség-érzet” görcsösségbe megy át hazai oldalon, akkor nagyon érdekes találkozónak nézünk elébe…

Tippjeink
Rodics Dániel: 3:2
Kovács Gábor: 3:2

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – BSE-FCSM
(november 19., péntek, 18 óra)

Ismét csúcsderbivé nemesült a fővárosi örökrangadó, hiszen a jelenlegi állás szerint a listavezető a második helyezett otthonába látogat! Hatalmas mérkőzésre van tehát kilátás, hiszen mindkét együttesnek többszörösen is fontos a két bajnoki pont begyűjtése. A hazaiak kijavíthatják a tekintélyükön múlt héten, az UTE otthonában esett csorbát, míg a vendégek egy esetleges sikerrel biztosíthatják alapszakasz-elsőségüket. A két csapat októberi találkozóját a kevesebbet hibázó városmajoriak nyerték három szoros szettben, és talán egy árnyalattal most is ők az esélyesebbek, hiszen vezetik a tabellát, ráadásul ellenfelük vasárnap fájó vereséget szenvedett az Újpest otthonában. Nagy kérdés, hogy Jókay Zoltánnak mennyire sikerül rendet tennie a hazai fejekben, illetve hogy a fiatal játékosok mennyire tudják levetkőzni a Városmajorban mutatott görcsösségüket. Nagy szerep hárulhat a pályán és azon kívül is a keret két legrutinosabb játékosára, a hetek óta kiváló formát mutató csapatkapitányra, Takács Zsófiára, valamint a Vatai Gabriellára, hiszen nekik amellett hogy hátukon kell vinniük a csapatot, az öltözőben is tartani kell a lelket az esetleg gyengébben teljesítőkben, hiszen a BSE ellen mindenkitől szükség van a jó játékára! Vendégoldalon valószínűleg nem túl elrugaszkodott a jóslatunk, ha azt mondjuk, Sándor Renáta teljesítményén rendkívül sok fog múlni ezúttal is, de természetesen hiba lenne egy emberre kivetíteni a BSE idei remek szereplésének okait, hiszen ahhoz, hogy Sándor eredményesen tudjon támadni, bizony nagy szükség van a jó nyitásfogadásra, mezőnyözésre és feladásokra. Hatalmas derbire van kilátás, amin reméljük, ezúttal nem a hibák fognak előtérbe kerülni, hanem mindkét csapat tudásának legjavát fogja nyújtani – ennek azt hiszem, mi nézők örülnénk a leginkább.

Tippjeink
Rodics Dániel: 0:3
Kovács Gábor: 3:2

Női Extraliga-adatbankunkat ide kattintvanézheti meg!

Az állás 8 forduló után
1. BSE 15 pont (23:6)
2. Vasas 14 pont (18:9)
3. NRK-Nyíregyháza 13 pont (18:14)
4. Gödöllő 12 pont (19:13)
5. UTE 12 pont (15:17)
6. MÁV Előre 11 pont (14:19)
7. Békéscsaba 11 pont (12:18)
8. Nyíregyházi Főiskola 8 pont (2:24)

Címkék: máv székesfehérvár beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola brse női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr452454434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása