Soha nem vett még részt ennyi magyar röplabdázó egyidejűleg a férfi Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, mint a kedd este rajtoló szezonban! Hét honfitársunk közül hat a pályán belül (közülük hárman ugyanabban a csapatban), egy pedig a pályán kívül lehet főszereplő! Beharangozó!

Ha alfabetikus sorrendben haladunk, akkor a D-csoportban találjuk az idei első magyar BL-résztvevőt, illetve rögtön hármat is, hiszen a román bajnok Remat Zalau a szezon előtt Németh Szabolcsot és Geiger Andrást is leigazolta, majd az idény rajtja után Nagy Pétert is szerződtette. Az ellenfelek ismeretében szükség is volt az erősítésre, hiszen a zilahiak balszerencsések voltak, s a legerősebb csoportba kerültek. Ellenfeleik közül az elmúlt hat szezonban lengyel bajnok Belchatow tavasszal bronzérmes volt az elitsorozatban, az olasz bajnoki ezüstérmes Trentino az elmúlt két kiírásban megnyerte a BL-t, az elmúlt hat idényben német bajnok VfB Friedrichshafen pedig 2007-ben ünnepelhetett aranyérmet a legjobb klubcsapatok ligájában. Akkor, három évvel ezelőtt a Zalau egyik magyarja, Nagy Péter is a német csapatot erősítette, így ő a magyar röplabdasport eddigi egyetlen Bajnokok Ligája-győztes játékosa! Geiger Andrásnak még frissebb emlékei vannak a klubról, hiszen ő az elmúlt szezont töltötte a Friedrichshafen kötelékében, Németh Szabolcs a Moerser SC játékosaként pedig többször játszott a német bajnok ellen.

Csak néhány név ízelítőül a négy csapat keretéből. Belchatow: Antiga, Bakiewicz, Miguel Angel Falasca, Kurek, Mozdzonek, Jakub Novotny, Plinski, Winiarski, Wlazly, Woicki. Trentino: Birarelli, Juantorena, Kazijszki, Sala, Szokolov, Stokr, Zygadlo. Friedrichshafen: Bauer, Böhme, Joao Jose, Rosic, Trommel, Winters. Zalau: Adrian Feher, Geiger, Nagy, Németh, Raphael Florencio Margarido.

Valljuk be őszintén, ilyen erős riválisokkal szemben csekély továbbjutási esélyei vannak a zilahiaknak, de ha a magyar játékosok jó teljesítményt nyújtanak a sztárcsapatok ellen, előkelő riválisok megfigyelőinek figyelmét is felkelthetik, s ez mindenképpen motiváló tényező lehet számukra. A hazája bajnokságát pontveszteség nélkül vezető román együttes otthon kezdi a sorozatot, szerda délután a lengyeleket fogadja. A meccs élő közvetítése ide kattintva megtekinthető!

Az E-csoportban szereplő török bajnok Fenerbahce játékosait a legjobb négy közé kerülés motiválja a Bajnokok Ligájában! A vezetők nem teketóriáztak, a merész és nagyratörő tervekhez bombaerős keretet raktak össze. Demeter György edző csapatában két olimpiai bajnok szerb, Ivan Miljkovic és Andrija Geric, valamint a kubai Leonel Marshall és a horvát Tomislav Coskovic játszik. Őket kiváló török röplabdázók egészítik ki, és ha teljes a keret, s mindenkit elkerülnek a sérülések, betegségek, akkor európai szinten is igazán ütőképes lehet a Fener. A török bajnokcsapatnak már van egy veresége hazája pontvadászatában, a nagy rivális Istanbul Büyüksehir győzte le Demeter mester együttesét, amely a Bajnokok Ligáját hazai pályán kezdi szerdán, az olasz Sisley Treviso ellen.

Tulajdonképpen magyar-magyar rangadó lesz az isztambuli mérkőzés, hiszen a vendég itáliai együttes keretében ott van a kazincbarcikai Szabó Dávid, aki csereként rendszeresen pályára lép a bajnokságot két győzelemmel és két vereséggel kezdő Treviso csapatában. A mérkőzés ide kattintva élőben megtekinthető!

Ebben a kvartettben szerepel továbbá az orosz Lokomotiv Belgorod, valamint a francia Tours VB. A 2009-ben CEV Kupa-győztes oroszok odahaza ezüstérmesek voltak, a 2007-ben éppen a Friedrichshafennel szemben BL-döntőt vesztő franciák pedig bajnokok és kupagyőztesek. A négy kiváló együttes közül a francia bajnok tűnik kevésbé erősnek, a többiek alaposan meg fognak küzdeni a továbbjutásért.

Az E-csoport csapatainak legismertebb játékosai. Fenerbahce: Marshall, Geric, Miljkovic, Coskovic. Treviso: Bjelica, Boninfante, Bontje, Fei, Horstink, Papi, Pujol, Szabó Dávid. Tours: Almeida, Alexis Ruben Gonzalez, a Konecny-fivérek, az Ngapeth-fivérek, Olteanu, Redwitz. Belgorod: Birjukov, Kosarjev, Muszerszkij, Sintini, Szicsev.

Az F-csoportban is lesz magyar-magyar találkozó, hiszen az orosz Dinamo Moszkvában Veres Péter, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck együttesében pedig Mózer Zoltán röplabdázik. Veres csapata tavasszal BL-ezüstérmes volt, odahaza viszont nem jutott döntőbe, a harmadik helyen végzett. A moszkvaiak játszották egyébként a nemzetközi sorozat első mérkőzését kedd délután, és egy meglepően sok hibával tarkított, hullámzó színvonalú meccsen úgy nyertek 3:2-re Athénban, a Panathinaikosz otthonában, hogy 2:0-ra vezettek, de az ötödik szettben a görögöknek volt először meccslabdájuk! Magyar szempontból kiválóan kezdődött a BL, hiszen Veres volt a találkozó legeredményesebb játékosa, hatékonyan támadott, ezenkívül szervafogadásban és nyitásban is jól teljesített. A megszokottnál is többet kellett ezúttal vállalnia, hiszen csapattársa, a brazil világbajnok Dante sérülés miatt el sem utazott az együttessel. A statisztika ide kattintva megtekinthető! A mérkőzés felvétele ide kattintva megtekinthető!

A Hypo Tirol immár hosszú évek óta a Közép-európai Ligában szerepel, jelenleg hat győzelemmel és két vereséggel rendelkezik, az osztrák bajnokságban és a kupában címvédő. Mózer 2007 óta röplabdázik Innsbruckban, de tavaly súlyos sérülése miatt nem léphetett pályára a Bajnokok Ligájában. A jelenlegi szezonban visszakerült a kezdőcsapatba, így az elitben is megmutathatja magát. A csoportnak a belga bajnoki címvédő Roeselare a negyedik tagja, amely több játékost foglalkoztat abból a legutóbbi juniorválogatottból, amely Dunaújvárosban jelentős játékvezetői segítséggel legyőzte a magyarokat az Európa-bajnoki selejtezőtornán. A csoport egyértelmű esélyese a Dinamo. Az Innsbruck és a Roeselare a Pana mögött a bravúrban reménykedhet.

A legismertebb játékosok az F-csoport csapataiban. Dinamo: Grankin, Dante, Kazakov, Kornyejev, Kruglov, Markin, Scserbinyin, Veres, Jakovlev, Zajcev. Pana: Ludovic Castard, Jordi Gens, Milorad Kovac, Iliasz Lappasz, Bojan Jordanov. Innsbruck: Carletti, Cebron, Chrtiansky, Costa da Silva, Gavan, Joscak, Laure, Mózer, Svoboda. Roeselare: Contreras, Depestele, Deroo, D’Hulst, Hoho.

Mózer Zoltán osztrák csapata Belgiumban kezdi a sorozatot, a meccs szerda este élőben megtekinthető ide kattintva!

Bajnokok Ligája, 2010-2011

Férfiak

A-csoport
• Zenit Kazany (orosz)
• AS Cannes (francia)
• Generali Haching (német)
• CSZKA Szófia (bolgár)

B-csoport
• Bre Banca Lannutti Cuneo (olasz)
• Noliko Maaseik (belga)
• CAI Teruel (spanyol)
• Radnicki Kragujevac (szerb)

C-csoport
• Olympiakosz Pireusz (görög)
• Jastrzebski Wegiel (lengyel)
• ACH Volley Bled (szlovén)
• Budvanska Rivijera Budva (montenegrói)

D-csoport
• PGE Skra Belchatow (lengyel)
• Trentino BetClic (olasz)
• VfB Friedrichshafen (német)
• Remat Zalau (román)

E-csoport
• Tours VB (francia)
• Lokomotiv Belgorod (orosz)
• Fenerbahce (török)
• Sisley Treviso (olasz)

F-csoport
• Knack Randstad Roeselare (belga)
• Panathinaikosz (görög)
• Hypo Tirol Innsbruck (osztrák)
• Dinamo Moszkva (orosz)

A férfi Bajnokok Ligája oldalán ide kattintva megtekinthetőek a fotógalériák, az eredmények, a statisztikák, stb.

Címkék: demeter bajnokok ligája nagy szabó németh röplabda veres geiger mózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr932453920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása