Az elmúlt hetekben mutatott formát tekintve némileg meglepően győzött a Kiskunlacháza 3:1-re a Pécsi TE-PEAC otthonában a férfi NB II alapszakaszának ötödik fordulójában.

Két alapembere – Farkas Balázs négyesütő-nyitásfogadó és Storcz Tamás center – nélkül állt ki a PEAC, és mint kiderült, nagyon hiányoztak a baranyaiak közül! A Kiskunlacháza csapatában a fiatalok remekül egészítik ki a rutinos, képzett, nagy csatákat, és a válogatottat is megjárt idősebb játékosokat.

Az első játszma nem hozott nagyon jó játékot, de a szettet kézben tartva magabiztosan nyert a PEAC. A második játékrészre feladót cserélt a Pécs, az ütők más ritmusú labdákat kaptak, amit kevésbé tudtak megoldani. A cserék és az időkérések sem segítettek, sima vendéggyőzelem lett a vége. A harmadik és a negyedik szettet ugyanaz jellemezte: nagyon sok hiba szinte az összes játékelemben hazai részről, és az ellenfél egyre lelkesebb játéka. A harmadik szettben 19:15-re vezettet a PEAC, de aztán sorozatosan jöttek az egyéni hibák, egy jó ideig senki nem tudott pontot ütni. Az utolsó játszma fordítva alakult, a Pécs zárkózott fel, mérkőzéslabdát is hárított. Egy nyitásrontás, majd egy banális hiba (a liberó-mezőnyjátékos csere hibájából öt ember maradt a pályán hat helyett) vetett véget a mérkőzésnek, pedig még ekkor is volt esélye a végső győzelemre a Pécsnek.
 
A Kiskunlacháza lelkesen játszott, a rutinos röplabdázók még mindig nagyon értik ezt a játékot. A győztes csapat játékának erőssége nem is annyira a támadás, mint a jó nyitások, és a mezőnyben rendre felszedett labdák voltak. Ismét telt ház volt a POTE-csarnokban, és a nézők talán jól szórakoztak, mert a sok hiba mellett izgalmas volt a mérkőzés.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: – Rengeteg hibával játszottunk egy nyerhető mérkőzésen, és valószínűleg ez a két pont nagyon fog hiányozni!

NB II, férfiak, alapszakasz, 5. forduló
Pécsi TE PEAC – Kiskunlacháza 1:3 (18, –18, –23, –25)

Címkék: pécs röplabda pte kiskunlacháza nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr902449266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása